Szerintem , ha édestestvéreknek van ugyanolyan nevük; amennyiben ez lehetséges; szánalmas. Tehát szánalmas a szülők részéről, és fantáziatlan, és teljesen béna és buta ötletnek tartom. Ha meg nem édestestvéreknek van a név; akkor okés. Tehát pl unokatesó; vagy mondjuk pl mindkét szülő elvált, és akkor összejönnek 1-1 másik emberrel, és véletlenül pont ugyanúgy hívják mindkettejüknek az előző házasságból hozott gyerekét; az sem baj. Ha a gyereket ugyanúgy hívják , mint a nagynénit, nagymamát, anyukát, apukát, stb. Az sem baj. Csak édestestvéreknek ne legyen ugyanaz a nevük. Ők két külön ember (és nem szeretnének egy közös masszának része lenni, mert őnekik van egy külön identitásuk; szeretnék, ha külön entitásként tisztelnék őket), és szeretnék magukat egyértelműen megkülönböztetni is (Hogy pl tudják egyértelműen, amikor nekik szólnak). Én már pl hallottam olyat; hogy egy csajnak gyerek kora óta egyetlen lánynév tetszett; és biztos volt benne, hogy majd azt fogja a lányának adni; de van egy féltestvére, akinek a másik oldalról van mégegy féltestvére, aki az említett csajnak nem testvére; és ő pár héttel előbb szült; és pont azt a nevet adta, amit ő is kinézett. És akkor mondta a csaj, hogy nem akarta, hogy két ugyanolyan keresztnevű legyen a családban; mert az félreértésekre adhat okot; és akkor szóval ez a csaj, aki már gyerekkorában eldöntötte, hogy milyen nevet fog adni, megváltoztatta; mert a féltestvérének a másik irányból/ágról való féltestvére is azt adta, amit ő akart. Tehát neki, aki megváltoztatta pedig már régen megvolt a névötlete; az ő gyereke amúgy nagyon egyedi, de nagyon béna nevet kapott így ezáltal ahelyett a szép név helyett; amit gyerek kora óta dédelgetett, hogy majd adni fogja. Én itt szóval simán adtam volna ugyanazt a nevet. Hát ne szórakozzunk már; már évek óta el lett döntve; meg pl ha együtt játszanak is; szerintem nem lett volna vele baj. Meg pl ha ketten figyelnek, amikor mondja az anyuka, hogy "Xy, gyere, megyünk", amikor ott játszanak a szobában; szerintem az sem baj. Meg pl akkor szólíthatta volna kicsimnek is a gyerekét, hogy "Kicsim, gyere, megyünk"; és akkor egyértelmű, meg pl ha mondjuk szülők dumálnak, akkor ott is pl lehetett volna, hogy mondjuk megállapodnak; hogy egyiket a becenevén mondják, a másikat meg teljesen; és akkor az tök jó, mert azzal is elkerülik a félreértéseket. Vagy pl "az én Xyomnak stb;"-tehát így meséli; vagy pl "Nálunk", "Minálunk"; tehát lehet ezt így érteni. Meg egyébként , ha ez is benne lett volna; hogy büszkeségből, hogy nehogy azt higgye, hogy ő kopizta a másikról, pedig neki már jópár éve megvolt ez a név; hát ezt is félre kell tenni, vagy félre lehet tenni nyugodtan. Hát mindkettejüknek ugyanaz a név tetszett; nem is egy háztartásban laknak; akkor semmi gond. Tehát, ha ez is benne lett volna. Tehát, ha valakinek már évek óta, vagy nagyon régóta megvan az a név; akkor adja szerintem nyugodtan. Egyedi becenevet is lehet adni akár, de arra sincs feltétlenül szükség.