Egy gyereknek mégis miért kellene megdolgoznia a pénzért?
Figyelt kérdés
Több volt osztálytársam mondta, hogy nekik csak akkor járt zsebpénz, amikor megdolgoztak érte. Kapáltak a kertbe, etették az állatokat, stb. Már 5-6 éves koruktól. Mégis miért kell ez? Vagy miért jó ez? Egy gyereknek nem az a dolga, hogy gyerek legyen és játszon? Most nem azt mondom, hogy heti szinten több 10 ezer forintot kell adni a gyereknek csak úgy, de miért kell a gyerekeket dolgoztatni? Megtanulja a pénz értékét? Azt úgy is megtanulja, ha nem dolgoztatják őket. Vagy rosszul gondolom? Ha rosszul gondolom, akkor miért?2020. júl. 14. 19:17
11/14 anonim válasza:
4es vagyok. Na, a jó jegyért és jó bizonyítványért meg azért nem kaptam pénzt, mert hogy magamnak tanulok 😂 úgy látszik csak engem ültettek fel ennyire a szüleim, mindenkinek természetes, hogy házimunkáért és jó jegyért cserébe pénzt ad a gyerekének. Nálunk meg alap volt, hogy ezeket megcsinálom ingyen. Sajnos amúgy egy kicsit "szolgalelkű" felnőtt lettem, de igyekszem tenni ellene :D
12/14 anonim válasza:
Mikor gyerek voltam akkor házimunkáért semmi pénzt nem kaptam.azt kötelezö volt megcsinálni,sőt nekem kellet kivasalni az összes ruhát.ami bizony órákba telt .
13/14 anonim válasza:
Mi nem kaptunk zsebpénzt a házimunkáért, mert azért egyszerűen csak nem jár pénz, azt magunknak csináljuk, és kész. Kellett házimunkát végeznünk, de nem pénzért. Nem is értem, miért kéne a gyereket rászoktatni, hogy házimunkáért pénz jár, mikor aztán később már nem fog járni.
Zsebpénz az "alanyi jogon" járt, és aztán amint lehetett, mehettünk diákmunkára.
Én is így fogom csinálni a saját gyerekemmel.
14/14 anonim válasza:
Miért kéne egy gyereknek amúgy zsebpénz, ha az étkezését, ruházkodását, a tanszereit, tehát a hétköznapi életben fontos dolgokat a szülők biztosítják? Miért járna egy gyereknek csak úgy a két szép szemére pénz? Azzal semmi baj nincsen, ha a gyerek be van vonva a család feladataiba, az otthon teendőibe, hiszen ő is a család része, egy 5-6 éves gyerek már kényelmesen el tud pakolni maga után, vagy tud tölteni magának egy pohár vizet. 5-6 évesnek pedig nyilván nem kell pénz, hiszen a hátsóját sem tudja kitörölni. Hogy egy nagyobbacska gyerek meg szeretne valamit, ami nem várhat mondjuk egy születésnapig, az teljesen rendben van, ha tesz is érte. Nem tudom, hogy emiatt meg fogja-e tanulni a pénz értékét és fog-e tudni a pénzzel bánni. Azt viszont tudom, hogy a környezetemben nagyon sok olyan felnőtt ember van, akik már gyerekként is mindent megkaptak, mikor elfingták magukat, felnőttként csak tengenek, lengenek a nagyvilágban, nem tudnak magukkal mit kezdeni, nincsenek életcéljaik, sem elképzelésük, hogy mondjuk 5-10 év múlva, hol szeretnének tartani. Igen, én hiszem, hogy ezzel van összefüggésben. Nehéz úgy célokat találni felnőttként, ha gyerekként sem kellett sosem semmire sem várni, vagy semmiért sem megküzdeni, mert mindig ott volt azonnal. Miért lenne gond, ha egy kiskamasznak mondjuk gyűjtögetnie kéne, picit több dolgot vállalnia otthon, ha akar valamit? Én sem lopom a pénzt, én is megdolgozom érte, mert ez az élet. Ha ahhoz elég idős, hogy pénze legyen, akkor ahhoz is, hogy megértse, az nem a fán terem és nem jár mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!