Hogy szoktatok reagálni az "És ti nem akartok gyereket" kérdésre?
"Miért, tudsz eladót?"
"Miért , meguntad a tiéd?"
"Nem. Nem tartozik rád."
Csak kérdés, nem kötekvésből:)
Ha nem ugyanaz a személy teszi fel ezeket a kérdéseket huszadszorra, és/vagy normális hangsúllyal, tényleg érdeklődés a kérdés, akkor miért ennyire kiakasztó? Miért kell ilyen szinten beflegmulni rá, mint itt sokan írták?
Azt is megkérdezik egymástól az emberek, hogy hova tervez menni nyáron, milyen filmet szeret, mik a tervei a jövőre, mit szeret/ne/ dolgozni... Ez pont ilyen kérdés is lehetne nem?
Ha normálisan teszik fel, nem számonkérően, stb, csak tényleg érdeklődve, akkor mi vele a baj?
Azért mert ez magánügy. Hogy lehet egy kajálást egy gyerekhez hasonlítani? Vannak dolgok ami az illető ember magánügye és semmi köze senkinek hozzá és miert fontos neked ez :)
Nem mindegy? Mit befolyásol az életedben?
13-as, ne hasonlítsuk már a gyerekvállalást a filmnézéssel vagy hogy hova megy az ember nyaralni!
A gyerekvállalás vagy nem vállalás az egy privát döntés, aminek hátterében lehet szingliség, nem megfelelő párkapcsolat, betegség, meddőség, emberfeletti küzdelem, anyagi gondok stb. stb... Ezért minden hasonló kérdés udvariatlanság és rohadt nagy érzéketlenség is.
13-as: ha már annyira érdekel valakit a másik élete, akkor a gyerekvállalásost, meg az általad felsoroltakat is fel lehet tenni indirekt formában is, meghagyva a lehetőséget az illetőnek, hogy majd válaszol, ha akar.
Pl. Nem "Hova mész nyaralni", hanem "Mész szabadságra?"
A gyerekvállalós kérdés számomra azért kiakasztó, mert mivel rákényszerítenek arra, hogy nyilatkozzam arról, hogy akarok, esetleg még azt is kiszedik belőlem, hogy mikor és hányat, ezért ha addigra mégse jön össze, akkor majd megy a találgatás, na mi van, meddők? nincs elég pénzük? összevesztek? stb. És még meg is kérdezik majd ezt is bele a képembe. Persze erre is vannak, akik azt mondják majd, hogy de hát miért nem lehet fűnek fának ahhoz köze, hogy meddő vagyok-e.
Ha pedig az illetőnek éppen akkoriban volt vetélése pl. akkor marhára jól eshet neki egy ilyen kérdés.
Meg szimplán csak tiszteletlenség valakinek nekiszegezni egy ilyen kérdést, még családon belül is. Én még személy szerint attól vagyok kiakadva, hogy nagycsaládban nőttem fel, és ha valaki ezt megtudja, úgy kérdezi meg, hogy az utolsó testvérem csak becsúszott-e, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb kérdése.
#16 köszi a részletes választ, és teljesen érthető így. Meg tény, hogy sokan úgy érzik, hogy nekik az infó jár, ezzel meg természetesen én se értek egyet, mondjuk ilyenben nem is volt részem még - max 1-1 barátságos, normális kérdést kaptam etéren eddig csak.
13# vagyok
(Amit a végén írtál, h a legkisebb csak becsúszott-e, ezt én is már csomószor megkaptam, még ha utalva is, a tesóimról. Mi öten vagyunk, és ettől nekem is 200ra ugrik a pulzusom)
Tőlem a "kedvenc" nagynénim kérdezgette egy időben rendszeresen ugyan ezt.
Kezdetben óvatosan hárítgattam, körbemagyaráztam, stb., gondoltam, egy nagynénivel mégsem szokás gorombulni. Aztán amikor a 486. alkalommal is rákezdte -természetesen a karácsonyi vacsoránál a teljes rokonság előtt- akkor azt találtam válaszolni:
segítsen már Ági néni, melyik az ajánlott póz a 100%-os fogantatáshoz? Persze mindeki felé fordult, Ő pedig alig kapott levegőt.
Azóta nem beszélünk ilyesmiről, béke van. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!