Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti ezen megbántódnáto...

Anyukák, ti ezen megbántódnátok? Hogy koptassam le finoman?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, tizenéve jóban vagyunk, de közelebbi az utóbbi fél évben lett a viszonyunk. Előtte csak köszönőviszonyban voltunk, vagy ha egy társaságban voltunk, beszéltünk pár szót. Aztán jóban lettünk, elkezdtünk találkozni, chatelni. Jól megértettük egymást azonnal.

Neki van egy másfél éves kislánya, és ha találkoztunk, gyerekkel együtt jött. Nem egy parázós anyuka, simán engedte rögtön, hogy fogjam, játszak vele, etessem stb. Aztán jött a panaszkodás, hogy neki semmire nincs ideje a gyerek mellett, és visszagondolva szerintem azért volt ez ennyire központi téma nála, hogy ajánljam már fel, hogy vigyázok rá kicsit... Én hülye ezt meg is tettem kb háromszor, azóta meg ő hív hetente minimum kétszer, hogy jajj lehozhatja-e a gyereket?! Már ott tartunk, hogy vele nem is találkozok, csak beadja az ajtón a lányát, meg a pelenkázótáskát és "majd jön érte". Ettől is kivagyok, hogy nem mond időpontot, hogy akkor 1 órát figyeljek már rá, hanem "majd"... És nem is egy olyan korú gyerekről van szó, akinek ha elindítok egy mesét, megnézi csendben, vagy rajzol, gyurmázik bármi. Nem, rohangálok utána, szórakoztatom folyamatosan, mert késő délután már nem hagyhatom elaludni, mivel akkor éjszaka nem alszik.

A barátnőm örül, hogy milyen jól elvagyok a gyerekkel és tényleg aranyos, meg édes, de bőven elég lenne egy hónapban egy babázós délután. Nekem is van életem, hobbijaim, munkám. Nekem nincs gyerekem, így nem gyerekbiztos a ház, nem tudom megtenni azt, hogy leteszem a nappaliba és pakolgasson kedvére, meg én is csinálom a dolgom, mert tudom, hogy nem lesz baja ott.

Szerintetek tapintatosan hogyan kéne ezt megbeszélnem vele, hogy nekem ez teher?

2020. júl. 14. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
Mindenkivel azt lehet megcsinálni, amit hagy. Te ezt hagytad. Most már konfliktus nélkül változtatni nem fogsz. Bele kell állni és megmondani az igazat, határokat húzni. Később is jobb, mint soha.
2020. júl. 14. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Mondd meg neki, hogy legyem szíves előre beszéljétek meg, hogy mikor akarja vinni a gyereket, mert elég elfoglalt vagy/leszel.

Ha meg ír hogy vinné akkor mindig mondd, hogy most nem jó, bocsi, és majd leesik neki.

2020. júl. 14. 11:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, ő használ ki téged ingyen bébiszitternek, és te aggódsz, hogy megbántódik. Hát, szerencséje van veled... Meg kell húznod a határaidat. Sok neked hetente kétszer. Szívesen találkozol vele és a gyerekkel, de gyerekvigyázást szívességből egy hónapban egyszer vállalsz, meghatározott időre, mert neked ez sok. Nem te vállaltad a gyereket, hanem ő.

Sajnos lehet, hogy konfliktus lesz belőle, de ha minimális intelligencia van benne, egy idő után felfogja, hogy túlment egy határon.

2020. júl. 14. 11:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Talált egy ingyen bébiszittert, te meg hagyod.

Húzd meg a határt. Ha megsértődik, veszíteni valód nincs vele.

2020. júl. 14. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy "beadja"? Nem is hív előtte? Akkor ne engedd be, és kész. Ha meg felhív, mondd, hogy most neked nem jó. Ahogy az előttem szólók írták, azért csinálja, mert hagyod. Ne hagyd.
2020. júl. 14. 13:51
 6/8 Derjaderja ***** válasza:
72%

Egyáltalán azt sem értem, hogy jut valakinek eszébe, hogy más ingyem dolgozzon az ő kölykével. Nem vállalnám el egyszer egy órára még a testvérem vagy a legjobb barátnőm gyerekét se. Kivétel, ha az illető is anyuka meg én is, és hol az egyiküni vigyáz a gyerekekre hol a másikunk.

Gyűlölöm a szívességet kérő népeket.

2020. júl. 14. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:
81%
Én konfliktuskerülő ember vagyok,olyannyira hogy nagyon nehezemre esne ilyen helyzetben megmondani neki a frankót. Ezért én tuti kitalálnék mindig valami kamut,amiért nem érek rá,néha meg nem venném fel a telefont. Egyszer csak észreveszi magát.
2020. júl. 14. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Detto mint a 7es, sajnos én is nagyon nehezen mondok nemet, bár általában az arcomra van írva minden, de aki ennyire pofátlan, az erre fittyet hány... Szóval én konkrétan nem válaszolnék, mondjuk reggel ír, este válaszolnék, hogy jaj bocsi sűrű volt a nap stb stb, illetve egyéb programokat találnék ki, hogy bocsi nem leszek otthon, nem érek rá. Sajnos nem ez a "tisztességes" megoldás, tudom én is, de előbb-utóbb lekopnak az ilyenek így is :D
2020. júl. 17. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!