Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kezelni, ha egy...

Hogyan lehet kezelni, ha egy 8 éves fiú csak telefonozna, ha tehetné?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, utálom ezt a kütyüzést. Sajnos az iskolában is a többiek teljesen rá vannak pörögve. Most ügyelet van, lehet bevinni telefont, tabletet és van olyan tanár, aki felől egész nap kockulhatnak.

Sajnos nem tudom máshogy megoldani a felügyeletet. A gyermek kapott kölcsön telefont. Ha nem is vinné, akkor is a másikét bámulná. Próbálom ahhoz kötni, hogy mással is foglalkozzon, olvasson, játsszon, de semmi mással nem foglalkozna. Tudom, hogy nem hagyhatom annyiban, de tiltással még rosszabb eredményt érnék el.

Nem tudom, mit tehetnék.

Ja, és nem adtam babakorában telefont a kezébe, mielőtt valaki ezt gondolná.

Az sem segít, hogy én a hagyományos játékok híve vagyok, a másik szülőnél meg szinte csak gépek vannak, és persze, hogy az a csábítóbb.

2020. jún. 16. 19:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
És még valami, ha jóban vagy a tanárokkal, szólhatsz nekik, hogy erre figyeljenek oda külön.
2020. jún. 16. 19:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a suliban csak ez a téma ki mivel min játszik. Mit fogok csinálni nyáron rajz a fiamnak egy fortnite figura volt.

Tényleg nem mennek ki, ha a haverokkal van is valakinél játszanak, vagy valahol az árnyékban telefonoznak. Az egyik kisfiú hordozható nintendot kapott korlátlan nettel. Szóval bárhol vannak viszi magával és játszanak.

Egy olyan veszekedésünk volt múlt szombaton, hogy a gyerekem a halálba kívánt minket. Azóta sem kért bocsánatott. Itthon van trambulin, medence, hinta. Rengeteg könyv, társas.. velünk nem játszik. Mindig vmi videósokról beszél.

2020. jún. 16. 19:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Közben mondok egy témához kapcsolódót is; pár hónapja bőrgyógyásznál voltam a lányommal. Volt külön kialakítva gyereksarok a váróban kisasztallal, színezőkkel, plüssökkel, kiskonyhával. Egy kétgyermekes család jött be két 4 év körüli gyerekkel. Amint leültek a szülők, adták oda a csúcskategóriás okostelót mindkettőnek. Borzasztó látvány volt a játéksarok mellett.
2020. jún. 16. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:
73%
Ez egyfajta drog. Kabitoszer, ami szo szerint fuggoseget okoz, ha nem kapja meg elvonasi tunetei lesznek. Jol irtak elottem, meg kicsi, nem keso visszahuzni. Muszaj ezen valtoztatnotok. Menjen taborba, nem tudom hol laktok nalunk ezer fele van. Rendben, h dragak, de ez van, inkabb ez, minthogy tonkremenjen a gyerek. Ha az osztalyban is ez megy, akkor iskolavaltas, oda, ahol mas az ertek es a felfogas. Akar koltozes es/vagy munkahely valtal. Az enyem 10 eves, napi szinten fel-1 ora kutyuzes van, olyankor is sokszor youtube videokat nez. Playstation, xbox nincs es nem is lesz. Komolyan sportol, emellett is sokat mozgunk vagyunk levegon. Az osztalyban 1 kezemen meg tudom szamolni hanyan jatszanak ilyenekkel.
2020. jún. 16. 21:27
 15/17 anonim ***** válasza:
80%

Valóban kábítószer, és általános probléma ennél a korosztálynál. Annál is az lesz, aki most akkora mellénnyel állítja, hogy náluk aztán biztos, hogy nem... de. Mindenhol gond, kivétel nélkül.

Ez ellen tényleg nem tudsz mást tenni, mint amennyire lehet, lekorlátozni. Én itthon dolgozom, de pont ezért mennek a gyerekeim az ügyeletbe így is, mert ott szerencsére nem engedik a kütyüt, én meg a munka mellett nem tudok FOLYAMATOSAN ezen veszekedni velük (10 és 8 évesek).

Ha hazajöttek, és végeztem, jön az irányított foglalkozás: fagyizás, biciklizés, igyekszem olyan keveset itthon lenni velük, amennyit csak bírok. De itthon, ha nem foglalkozom velük aktívan, nincs más, csak a kütyü.

És mi még jók vagyunk, mert legalább igyekszünk kordában tartani. Tanult, értelmes barátnőm semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a 3-os fia hetekig nem dugja ki az orrát a lakásból, mert inkább gépezik. Ez rettenetes.

2020. jún. 16. 21:37
 16/17 A kérdező kommentje:
10-es tudnál ajánlani ilyen appokat, vagy hogy lehet ezeket beállítani, amiket írtál?
2020. jún. 17. 17:24
 17/17 anonim ***** válasza:
50%
10-es vagyok, pl. Teen Time (ennél lehet jelszót is ha jól tudom), Screen Time, YourHour, Parental Control. Nézd át őket.
2020. jún. 17. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!