Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teli vagyok kételyekkel....

Teli vagyok kételyekkel. Minden megoldódik?

Figyelt kérdés

Első babám születik pár héten belül. És úgy érzem, hogy nem tudok semmit. Sem a nevelésről, sem az etetésről/altatásról/gondozásról. Mármint amikor mások beszélnek róla, olyan mintha nem is érteném. Pedig nem vagyok hülye.

A babával kapcsolatos dolgok csak úgy "jönnek"? Ösztönösen? Rá fogok érezni?

2010. júl. 31. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Csatlakozom én is hozzád... azt mondják, ez ösztönösen jön, de elég érettnek kell lenni hozzá.
2010. júl. 31. 11:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is első baba, 3 hónap volt az a minimum idő míg egyátalán felfogtam, hogy ANYA lettem/vagyok. Összeszokni a babával, a napirendjéhez alakítani a napot...bármi. De utána már minden könnyebben megy, rájössz majd Te is magadtól jópár dologra. Az pluszban jó,hogy ha van a közeledben, vagy telefonközelben anyukád vagy nem egy házisárkány anyós, aki tud segíteni. Az ő tapasztalataik is hidd el sokat érnek.

2010. júl. 31. 11:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Hidd el minden jön ösztönösen.Én nagyon ideges voltam hogy mindent jól csináljak ment is minden mint a karikacsapás most utólag már csak mosolygok magamon.Viszont ami nem jó szerintem ha valaki okoskodik neked ezt igy csináld azt úgy csináld mert ez csak még jobban el fog bizonytalanítani .Hallgass meg minden jó tanácsot de nem kell mindet el is fogadnod.Nyugi minden menni fog.

Egy éves kislány anyukája:)

2010. júl. 31. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

hááááááááááát..... nem is tudom mit írjak. Első babával tényleg úgy érezheti az ember magát, mintha semmit sem tudna. De szerencsére azért ez nem így van!

Gondolom száz meg száz dolgot olvastál már és úgy érzed magad mint egy vizsga előtt, amikor az azt hisszük, hogy semmit sem tudunk. Viszont ott, abban a pillanatban úgyis minden a helyére kerül.

Amit két gyerek után tudok ajánlani: SEMMI GÖRCSÖLÉS!!! tudom ezt könnyű mondani, de ha megpróbálsz nem másoknak megfelelni, hanem a babára és magadra figyelni, akkor bele fogsz rázódni, mint mindenki.

Az első hetekben igenis fogadd el a segítségét másoknak (pl főzés, takarítás, mosás...)és pihenj!!!! és babázz!!! semmi más dolgod nincs ilyenkor.

Minden jót kívánok és sok-sok örömöt a babához.

2010. júl. 31. 11:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Jajj de jót írsz11:49!

Ha hazajön egy anyuka a kórházból, ne legyen már "természete" hogy rögtön pakol, szoptat, főz, párját kiszolgálja stb.

Nekem jó anyósom van ilyen tekintetben, 1 hétig elfőzöcskézett, meg rendet tartott körülöttünk. Nagyon nagy segítség volt. De bárki segítsége ilyenkor, legyen az testvér, vagy rokon stb. 1-2 hét lazsi jár az anyukáknak, mert utána bezony senki nem fogja már átvállalni a "szerepét".....Bocs a kicsi offért, csak azért írtam, hogy ennyi szusszanyásnyi idő is jár a "nagy bevetés" előtt :)

2010. júl. 31. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fontos szabályaim két gyerek után:

1. Egy kisbabát nem könnyű eltenni láb alól..tehát ne félj megfogni, nem fog kitörni a nyaka, nem fáj neki a köldökápolás, ha ügyetlenül fogod meg attól sem lesz lelkisérült, ha nem 25 fokos szobában és 38 fokos vízben fürdeted, azt is túléli.

2. Aki segíteni akar, segítsen. Ha teljesen fölöslegesen vasalgatja az anyós a férjed alsógatyáit is, hagy csinálja, hagy érezze, hogy fontos. Neked tök mindegy, mert te úgysem csinálod, kár nem keletkezik, viszont lesz egy lelkes anyósod..

3. A napjaidat úgy alakítsd, hogy neked jó legyen. Ha szeretsz rádiót hallgatni, akkor halgasd, ne mondj le erről a baba kedvéért. Nem áll meg az élet, mert megérkezett, szokja meg, hogy milyen az igazi otthon zaja, illata, stb.

4. Ne olvass több babás könyvet, mert egyre nagyobb káosz lesz a fejedben.

5. bónusz -ne adj cumit a babádnak, és próbáld meg nem altatgatni, ringatni, stb.

Mivel a saját gyermekem megszületése előtt már öt kisbaba érkezett a tesóim családjába, bőven volt lehetőségem tanulni. Azért az elsőnél még nekem is volt hőmérőm, meg mérlegem, a másoiknál már nem használtam ilyeneket.

2010. júl. 31. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:

13:37-nek igaza van!

ne görcsölj!

én a szülés előtt pár nappal se tudtam elképzelni se, mondtam is a férjemnek, hogy mit fogok én ezzel a gyerekkel csinálni???

aztán rájöttem. anyu és anyósom is segítettek, felváltva jöttek az első 2-3 hétben, mert még dolgoznak. levegőt venni nem volt időm, annyi dolgom volt, és nem volt mese, meg kellett oldanom! ment minden, ha valahol megakadtam, felhívtam valamelyik mamát és megkérdeztem. jelentem a gyerek túlélte!:)

szóval menni fog ne aggódj!

2010. júl. 31. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!