Én hibám, ha a lányom foga zománc hibás?
Így bújt ki neki 4 foga is, doki szerint az anyaméhben így alakultak ki a fogcsírák ásványi anyag hiány miatt.
Szedtem terhes vitamint és szerintem sokoldalúan találkoztam.
Nem a te hibád! Zománcfejlődési rendellenességet rengeteg dolog okozhat, elegendő csak egy tünetekkel nem járó vírust benyelni a fogfejlődés pillanatában, de számtalan dolog van, amiről nem is tud az ember, de hatással lehet a magzatra. Nekem is van például, nem szuvasodnak jobban a fogaim, teljes mértékben együtt tudok vele élni, a tejfogaimra nem emlékszem, hogy érintettek voltak-e, az őrlő fogaim mindegyikén megtalálható, illetve az egyik kismetszőm is érintett, de azt megcsináltattam sima tömőanyagból.
Mivel a maradó csírák már a születés pillanatában is jelen vannak, ezért ha érintettek voltak a károsító tényezővel, akkor sok mindent nem tudsz tenni, de önmagában az, hogy a tejfogak olyanok, még nem jelenti azt, hogy a maradók is olyanok lesznek, illetve a tejfogak nem tudják ezzel a lézióval befertőzni a maradókat. Úgyhogy nem kell aggódnod miatta, mossad a fogát rendszeresen alaposan, vigyed fogorvoshoz bizonyos időközönként, hogy ne induljon meg semmi szuvasodás.
Üdv, egy fogorvos.
Köszönöm a válaszokat. Telefonon beszéltünk csak, viszem majd hozzá jövő hónapban.
Még szoptatom a lányom, nem tudom ez ront-e a helyzeten, sok helyen olvastam hogy igen(iszsz).
Mosom neki mióta kijottek a fogak, viszont a problemasakat egyáltalán nem engedi, szerintem érzékeny is neki, évesnél látom.
Vérszegény voltam bár csak enyhén, kezelni sem kellett, másról nem tudok.
Nézess gluténérzékenységet elsősorban magadnál. Ha rossz a felszívódás, akkor valószínűleg sérültek a bélbolyhok.
Nekem más miatt kellett immunológushoz menni és ő mondta, hogy sokaknál tünetmentes csak apró jelek utalhatnak cöliákiára (pl. rossz fogzománc), szóval ő mindenkinek megnézeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!