Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért áldás vagy mitől...

Mégis miért áldás vagy mitől lett áldás a gyerek?

Figyelt kérdés
Neked mégis miért vagy mitől lett áldás?
2020. júl. 26. 09:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Mert 10 évig minden doki azt magyarázta, hogy nem lehet. Mégis magától jött össze mindkettő. Nekem ez már áldás. .
2020. júl. 26. 09:01
 2/19 anonim ***** válasza:
32%
Mert regen az volt. Mert regen az idos szulot a gyerekei tamogattak es mert magycsalad volt. Vagyis 2 3 generacio lakott egyutt.
2020. júl. 26. 09:05
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Mert régen gyakori volt, hogy a születést nem élte túl a baba. Ahogy a bölcsőhalál is és az is, hogy fertőzésben hal meg a gyerek. Legyen ez akár egy influenza, tüdőgyulladás, elfertőződött seb, stb. Sok gyerek született, de sokan hamar meg is haltak.
2020. júl. 26. 10:10
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom miért áldás de biztos hogy az. Most is ahogy nézem ahogy alszik olyan határtalan szeretetet érzek mint még soha. Mikor nevet, hozzám bújik, megsimít.... Számomra ez annyira megmagyarázhatatlan mint a szerelem.
2020. júl. 26. 12:24
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Nezem a fiam és pacává olvadok. Csoda, mert soha senkit nem szerettem így. És el sem tudtam képzelni, hogy van ilyen szeretet.
2020. júl. 26. 13:26
 6/19 anonim ***** válasza:
39%
Én meg nem érzem ezt. Olvasom itt is, hogy lassan mindenki szerelmes a gyerekébe és lassan már ez lesz az általános, de én nem. Van 2, szeretem őket, de nem ilyen, mint amit írtok. Nem is értem, alszik, és? Nem olvadok, örülök, hogy csend van, legalább napi 1.5 órára. Semmi megmagyarázhatatlan "szerelmet" nem érzek, én nem tudom, biztos beteg vagyok akkor ezek szerint.
2020. júl. 26. 13:43
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Mert úgy érzem, hogy én is teremtettem valamit, ami önérték. Van karrierem, alkotó jellegű hobbim is, de mégis az új élet létrehozását tartom egyelőre a legértékesebb dolognak, amit tettem.
2020. júl. 26. 13:48
 8/19 anonim ***** válasza:
12%

"az új élet létrehozását tartom egyelőre a legértékesebb dolognak, amit tettem"

Szerintem nem én tettem. Mármint nem teljesítményem, mert nem vagyok rá tudatosan hatással, ez egy magától végbemenő biológiai folyamat. A szakmai utamért tettem, hosszú éveken át áldoztam rá időt, energiát, pénzt.

A gyerekekért nem tettem, szeretkeztem védekezés nélkül. Te mit tettél, hogy lettek, hogy ezt érzed?

2020. júl. 26. 13:50
 9/19 anonim ***** válasza:
12%
6-os, dehogyis, semmi bajod, kiegyensúlyozott vagy :) ez a "szerelmes a gyerekébe" hülyeség vagy hormonvezérelt eufória eredménye, vagy pedig túltolt kompenzálása annak, hogy csalódtak az anyaságban/apaságban, unják és idegesíti őket, viszont nincs más érdekes az életben, ezért nagyon hangosan és sokat kell mondogatni, hogy mekkora csoda. Amúgy igen, az, de hétköznapi csoda, életünk szerves része, amely így lesz teljes. Ha napi szintű eufórikus ujjongást látok/hallok, hát mindig tudom, hogy ott valami nem kerek.
2020. júl. 26. 13:51
 10/19 anonim ***** válasza:
79%

Jaj, tudom, annyiszor végighallgattam már ezt, hogy de amiért tudatosan tettem, csak arra lehetek büszke, meg az a nagy dolog, védekezés nélkül dugni meg akárki tud.

Te magad írod, "hosszú éveken át áldoztam rá időt, energiát, pénzt" egy gyerek felnevelésére vajon nem? És a megszülése az első lépése ennek, és most jön a java. Egy értékes, társadalom számára értéket teremtő új élet létrehozása és felnevelése szerintem elég nagy dolog, hosszú távú projekt, és képzeld, nem a védekezés nélküli szexre gondolok, hanem az emberré neveléséről, miközben nekem magamnak is van életem, és nem kell a gyerek 18 éves korában olyan kérdést kiírnom a gyakorira, hogy jaj, nem tudok aludni, amíg haza nem ér.

2020. júl. 26. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!