Az első gyerekkel eleinte nem volt ilyen gond, sokat énekeltem, amikor kicsi volt. (Nem rosszul, nem onnan jön a probléma) Aztán amikor 2-3 éves lett, el-elsírta magát ha youtube-on ilyen zene ment. Ez azóta is tart.
A kicsinek épp emiatt már nem énekeltem, nem szólt a zenélő körforgó, ha ilyen dal jött, elkapcsoltuk azonnal.
Eleinte úgy tűnt, ő ezt sérelmezi, mert hallgatná. Hát a múltkor, mikor a nagy megint elkapcsolta, átvittem a másik szóbába a kicsit és elkezdtem neki énekelni. Zokogott, mint a záporeső.
2020. jún. 9. 19:03
1/8 anonim válasza:
nem
2020. jún. 9. 19:08
2/8 anonim válasza:
Nem. De nem biztos, hogy ez rossz. Miért sír? Mert meghatódott? Mert kiengedett a napi feszültség? Akkor nem feltétlenül rossz, ha sír. Megkönnyebbül. Ha azért sír, mert idegesíti, vagy előhoz belőle egy rossz emléket, akkor ki kellene valamit találni, hogy a kicsi azért élvezhesse, ha neki meg van rá igénye, pl. addig a nagynak mesélhetne apa a másik szobában.
2020. jún. 9. 19:31
3/8 anonim válasza:
Az én lányom a Kiskacsa fürdik-től kezd el sírni. Mindegy, hogy én éneklem,vagy videón szól, ő sírásban tör ki.
2020. jún. 9. 20:13
4/8 anonim válasza:
A lányunk kb 7-8 hónapos korától olyan 1.5 éves koráig elsírta magát ha elkezdtük énekelni az egyik altató dalt és még egy dalnál amit akkor szoktunk énekelni amikor vigasztaljuk a gyerekeket egy sérülés után. Rendesen elszomorodott. Fiunk pedig szerette ezeket a dalokat de egy ideig inkább nem énekeltük. Most már 2.5 éves a lányunk és nem szokott már előfordulni, de pl ha kicsit hangosabban rászólunk akkor is rögtön legörbül a szája széle és pár másodperc szünettel el is kezd sírni. Nagyon érzékeny, de egy kis bohóc amúgy.
2020. jún. 9. 20:14
5/8 anonim válasza:
Az én lányom is ezt csinálja egy ideje, a körforgos zenéktől sirogörcsöt kap, pedig babakorában szerette, egy darabig azt hittem meghatodik tőle, de most már úgy gondolom inkább idegesíti, mert minden lassúbb zenét utál, végülis én is ilyen vagyok, csak nem bőgök, hanem kikapcsolom.
2020. jún. 9. 21:14
6/8 A kérdező kommentje:
A nagy azt mondja, hogy azért sír, mert nagyon szomorúak. (Angol altatókról van szó) De ő más lassabb, melankólikusabb dalon is elérzékenyül.
A kicsi még csak kettő lesz, csak szavakat mond, így nem tudja elmondani ő miért sír rajta. (Konkrétan a Rock-a-bye babyt ha meghallja, már görbül le a szája)
2020. jún. 9. 21:27
7/8 anonim válasza:
3 éves kislányom is meghatódik daloktól. Ő is azt mondja, hogy szomorú a dal.
Nem baj ez. Nekik is vannak érzelmeik.
2020. jún. 9. 21:53
8/8 anonim válasza:
Én is ezt csináltam. Igen, szomorú, megható a dal. Én pl nem tudtam beazonosítani, hogy mit érzek, és azt mondtam anyukémnak, hogy "félek" ezektől a daloktól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!