Mit gondoltok a Zsófi névről?

Rengeteg becenevet lehet ám anyakönyvezni, pl Barbi, Betti, Detti, Évi, stb.
Minden Zsófiát akit ismerek, Zsófinak írja ki magát a közösségi oldalakra, annyira nem szeretik a teljes nevüket. Nekem se tetszik, a Zsófi viszont igen. De jogos, lehet meg kéne hagyni a lehetőséget a teljes nevére, és ha nem tetszik neki, úgyis megmondja, hogy Zsófinak szólítsák.
Én ennél ritkább nevet nem szeretnék neki, szeretem a tradicionálisabb neveket. A fiúnk Péter.
Lánynevek közül még a Réka a másik kedvencem. Nincs még lányunk, nem is tudjuk lesz-e, de eljátszom néha a gondolattal, hogy neveznénk.

Értem. Nem is az ilyen szélsőségesebb esetekre gondolok, mert a Katica nagyon behatárolt már, meg a Böske is például.
De Katalin helyett lehet elgondolkodtam volna a Katán. Mint ahogy van Zsuzsa és Zsuzsanna is :)

Én Zsófia vagyok. Szeretem a nevem, kimondottan tetszik az "a" betű a végén. Egyébken mindneki Zsófinak hív,a szüleimnél örök Zsófika vagyok, a párom sokszor Zsófiának szólít.
25/N

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!