Volt már furunkulussal dolgotok? Gyerek esetében hogy kezeltétek?
Lányom már pár napja mondogatta, hogy "fáj a feneke", ha ül. Pénteken aztán azzal jött ide hozzám, hogy van ott egy dudor. Azt hittem, hogy egy nagyobb pattanás csak, így kisebb nagyobb szenvedések árán kinyomtam neki. Ma újra kijött, már nagyobb viszont és jobban fáj neki. Utánaolvastam, valószínűleg amit én pattanásnak gondoltam, az furunkulus volt és nem lett volna szabad piszkálni, nyomkodni.
Mit csináljunk, ami enyhíteni a fájdalmat, esetleg kifakasztaná? A helye miatt ilyen-olyan kötések, paradicsom stb nem jöhet szóba.
Na igen, ez a baj, hogy orvosról hallani sem akar. :(
12 éves lány, szóval már elkezdődött a kiskamasz kor és szégyellős is kicsit.
Most írjam le, amit úgyis tudsz?
NEM Ő DÖNT. Gyerek.
Ok.Akkor mondd el neki a másik opciót. Nekem egyszer valahol a fenekem és a combom között volt, nem tudtam kiműteni, mert nem értem el, úgy, hogy lássam is közben. Vártam a csodát,de nem jött. Annyira begyulladt már, hogy az egész lábam zsibbadt, menni is alig bírtam. Ügyelet lett belőle. Amikor kérdeztem, hogy fájni fog-e, az orvos nem kertelt, mondta, hogy nagyon. (Mikor beadta az érzéstelenítőt, még a tűt is sikerült beletörni🙄) Nos, így érzéstelenítővel is kb.az ágy szélét harapdáltam, pedig elég jól tűröm a fájdalmat. Szerintem nem érdemes megvárni. Van rá esély, hogy elmúlik, de nagyobb arra, hogy nem. Lutri. Viszont, ha begyullad,ő fog könyörögni orvosért, és maga a művelet is fájdalmasabb úgy. Szégyenlősködni meg nem érdemes, az orvos sok ilyet látott már. Bár, tudom, ez egy kamasznak nem érv 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!