Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők miért várják el a...

A szülők miért várják el a gyerekeiktől, hogy olvassanak könyveket, ha ők maguk sem olvasnak?

Figyelt kérdés

2020. júl. 28. 09:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
a kérdés azokról szól akik NEM olvasnak szülőként , de gyerektől elvárják. Senki nem írta, hogy egy szülő sem olvas aki ezt elvárja a gyerekétől is.
2020. júl. 28. 10:15
 12/18 A kérdező kommentje:

Egy kicsit (nagyon) túl vagyok már a tinikoron.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, azt értem, hogy miért szeretnék a szülők, hogy olvasson a gyerek, a kérdés számmora, hogy miért vélik úgy, hogy példamutatás nélkül ez a dolog működni fog (oké, van, akinek nem kell, magától is olvas). Ha a gyerek azt látja, hogy a szülei délután/este csak a tévét nézik vagy a telefont nyomkodnák, mi inspirálná őt is olvasásra? Miért nem tartják fontosnak a példamutatást? Vagy ha szerintük felesleges olvasni - hiszen ők sem teszik -, akkor miért érzik, hogy a gyereknek meg fontos lenne?

2020. júl. 28. 10:16
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Én sokat olvastam.

Most szinte semmit.

Imádtam olvasni, az új világok, sztorikat, érzéseket, áh, odavoltam meg vissza, ezt akarom a gyerekemnek is.

Most tudod mivel megy a szabadidőm? Munkával! Na nem olyannal, amivel fizetnek! A gyerekemnek választok minőségi cipőt jó áron összehasonlítgatva kikérve a véleményét, ugyanez ruhákra, iskolai intézményre, különórára, sportra, fejlesztésre, közös játék ötletekre, vagy háztartási berendezésre, megbízható olcsó lakásfelújító szakemberre, magamnak ruhára, munkára, ételekre..

Ha van időm, ami nem fizetetlen munkával telik, akkor a barátaimmal csetelek, ismerkedek, házimunkát végzek, a testem tartom rendben, hajam, körmöm, szőrt.. Ha a nap végén eleget zombultam a gép előtt, filmre/hangoskönyvre alszom el végre felnőtt témában, ezt nem mutogatom a gyereknek.

Egyszerűen az olvasáshoz nyugi, magányos idő kell, hogy bele tudd magad élni, ilyenje pedig alig van a szülőknek.

2020. júl. 28. 10:34
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
Én szoktam olvasni és a férjem is.
2020. júl. 28. 12:12
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Olyan gáz és ciki anya vagyok aki még a strandra is visz könyvet. Férjem is sokat olvas..

Minden szobában van nagy könyvesszekrény, a komódom is könyvekkel van tele.

Igen várom, hogy a gyerekem legalább egy könyvet elolvasson a nyáron ami nem kötelező olvasmány

2020. júl. 28. 13:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel sokat olvasunk, és valamennyire a gyermekeinktől is "elvárás", hogy olvassanak. Ha mi se olvasnak, akkor a kötelező olvasmányok kívül én biztos nem jönnék azzal, hogy olvassanak, teljesen hiteltelen lenne.
2020. júl. 28. 13:33
 17/18 anonim ***** válasza:
20%

Nálunk is van könyvespolc minden szobában, alsó hangon 100 könyve van, nekem meg kétszer ennyi, de a strandon nem az árnyékban hűsölök, hanem “olyan gáz anya vagyok”, aki a gyerekét keni, fején tartja a kendőt, játszik vele és ha már vízben van, minden szemem rajta, hogy bele ne fulladjon, ráadásul tömött strandon igyekszem 2-3 méteres közelemben tudni.

Mekkora gyereked van, hogy lazán hátradőlhetsz nem figyelve, miközben ő vízben van vadidegenekkel?

10 éves kortól talán majd én is fogok újra olvasni..

2020. júl. 28. 19:21
 18/18 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, ugyan nem hozzám intezted a kérdést, de én is viszek könyvet a strandra. A gyerekeim 4 és 13 évesek. A nagyot már nem kell állandóan szemmel tartani, én meg akkor szoktam olvasni a strandon, amikor a srácok az apjukkal mennek a vízbe, és én maradok kint a cuccokkal. Utána cserélünk, mert én is szeretek a vízben lenni.
2020. júl. 28. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!