Miért adja valaki az Örs nevet a gyerekének?
Tudom, vannak rosszabb nevek, meg inkább Örs, mint Medox, de akkoris.. valami szörnyű ez a név, ráadásul beszélő név is.
Nyilván nem szeretnék senkit sem megbántani, komolyan érdekel, hogy miért tetszik valakinek ez a név?
Miért adja valaki a Donoven nevet a gyerekének?
Miért adja valaki a Sztilla nevet a gyerekének?
Nevetséges a kérdésed.
Nem te írtál ki valami trollkérdést az M-betűs nevekről, meg hogy Máté és hasonló "nyálas" neveket nem választanál a gyerekednek?
Mert ha igen, légyszi hagyd abba, unalmas.
Ha neked nincs közöd ahhoz a gyerekhez, mi közöd nevéhez?
Netán a szülők töled kérdezzék, milyen nevet adjanak gyereküknek?
A mi korosztályunknak beszélő, de azért kérdezz meg egy mai gyereket, "mit beszél". Ők nem voltak már úttörők.
Amúgy én írtam azt a kommentet, és a mi gyerekünk azért lesz ez, mert hatszázadik nekifutásra sem tudtunk semmiben megegyezni, a vezetéknevünk alapból a nevek nagy részét kiüti (hosszú és van egyfajta hangulata, ami miatt nagyon sok minden nem illik hozzá, pl az àltalam kedvelt nevek nagy része...).
Ez egy ótörök-magyar név, azt jelenti: férfi, hős. És amúgy nekem tetszik, hogy tényleg picit nyers hangzása van, a Milàn, Noel, Benett és hasonlók túl lágyak szàmomra.
Megkérdeztem egy rakat ismerőst, kb a fele nézett ràm nagy szemekkel, a másik fele helyeselt, hogy milyen jó név.
Plusz beírtam a teljes nevet a gugliba, és nem dobott ki rá semmit, talán nincs más ilyen névvel. Ez persze nem olyan fontos.
Azóta meg megtetszett, megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!