Van itt olyan aki már idősebben (26+) szült?

Le leszek pontozva, de szerintem pont hogy jól tetted. A huszas éveket hülyeség gyerekezésre beáldozni. 32 és 33 évesen szültem. 35 felett viszont már én is későinek tartom.
És nem, egyáltalán nem igaz, hogy 40 pluszosan is be lehet pótolni az elvesztett éveket, amikor a gyerekek már kirepültek.

Nem szeretnék véleményt mondani általánosan, sem megbántani másokat. Viszont én pont azt látom a környezetemben, hogy a legboldogabb kis családok ott alakultak ki, ahol később jött a baba.
Lehet véletlen egybeesés, de gyakran azt látom, hogy 25 alatti baba sok frusztrációval jár, mártír mamik lesznek (tényleg ne kövezzetek meg, ez csakis az én tapasztalatom, és nem túl tág környezetben, ezért nem gondolom, hogy jó mintavétel).
Én 29 éves vagyok, még javában a doktorimat írom, leghamarabb 32-33 évesen szeretnék babát. Párom már most 37, úgyhogy nem a fiatal szülők táborát fogjuk erősíteni. Azt nem állítom, hogy nem bolondulnak be néha a hormonok bennem, és nem vágyom azonnal babára, de még bőven van teendőm, mielőtt jó anya leszek.
Egyébként általában nem akarattól függ, hanem attól, hogy mikor lép be az életedbe az igazi, milyen ütemben tudjátok felépíteni a stabil hátteret és környezetet. Sokan ha akarnak sem tudnak 35 előtt saját ingatlanhoz jutni, és ezzel alapvetően nincs semmi gond.

25 évesen szültem az elsőt,egy rossz kapcsolatba,szét is mentünk.
29 évesen találtam meg az igazit, aki egy fantasztikus férfi.
Mostmár a férjem, 32 vagyok , és jön a baba.
Boldog babavárást!

32 voltam mikor a fiam született. Mentálisan kellett ennyi idő, testileg már más kérdés, de ez meg már sosem fog kiderülni.
Most vagyok a végén a második terhességemnek, idén már 35 leszek, érzem ezt a 3 évet is, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!