Baráti alapon mennyit kérnétek/fogadnátok el gyerekvigyázásért?
Baráti alapon, ha így szól a megegyezés, akkor abszolút semennyit nem szoktam. Inkább pl kapok olyankor mindig finom kávét, nekem is rendelnek ebédet, stb, tehát nem pénzt kapok, hanem ilyeneket, meg volt, hogy random megleptek egy kis ajándékkal, mert arra jártak és megtetszett nekik, ilyenek:)
Ha meg arról van szó, hogy ők eleve bébiszittert keresnek, én meg eleve olyan munkát, akkor piaci áron vigyázok a gyerekekre, hiszen a pénzmozgás úgyis megtörténik: ők úgyis kifizetik, én úgyis megkeresem, és minek idegenekkel bonyolítsuk le akkor mindezt?
De ez utóbbinál fontos, h az "üzlet" ne menjen a személyes kapcsolat rovására. Mi úgy csináltuk pl, hogy megvolt heti x alkalom fixen, és ettől eltérő esetekben, pl amikor egyszer-egyszer sos kellett nekik pár órás segítség a családból bárki részéről, akkor azt természetesen ingyen csináltam.
De ez mindenkinél máshogy válik be, ez csak az én személyes tapasztalatom.
Esetleg ha rendszeres segítségről van szó, ami már munkaidőben is sokat számít (h ingyen túlzás lenne), akkor a piaci ár ilyen kétharmadát mondanám reálisnak - olcsóbb vagy, mint más, de azért nem is halsz éhen ettől.
Baráti alapon semmit.
Ha rendszeres munkaként kellene, akkor meg nem vállalnám el. A barátságot nagyon gyorsan tönkreteszi az ilyesmi
Baráti alapon? Semennyit. Mi a szomszéddal folyamat egymás gyerekeire figyelünk, ha dolgunk van (nekem másfél éves, neki 3/6/11).
Mikor végez vagy végzek a dolgommal, megyek a gyerekér (vagy ő jön), azt egy kv mellett jót beszélgetünk.
Eszembe nem jutna ezért pénzt kérni. Heti szinten tuti van ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!