A bíróság figyelembe veszi?
Exemmel van egy óvodás gyermekünk. Beadtam a bíróságra a kérvényt szülői felügyelet gyakorlása és gyermektartás megállapítására. Ő azzal próbálja bizonyítani hogy hozzájárul a gyermek költségeihez hogy a blokkok másolatát amit vásárolt neki beküldte a bíróságra, ilyen pl.: a tescoban vásárolt és annak a blokja vagy németországban a ruhásboltban, játékboltban kapott blokkokat, illetve amiket küldött neki csomagot a postán kapott blokkot is hogy mennyiért adta fel a csomagot. Ezeket mind beszámítja a bíróság? És kérte a bíróságot hogy kötelezzenek engem a perköltség megfizetésére illetve az ő ügyvédi költségeit is. Mi a véleményetek?
Ügyvédemmel még nem sikerült beszélnem.
Nem fogják figyelembe venni, sőt megköszönni sem fogják neki, hiszen ő az apja, természetes, hogy néha vásárol a gyerekének ruhát, játékokat.
A gyerektartás meg amúgy sem erről szól. A gyerektartás összege azért van, hogy az apuka mondjuk fizet 30 ezer forint gyerektartást, + te mint anyuka szintén beleadod a 30 ezer forintodat ( de mivel veled él, te jóval többet adsz bele, vagyis a teljes havi fizetésedet) és a gyermek a közösen beleadott pénzből van eltartva élelmiszerrel, lakhatással, a mindennapi élethez szükséges dolgokkal. Az ő ügyvédi költségeit és perköltségeit sem kell kifizetned, hiszen nem te kötelezted, hogy ügyvédet fogadjon. A per költsége legtöbb esetben fele-fele arányban fizetendő ki.
Az exed vergődik. Te meg ne hagyd magad.
Sok sikert.
Nem. Nem veszik figyelembe. Ajándéknak veszik. Anno az én exem is bepróbálkozott ezzel, meg azzal is, hogy az a pénz, amit a számlámra utalt nem a tartozása volt, hanem gyerektartas. A bíró meg mondta neki, hogy nem szerepelt a közleményben mire utal, az bízóan ajándék.
A perköltséget pedig minden esetben a vesztes fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!