Engednétek így, hogy anyósotoknál aludjon? (Hosszú
lesz!)
Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő. Van egy 11 hónapos kislányom, akit anyukámékra szívesen bízok rá, (15 perces autó útra vannak tőlem) amíg kisebb volt(koronavírusos időszak kivételével persze) kb havonta aludt náluk 1 èjszakát, az elmúlt 2 hónapban viszont 2 hetente alszik ott, hogy tudjunk kicsit pihenni, mert borzasztó éjszakáink vannak mostanában. Ez természetesen anyósoméknál kiveri a biztosítékot, és mindig a fejemhez vágják, hogy kb mit képzelek magamról, hogy hozzájuk nem engedem a lányomat hogy ott aludjon?! Azt tudni kell, mikor pici volt a kislányom, itt laktak tőlünk 5 percre, rengeteget vigyázhatott rá, próbáltam mindenbe belevonni, hogy ne érezze magát kirekesztve, és az első szilveszterkor (4 honaposan) oda is adtuk nekik hogy ott is aludhasson, mi pedig elmentünk szilveszterezni! Pár hónapja azonban 45 perces autó útra költöztek tőlünk. Addig csesztettek, amíg nagyon nagyon nehezen akaratom ellenére hagytam hogy ott aludjon a kislányom, de én egész éjjel nem aludtam, mert rettegtem, mi van ha valami baja lesz és én nem tudok ott lenni 10 perc alatt, csak max 200-al száguldva 35 perc alatt! Mikor másnap reggel 10re mentünk érte, megkértem őket, legyenek szívesek megérteni, hogy én ehhez még kicsinek érzem a babám, hogy ekkora távolságra legyen tőlem, és nagyon szépen megkérem őket legyenek szívesek megvárni, amíg a gyerek minimum 2 éves lesz, tudok vele valamelyest kommunikálni, és akkor majd ott alhat. Azt mondták oké. Erre ahányszor jönnek vagy mi megyünk, távozáskor azt kell hallgatnom, hogy a lányomnak azt mondják “Pápá anya, én mentem a mamáékkal, majd jövök egy hét múlva, szia”. Őszintén, én ezt gáznak tartom, és ilyenkor nem őszinte a mosolyom! Az én szüleim sosem erőszakoskodnak, mindig azt mondják, az én gyerekem, majd viszem ha akarom. A másik problémám pedig a bizalom...mint mondtam, anyósom rengeteget vigyázhatott a kislányomra míg itt laktak, főleg, hogy mi is költözésben voltunk, és nem szerettem volna az 1-2-3 hónapos babámat bútorüzletekbe rángatni, de egyszer pl., felhívtuk hogy miújság velük, boldogan közölte, hogy amit maradék meg nem evett tápszert amit otthagytunk az asztalon mielőtt elmentünk a 24 fokos lakásban, 3 óra múlva megetette a lányommal! Én erre teljesen kibuktam, mert én sosem adnék megmaradt tápszert, főleg nem olyat ami konkrétan kint rohad órák óta, ráadásul direkt úgy hagytam ott, hogy megmutattam neki hol a bekészített tápszer meg a babaviz ha etetni kell! Azt is tudni kell róluk, van 2 kutyájuk, amit szintén nem preferálok, mert mindig is utáltam, hogy egész nap az ölében csüng a kutya már bocsánat de szaros seggel, aztán a lányom fejét teszi úgy a karjára! Megkértük, amikor a lányomat fogja, mosson kezet es vegyen egy másik pulcsit, azt mondta rendben, aztán egy alkalommal úgy jött át a pár hetes babámhoz, hogy megkértük menjen kezet mosni előtte, mire ő közölte, ő már otthon direkt mosott kezet! Az nem számít hogy azóta autóban ült, kapukódot nyomogatott és 3 retkes kilincset fogdosott végig! Arra is megkértem, mivel az ágyukban alszanak az említett kutyák, ha ott van náluk a lányom, és eszükbe jutna az ágyukba fektetni, legyenek szivesek egy tiszta plédet teriteni a lányom alá mivel mindent nyal, megkóstol, és egyébként is, az én szüleimnél se kutya, semmi mégis saját maguktól a kérésem nélkül mindenhova terítenek valamit ha a gyereket ráfektetik, erre a kérésemre, apósom magukat lebuktatva, feltett egy képet fb-ra ahogy a pár hónapos lányom az ágyukban fekszik minden leterítés nélkül, a két kutyával mellette! Illetve olyanra is volt példa, hogy átmentünk 2 hónapos babával, és magától kezdte mondani, hogy “Jaj vettem neki kis takarót meg lepedőt a járókába, mindent kimostam kivasaltam direkt neki” erre én nem bizalmatlankodtam, befektettem a gyereket, aki vegignyalta az egeszet, mire a párom odament megszagolta hirtelen felindulásból és mint kiderült nem mosta ki mert teljesen új szaga volt, amire a párom borult ki hogy miért hazudik, és ezt mégis hogy gondolta! Tegnap is megkaptam a kerti sütögetés alkalmával,ilyen stílusban, hogy nagyon elegük van abból, hogy az én anyukámékhoz mehet a lányom, hozzájuk meg nem, és ne hagyatkozzak arra hogy ők messze vannak, mert állításuk szerint az én szüleim 20 percre ők pedig 30 percre vannak! Ami igazából 15, és 45 perc, nem hagytam magam, továbbra is tartom magam ahhoz amit mondtam, ezt közöltem velük is, viszont a párommal emiatt nagyon sokat veszekszünk, mert ő is az anyja pártját fogja így én vagyok a szemét! Köszönöm ha végig olvastátok! Ti mit tennétek? Tényleg én vagyok a hülye és a bizalmatlan?
Utolsó vagyok (10), még annyit, hogy a tápszeres sztori az tényleg gáz, akkor én is eléggé kiakadtam volna. Volt is egyszer ilyen esetünk, amikor anyukám vigyázott a 3 hónaposra, mert ügyvédhez kellett mennem. Ott kB. 2 órás melegben állt tápszerről volt szó. Megkértem, hogy ez többször ne forduljon elő, nem jó a kicsinek. Ki is hányta egyébként, anyukám szörnyen érezte magát utána. Azt mondta, nem tudta, hogy nem lehet, mi nem voltunk tápszeresek. Megbeszéltük, nem történt semmi. Te megbeszélted anyósoddal, hogy ezt nem kéne?
2020. júl. 19. 12:00
12/25 anonim válasza:
Engem az egesz sztoriban csak a kutya tema zavarna, azt en se toleralom. A tavolsag mindegy.
2020. júl. 19. 13:30
13/25 anonim válasza:
Egy pár hónapos gyerek inkább a szüleivel alhatna és nem a nagyszülőre kell lepasszolni. A vírus előtt kb. 5 hónapos volt! Egyik nagyszülőhöz se vinném.
2020. júl. 19. 13:51
14/25 A kérdező kommentje:
Eloszor is azoknak valaszolnek, akiknek az a problemaja az egesz tortenetben, hogy “lepasszolom” a gyereket! Ez szerintem mindenkinek a maganugye, hogy a sajat gyereket mikor, mennyi idore es kire passzolja le, nekunk bizony neha kell es nagyon is jol esik egy-egy ejszaka a gyerek nelkul, ilyenkor csak egymassal foglalkozunk, es ez koszonjuk szepen nagyon jol is mukodik, a kislanyom imadja a szuleimet hala istennek, o is nagyon elvezi! Aki szerint pedig tultolom a temat, annak azt kivanom, legyen egy ugyanilyen, a gyerekere hanyag anyosa! Tudjatok az utolso retkes putriban is felno mindenki termeszetesen, en viszont vagyok annyira tiszta es igenyes, hogy ha itthon en tisztan tartom a gyerekem, akkor ott is legyen tisztasag, ahova viszem! Pl a benti porszivoval nem fogok nekiesni a kerti terasznak ahova a kutyak sz*rnak, stb, csak azert mert lusta vagyok fel orat sepregetni, aztan beviszem a kutyaszaros porszivot es bent folytatom tovabb a dolgom! Nekunk is van kutyank, de az eletemben nem jutna eszembe a taljat a mosogatogepbe tenni a sajat poharaink melle, mikor ezt megtudtam azt hittem hanyatt vagom magam! Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de en a gyerek osszes uj jatekat elmosom, kimosom mielott odaadnam neki ragcsalni, mivel elotte ezer ember fogdossa vegig ami pl nincs rendesen becsomagolva, na anyosomra ugy kellett raszolnom, hogy adja ide a jatekot, elmosom elotte, majd ra 3 hetre hoztak a lanyomnak ragokat, mondtam nekik babazzanak nyugodtan, parom is otthon volt, addig en elszaladok pelust venni! Arra mentem haza, hogy a lanyom szajaban a ragoka, es buszken kozolte anyos, hogy domestos torlokendovel letorolte a jatekot, es hagyta raszaradni! Visszakerdeztem, hogy de azert leoblitettek e utana? A valasz az volt nem, hat megszaradt! Ezeket egyebkent sosem hagyom szo nelkul, ahogyan a tapszert sem hagytam, de akarmennyire is probalom normalisan elmondani neki, egyszeruen mindig csak a sertodest latom a fejen meg a szajhuzast! Anyosomat mint embert egyaltalan nem utalom, sot mi tobb, kifejezetten szeretem, de ezeket a hanyag nemtorodomsegeket nem tudom elengedni, es elegge befeszulok! Mikor bejott ez a virus, megkertunk mindenkit, ritkitsuk a talalkozasainkat, azt is lehetoleg szabad levegon tegyuk, az en szuleim ezt maximalis megertessel kezeltek, maguktol ertetodo volt, hogy ha mar azt nem birja ki senki, hogy ne vegye a kezebe a gyereket, a puszilgatas viszont tabu!! Anyosomnak nem egyszer es nem is 10x szoltunk, hogy ne puszilgassa a gyereket, elfordultunk fel percre, mar azt hallottam hogy cuppog a gyerekem keze, arca! Nekem ez pofatlansag, es nem mellesleg onzoseg! Akik megertettek, azoknak nagyon koszonom, igen, pontosan ez a legnagyobb problemam, hogy nem tartjak be, es tiszteletben azt, amit kerek meg akkor sem mikor ott vagyok, akkor kerdem en, megis mi lenne ha ott sem lennek? Illetve nekem igenis nagy problema, legyunk drasztikusak, ha a gyerekem leesik a lepcsorol, es nem tudok ott lenni mellette 10 percen belul!
2020. júl. 19. 14:58
15/25 anonim válasza:
Akkor ne passzold le éjszakára. Ilyen kibaxott egyszerű.
2020. júl. 19. 15:02
16/25 anonim válasza:
jaj, ne gyere azzal, hogy az otthon éjszaka nem alvó 4-5 hónapos vagy még kisebb gyereknek és a nagyszülőnek olyan szuper együtt éjszakázni, és bármelyik fél élvezi.
2020. júl. 19. 15:32
17/25 anonim válasza:
Valószínűleg azért látod rajta a sértődést, mert az utolsó válaszod alapján kB. semmi nem jó neked, amit csinál.
2020. júl. 19. 15:35
18/25 anonim válasza:
"mindenkinek a maganugye, hogy a sajat gyereket mikor, mennyi idore es kire passzolja le"
- így van, magánügy, de mi a lószarnak írtak ki ezt a regénytrilógiát? Jól esett panaszkodni anyóspajtásra, oké, véleményem 1-ben röviden:
NE ENGEDD OTT ALUDNI ! !
Hosszan: Elsősorban azért, mert rosszul érzed magad tőle (írtad, nem aludtál stb) és a kisgyerek "veszi" az anya érzéseit, másodsorban azért, mert egy kézmosás, ha bejövök a lakásba a minimum, ott is, ahol nincs kisbaba.
és most mindenki menjen a dolgára, túl van tárgyalva.
2020. júl. 19. 15:51
19/25 anonim válasza:
Speciel a tápszeres dologban te nagyobb hunyó vagy mint anyós pajtás. Ha nem ette meg a gyerek, és nyilvánvaló volt, hogy már nem is fogja, mert nem lehet, akkor miért is nem öntötted ki? Nem mindenki van tisztában a tápszerezés mikéntjével, főleg, aki nem használta soha. Az is lehet, hogy csak félreértett valamit vagy mellényúlt és azt hitte, azt kell neki adni, mert oda van készítve.
Kutyaügyben végképp nincs igazad, ezt nem fejtem ki bővebben, ha nem igazoltan szőrallergiás a gyerek, akkor semmi okod félteni tőle.
Mindezekkel együtt: ha nem bízol meg anyósodban, akkor ne vidd a gyereket, DE! ne vidd a másik a nagyszülőhöz sem, mert nagyon nem fair.
Egyértelmű, hogy csak utálod az anyósodat és szidni/szidatni akartad itt is. Az én szememben ez gyomorforgató.
2020. júl. 19. 19:19
20/25 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok joindulatu kommentet, nem is ertem mit keresek itt, tobbsegben vagytok ti hulyek sajnos, tisztelet annak a keves kivetelnek es nekik koszonom is az intelligens, normalis valaszaikat meg akkor is ha nem is ertettek velem mindenben egyet! Ti pedig akik szerint en vagyok gyomorforgato, nyalassatok domestost es sz*ros kutyasegget stb., a gyerekeitekkel, erositsetek csak azt az immunrendszert ha szerintetek igy mukodik😅 Nem kell menteni anyosomat, en ugy gondolom ez magatol ertetodo, hogy nem adunk oda semmit, ami orakig rohad 25 fokban, sajat magam nem innek meg egy olyan pohar tejet amit reggel nem ittam meg, majd delben eszembe jut hogy leguritsam, nem egy 13 eves tinire hagytam a gyerekem akinek ez meg elnezheto, szoval nagyon nem jo mentes, de tenyleg hagyjuk!Szep napot nektek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!