Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Migrénesként hogy lehet...

Migrénesként hogy lehet rendesen ellátni egy babát, családot?

Figyelt kérdés

Még nincsen gyerekem, ellenben durva migrénjeim igen. Tegnap is 4-kor haza értem a munkából, és ma hajnal 4-ig aludtam.

Megtehetem, szenvedhetek, a párom támogat, pátyolgat. De ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha majd egyszer babám lesz és rám tör egy ilyen derült égből migrén, akkor nem fogom tudni azt mondani a csecsemőnek, hogy oldja meg maga az elkövetkezendő 14 órát...

Kisgyermeknevelő vagyok, úgyhogy van rálátásom a gyerekezés minden örömére, bánatára, hisztijére. Most még megtudom tenni, hogy délután 4,5 óra után kilépek a picik körül forgó világból. Egy saját gyerekkel nyilván nem így lesz.

Szerencsére ritkán van hányós, szédülős migrénem, a fejfájásaim többségét gyógyszerrel kordában tudom tartani.

Szóval kisbaba mellett ezt a szenvedve vergődést, hogy oldja meg az az anyuka, akrei tényleg rájön szenvedve vergődés? Vagy ezt majd elnyomja a felelősség érzet?

2020. máj. 22. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem vagyok migrénes, de az írásod után bennem csak kérdés merült fel. Munkahelyeden is volt már olyan, hogy lefeküdtél és aludtál és vergődtél? Nyilván nem, tehát ebből úgy gondolom, a saját babád mellett sem fogod ezt tenni, mert felelősséggel tartozol iránta.

Ha pedig tényleg úgy alakul, ott lesz apa, aki tud ebben segíteni, vigyáz a picire míg pihensz.

Egy nőből hihetetlen dolgokat ki tud hozni a kényszer, anyaként olyan dolgokat viszünk véghez, amiket soha nem gondoltunk volna magunkról.

2020. máj. 22. 08:36
 2/13 anonim válasza:
100%
A terhesség alatt, gyakori a migrénes fejfájás. Nálunk ez családi vonás sajnos. Kb 28. héttől kezdve jelent neg a migrén anyánál, és a testvéreinél is. Nálam is. Ha a fájdalomcsillapító segít akkor szerencséd van. Remélem neked is csak a terhesség alatt lesz így. Kitartás! :)
2020. máj. 22. 08:38
 3/13 anonim ***** válasza:
Kénytelen megoldani. Millio dolgot megtesz az ember a gyerekéért amit amúgy nem tudna
2020. máj. 22. 08:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nekem a gyerekek születése után jött elő a migrénem. Nem egyszerű. Ha nincs segítséged, akkor a gyermeked lesz a segítséged. Mert én elváltam, így egyedül maradtam a gyerekekkel. Nem maradt már, mint amikor nagyon rosszul voltam, hogy ők csináltak szendvicset maguknak és mese nélkül feküdtek le aludni. Csecsemő mellett nem tudom, hogyan lehet megoldani. De nyilván optimális esetben a férj ott van, ő segít. És a te esetedben tudja, mit vállal.
2020. máj. 22. 08:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is migrénes vagyok, aurás, hányós, én munkából is azonnal eljövök, ha elkezdődik. Gyerekek megértik, amíg kicsik voltak a férjemre bíztam őket. Szerencsére nincs sűrűn rohamon.
2020. máj. 22. 08:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is aggódok emiatt. Egyelőre nem tervezzük a babát, de sajnos vannak migrénjeim. Aurás, hányós, amin a gyógyszer sem segít. A fogamzásgátló abbahagyása után még rosszabb lett, ezért félek, hogy esetleg szülés után is rosszabb lehet. Gondolom a szükség nagy úr. Ha nincs más, muszáj ellátni a babát.
2020. máj. 22. 09:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen szempontból szerencsém volt, terhesseg elott a havi egy hányos fekvős volt az átlagos , terhesseg alatt gyakran fájt, de enyhén, es szülés ota (5 hónapja) egyszer sem jött elő. En is féltem nsgyon, hogy mi lesz, főleg, hogy rendes gyógyszereket szoptatas alatt nem is lehet szedni.
2020. máj. 22. 09:38
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is migrénes voltam,de a terhesség alatt, illetve azt követően már nem voltak rohamok, csak időnként gyenge fejfájás.
2020. máj. 22. 09:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Megfelelő gyógyszerrel lehet kezelni. Sajnos velem is volt olyan, hogy munkahelyen annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam dolgozni. De szerencsére van erre egy jó gyógyszer, ami nekem bevált. Viszont azt terhesség alatt nem lehet szedni. Első gyermekemmel nagy mázlim volt, szinte egyszer sem volt migrénem. Ha kisgyerek mellett lettem rosszul, jött a gyógyszer, a pihenés és apuka segítsége. Ha éppen nincs otthon az már necces, de nem megoldhatatlan. Most úgy néz ki, ismét terhes vagyok, de ezúttal már kétszer is volt migrénes rohamom. És mivel nem lehet akármilyen és akármennyi gyógyszert szedni, nagyon nehéz. Főleg, hogy itt a nagyobbik gyerek is. De túléltem, és úgy érzem, lehet kezelni a helyzetet, még ha nagyon nehéz is.
2020. máj. 22. 10:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Én elmentem neurológushoz, aki írt fel direkt erre való gyógyszert. Ezt csak szakorvos írja fel, háziorvos nem tudja. Ha nagyon gàz volt a helyzet, ez mindig segített.

Olyan 3x fordult csak elő szerencsére, hogy a wc mellett feküdtem fél óràt sírva, és 5 percenként hányva, rázott a hideg is. Mázlim volt, mert már nagyobbak voltak a gyerekek, meg apuka is épp itthon volt. De csak fél óra volt az a nagyon rossz állapot, és ahogy jött, olyan hirtelen el is múlt.

2020. máj. 22. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!