Aki nehezen talált nevet a babának, mikor találta meg az igazit?
Fiú névből rengeteg tetszik, de az első gyerekünk lány lett. Igazaból kb. 38 hetesen találtunk neki nevet, de még a szuloszoban is vacilaltunk ketto kozul, amikor megszuletett.
Hat persze, hogy a második baba is lány lesz... :)
Teljesen tanácstalanok vagyunk, rövid a a vezetéknév, ezért a hosszabb nevekben gondolkozunk, de egyszerűen nem talalunk semmit, pedig már 32 hetes vagyok negint.
Volt valaki, aki "jobb híján jo lesz ez" alapon adott nevet? Kesobb megbaratkozott vele?
Dani a vezetéknév, olyan kurtán hangoznak vele a rövid nevek.
Amúgy nem rossz a Róza, a Rózi is tetszene, de a vezeteknévvel szerintünk nagyon nem hangzik jól.
A mai divatos nevekkel meg mindenkinek az a baja, hogy hogy fog kinézni, ha egy 70 évest Zoénak meg Zselykének hívnak.
Majd hozzaszoknak, ugyanúgy, ahogy a mai nem divatos neveket is megszokják egy kislanynál/kisfiúnal.
A Rozina nagyon szép név! Szerintem az illik a vezetéknévhez.
Dani Rozina
Kár, hogy nem lehet egy kérdést tetszikelni.
Mi is pont ugyanezzel szenvedünk, csak fordítva: lánynév azon nyomban lenne, de a fiúnevekkel bajban vagyunk, persze fiunk lesz :) Már rövidült a lista, nekem van is kedvencem, de tulajdonképpen nincs meg az a "hát persze, hogy ez az" érzés, a férjemnek meg még annyira sem. Mi is néha 1-2 hétre félretesszük, de engem is nyomaszt, már úgy hívnám most is a nevén, de hát nem tudom, mi az :D
#19 ugyan így vagyunk mi is! Lány név van favorit, de persze fiú lesz :D Ezen nem tudunk megegyezni, neki más tetszik, nekem megint más, de azokban se vagyunk biztosak!
És mindenki ezt kérdezi: mi lesz a neve? hogyhogy nem döntöttétek még el? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!