Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan segíthetnék neki, amíg...

Hogyan segíthetnék neki, amíg megoldódik a hízás gondunk?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hónapos múlt, és 4 hónapos koráig szépen hízott, ekkor duplázott is.Azóta heti 40-50 grammokat szed fel, emiatt elmentünk egy gastroenterológushoz, aki elküldte vérvételre.A labor eredményei teljesen jók, egyelőre nem tudni, mi okozza a lassú gyarapodását, de szerintem alkati dolog lesz.Eddig olyan kis ügyes volt, már 4 hónaposan hasról hátra fordult, de most megtorpant.Mondta az orvos, hogy a lassú hízás okozhat a mozgásfejlődésben elmaradást, mert nincs ereje hozzá.Hátról hasra még nem fordult meg, de egy hajszál híja van.Hason emeli a fenekét,és a lábával kúszó mozdulatokat végez.A fejét nagyon szépen tartja.Nagyon bánt, hogy nincs ereje forogni!És félek, hogy lemarad a mozgásban.Amíg nem oldódik meg a hízás gond, mit csináljak?Úgy szeretnék neki segíteni.Pléddel forgatom, és a youtube-os videót is csináltuk, de ezek is kevesek ahhoz, hogy ő önállóan guruljon..
2011. ápr. 1. 08:38
 1/9 anonim ***** válasza:

ne siettesd! nagyon jól időben van!

az hogy eleinte többet hízott, mint az átlag, utána meg kevesebbet, az teljesen rendben van! más ütemben hízott.

szerintem azon túl, hogy kiraksz sok érdekes, színes dolgot, amiért küzdhet, mást nem kell csinálnod.

ha nagyon aggódsz, vidd el egy Dévény tornászhoz, hogy megnézze, van-e probléma az izmaival.

2011. ápr. 1. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Csak vérvételre küldött a gasztroenterológus? Azért kérdezem, mert az az allergia kimutatására jó. Az én lányomnál első körben székletvizsgálatot csináltatott, ott derült ki, hogy felszívódási zavara van. Magyarán azért nem hízik, mert az étel egy részét nem emészti meg.

A mozgásfejlődés nem mindig függ össze a lassú hízással. Érdemes lenne megmutatnod gyógytornásznak, mert lehet, hogy csak az izmai merevebbek egy kicsit, és jól át kell gyúrni.

A plédes forgatás nagyon jó, csak csináljátok. De kipróbálhatsz más tornagyakorlatokat is. Pl: keresztezed elöl a karját, és finoman húzogatod, aztán váltás. Ugyanezt hasra fektetve is. Vagy hason fekve a feje fölé emeled az egyik karját és úgy fordítod át, aztán csere.

Ezekkel tudsz segíteni neki. De ha aggódsz, inkább tényleg mutasd meg egy gyógytornásznak.

2011. ápr. 1. 09:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Vittem székletmintát is, de azonkívül , hogy megnézte, megszagolta, nem csinált vele semmit, nem küldte tovább.Ma viszem az eredményt, és megint kell vinnem mintát.Köszi az ötleteket! Bejelentkeztünk tornára is, de majdnem 3 hét még, mire fogadni tud..Az biztos, hogy nem hypoton, mert a védőnő megvizsgálta, és szerintem a gyerekorvos is mondta volna.Az izmaival szerintem nincs gond.Oldalról nyújtózik a játékért, magasra is, de mindig a hátára gurul vissza.Köszi
2011. ápr. 1. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy sok mindent meg tud mondani a doki szag és állag alapján. Nálunk pl. savanykás volt a szaga, és Ő darabokat is látott benne. Talán ezért küldte tovább. Igaza is lett, 10x-es lett a kreatinja, holott a 40 x-es a jó.

Amúgy meg ebben a nincs ereje megfordulni dologban nem nagyon hiszek, lehet, hogy tényleg csak lusta.

2011. ápr. 1. 10:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlenül, hogy a laborleleten az ételallergiát melyik érték jelzi?Mert tejérzékenység is szóba jött, és kíváncsi vagyok.Lehet, hogy nincs összefüggés, de a védőnő és a doki is mondta ezt a dolgot. ( nincs energia a mozgáshoz) Az is lehet, hogy amiatt, hogy utál hason lenni, nem motiválja, hogy hasra forduljon.Nem érdekli!Köszi!
2011. ápr. 1. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:

De ti nem látjátok a babát, ne vitatkozzunk már egy orvossal, nyilván nem véletlen küldték gasztroenterológushoz és nem véletlen mondták ezt, hogy gyakorlatilag éhezik és ereje sincs mozogni.

Az én kisfiam is nagyon sovány, soha életében nem evett jól és soha nem küldtek gasztrora, vérvételre, sehova. És most diabéteszes és a diabetológusunk gasztroenterológus is és nem szólt, hogy kéne bármit is csinálnunk a zörgő bordái miatt. Meg amiért csak 15 kiló 5 évesen. Most beteg volt a kicsi és mondtam étvágytalan és annyit mondott az orvosom, miért egyébként szokott enni? Mondtam egyébként sem igen. De nem küldtek sehova, annyi, hogy alkatilag ilyenek. De ez nem biztos, hogy igaz a kérdező gyermekére.

Úgyhogy én mindenképp az orvosnak hinnék, hogy baj van és már ereje sincs mozogni és vinném mindenhova, ahova csak ekkora gyereket lehet. Természetgyógyászhoz, gasztroenterológushoz, gyógytornászoz. És szakembereket kérdeznék, nem önjelölt orvosokat itt ezen az oldalon, hogy mit tudnál tenni, addig is, míg kiderül mi a probléma.

2011. ápr. 1. 10:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Azért küldték el, mert az elmúlt 2 hónapban alig-alig hízott.Szerencsére nem sovány, nagyon formás baba, és én voltam ilyen pici.Én is keveseket ettem babaként, keveset is híztam, egy évesen még csak 8 kg voltam, mégis itt vagyok!Jókedvű baba, nem beteges, szóval nem ilyen tragikus a helyzet!Igen, kevesebbet eszik, mint az átlag, de ő eleve kisebb, a gyomra sem lehet egy hordó!Egyedül a forgás egyik iránya késik egy picit.A vérvétel szerint is egészséges, de hát persze engem nyugtalanít ez az egész, és viszem mindenhová.
2011. ápr. 1. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Hú, nem értem mi baja volt a válaszommal az előttem szólónak. Senki sem mondta, hogy ne vizsgáltasd ki a gyereket. Én is azt írtam, hogy gasztro és tornász. De egy magát jól tartó, fejét emelő gyerekre azt írni, hogy éhezik, és már ereje sincs... De mindegy.

Nem tudom melyik érték mit jelent a laborleleten. nekünk nem csináltak még vérvételt, karcolós módszerrel nézték meg, hogy allergiás-e valamilyen fehérjére, vagy tartósítószerrel. Nálunk a következő lépés lesz a vérvétel, eddig csak teljes vérképet csináltak, az nálunk is rendben volt.

2011. ápr. 1. 10:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló!Semmi baj nincs a válaszoddal, sőt! Nem is tudod, milyen sokat segítettél! Köszönöm!!
2011. ápr. 1. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!