Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell beszólogatni, ha...

Miért kell beszólogatni, ha valaki tudatosabban, öko-módon akarja nevelni a gyerekét?

Figyelt kérdés

Én ezt tapasztalom a saját példámon. Ha szóba jön pl. a pelenkázás akár családi, akár baráti körben és mondják, hogy milyen márkát vegyek majd, én meg közlöm, hogy már kinéztem a mosipelusokat, egyből jönnek a megjegyzések, hogy ez hülyeség, biztos nem fogom csinálni gyerek mellett, majd meglátom, hogy nem lesz erre időm (akkor másoknak hogy van). Szóltam, hogy nem kell majd hozni semmiféle babatusfürdőt, sampont és hasonlót, mert ezek egy részére nincs szükség szerintem és amit használni fogok, azt majd én tudom, milyen természetes, natúrkozmetikus márkából szeretném beszerezni.

Szóba jött, hogy használtan fogok beszerezni sok cuccot, áh, nehogy már, azért azt csak ne. Hogy nem akarok babapsikótát meg cukros dolgokat adni 2-3 éves koráig, míg nem muszáj? Úristen, de nagy baromság, majd biztos cukorzabáló lesz emiatt felnőttkorában. Öko-módon mosok? Hülyeség, azzal biztos nem tudom majd kimosni a foltokat..

Szóval értitek? Én már nem is szívesen beszélek ilyesmikről, mert a többség leszólja az öko életmódot, hogy hülyeség? De miért?! Én se kérdezek meg senkit, hogy te miért ezzel-meg azzal a vacakkl fürdeted-eteted-látod el a gyereked, nem teszek megjegyzéseket, nem vágok pofákat, nem osztogatok tanácsokat, mert nem az én dolgom.

Ez visszafele miért nem tud működni?

2020. aug. 2. 17:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
73%

"Én se kérdezek meg senkit, hogy te miért ezzel-meg azzal a vacakkl fürdeted-eteted-látod el a gyereked, nem teszek megjegyzéseket, nem vágok pofákat, nem osztogatok tanácsokat, mert nem az én dolgom."

Dehogynem, már alapból te is elítéled azokat, akik nem a te általad "ökonak" hitt dolgokat használnak.

Ez kétirányú utca.

2020. aug. 2. 17:42
 2/26 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk nem értem hogy ezeket mi a jo egert kell meg most, terhesség közölni .
2020. aug. 2. 18:12
 3/26 anonim ***** válasza:
78%

Mert nagyon sokan le se sz... a környezetvédelmet. Meg ugye minden ami új az baromság. Hál istennek az én környezetemben 1 ilyen anyuka volt de azt is leépítettem. A családnak külön tetszett a mosi ötlete.

Azért az első időre szerezz be legalább 1 csomag eldobható pelust. Csak jó tanács mert az elején nekem sem volt energiám a mosival kísérletezni.

2020. aug. 2. 18:28
 4/26 anonim ***** válasza:
80%

Ezeknél a kérdéseknél továbbra sem értem, hogy hogyan kerül szóba. Napi kapcsolatban vagyok a rokonokkal, kollégákkal, és még a kutya nem kérdezte meg, hogy mivel fogok pelenkázni vagy éppen gyerekhajat mosni... Biztos rossz körökben forgok vagy a családot nem érdekli eléggé a gyerek :(

Egyébként öko nem = tudatos, hanem inkább divatos, de mindegy.

2020. aug. 2. 18:35
 5/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem, hogy miért kell már most viaskodni pro vagy kontra. Majd úgyis kialakul, hogy mi lesz a napi rutinod, ha megvan a baba. Addig ez mind felesleges szájtépés... Persze lehet simán valamilyen irányba terelni az életedet, az teljesen a te döntésed. De nem kell másokat meggyőzni, ha pedig valakinek nem tetszik valami, hagyd rá, ugyanezért.
2020. aug. 2. 18:43
 6/26 anonim ***** válasza:
81%

Most panaszkodsz vagy dicsekedsz?

Tudod, hogy alapvetően nincs baj azzal ha nagyon környezettudatos vagy, akkor meg? Kicsit buksisimit váró kérdés a jövő szuperanyujának. Ne beszélj ezekről és kész.

2020. aug. 2. 18:47
 7/26 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem te tolod túl.

1. Túl sokat foglalkozol azzal, hogy mások mit gondolnak.

2. El nem tudom képzelni, hogy hogyan jön ez szóba a mindennapi életed során, hogy milyen pelenkát vegyél a még meg sem született gyermekednek.

3. Amit a hatos írt.

2020. aug. 2. 19:01
 8/26 anonim ***** válasza:
44%

8

Igen más attól még megveszi sajnos, de legalább annyival is kevesebb a szemét amit ő nem termel a pelenkával. És a saját gyerekénél igenis had szabályozza már hogy ő maga mivel fürdeti.

Látod kérdező ezt mondom. Lesz...ják a környezetvédelmet. Az "gáz" meg "baszakodás"

2020. aug. 2. 19:30
 9/26 anonim ***** válasza:
85%
Nem gáz, meg nem cicózás, hanem ez a görcsös székrekedéses akarás az, hogy emiatt parádézik valaki. Egyszerűen bólogatsz, aztán otthon úgy csinálod, ahogy neked meg a gyerekednek jó.
2020. aug. 2. 19:59
 10/26 anonim ***** válasza:
64%

A mosipelus mellé gondolom már van hurcikendo is?

Trendi, öko, bio, oké.

Tegyél így.

Nem kell másnak belelátni,hogy hogy élsz ,mit veszel mit adsz neki enni.

2020. aug. 2. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!