Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, erről mi a véleményetek?

Szülők, erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Engem még nem érint a dolog, de ettől még érdekel.

Ha két testvér között konfliktus van, a szülő csak tettlegességkor avatkozzon be, addig próbálják a gyerekek lerendezni.

Gyerekoldalról tapasztalatból mondom, hogyha a szülő mindig beleszól, akkor legalább az egyik gyerek úgy fogja érezni, hogy a másikat a szülő jobban szereti. Ezért rossz nevelés szerintem a "légy te az okosabb". Úgy látja így a gyerek, hogy a másikat jutalmazza a szülő azért, mert ő a hülye, vagy a hülyébb.

És ezen logika alapján hülyeség az "okos enged, szamár szenved". Szerintem ellenkezőleg: okos nem adja fel az igazát, a szamár igen.

Köszi előre is a válaszokat!

25/F

2020. jún. 13. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két nagycsoportos ovisom van. Akkor szólok bele, ha valami erősebb dolog történik, vagy tárgyak repkednek. A többi róluk szól. Viszont nyugodt helyzetben, meseolvasáskor, vagy napközben beszélgetünk arról, hogyan kell problémákat megoldani, ill. az apukájukkal is mutatjuk a példát, hoyg hogyan beszélünk meg dolgokat. Kezdjük látni a tükröződést a konfliktuskezelésükben, már ilyen korán is. A mondataimat hallom vissza és ennek örülök. Szóval ilyenformán igen, beleavatkozom, nevelem őket a konstruktív vitára és megegyezésre, de nem úgy, hogy én döntöm el helyettük mi lesz. Csak eszközöket igyekszem adni, hogy az ütlegelésen kívül más opciójuk is legyen, amikor felmerül valami.
2020. jún. 13. 18:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én beleszoktam szólni ha úgy látom jónak de mind a két fél igazát ki szoktam mondani ugyanis mindennek két oldala van, pl.: igazán odaadhatnád most már neki, de te meg kérhetnéd sokkal szebben, nem ilyen stílusban!

Nem szoktam egyiket jobban leszidni a másiknál, kb egyformán sokat kell fegyelmezni őket és nincs hosszú harag, túllendülünk gyorsan az ilyen helyzeteken.

2020. jún. 13. 18:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindig ugyanannak a pártján áll a szülő, akkor érezheti a gyerek, hogy a másikat jobban szeretik. Nálunk sosem szóltak bele, én egy annyira elnyomott kislány voltam, hogy kb 20 éves koromra jöttem rá, hogy lehet akarni bármit is, nem csak sodródni az árral. Persze ennek más oka is volt, nem csak a nővérem állandó fölénye, de szerintem nem jó hagyni, hogy mindig mindent csak a gyerekek rendezzenek le.
2020. jún. 13. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!