Nagy korúsítva lehet miénk a baba?
2020. máj. 20. 23:10
Ha a szulei nem jelentenek fel.kiskoru megrontasaert akkor mar talaltok megoldast. De mivel te elmultal +18 o meg 16 sincs igy lehetnek jogi kovetkezmenyei.
2020. máj. 20. 23:13
#2 nem, amit mondasz, nem igaz.
Szexualis visszaeles csak akkor lenne, ha a köztük fennálló hatalmi-befolyási viszont felhasznalva vegeztel volna szexualis cselekmenyt.
Kerdezo, miert ne tudnal dolgozni azert, mert te vagy a gyámja (igazabol szülői felügyeletet gyakorló szülője) a gyereknek? Ez nem azt jelenti, hogy neked kell a gyerekkel otthon lenni, hanem, hogy te vagy a felelős érte. A gyámhatóság nem biztos, hogy hozzájárul a házasságkötéshez, illetve amúgysem megy az olyan gyorsan.
2020. máj. 20. 23:20
2020. máj. 21. 00:26
19 évesen teljes jogù szülő vagy, nem kell gyàm. 2-es vàlaszolò pont jòl leìrta. Nem kell neked otthon maradnod a gyerekkel ès nem kell összehàzasodnotok hozzà. Apasàgi nyilatkozatra viszont szüksègetek lesz, ennek a menetèt nem tudom befolyàsolja-e, ahogy az anya faitalkorú.
2020. máj. 21. 00:38
5, befolyásolja. Apasági nyilatkozatot nem tehet, csak a lány szüleinek hozzájárulásával.
A gyámhatóság csak azért mert teherbe esett, nem engedélyezi a házasságot. Ahhoz az kell, hogy pszichológiai vélemény alapján egyrészt a lányt alkalmasnak találják az önálló életre, másrészt úgy találják, hogy szülei mellett nincs jó helyen a babával
2020. máj. 21. 07:26
Nem kérsz kioktatást. Ha ekkora jogi szakember vagy, akkor miért írogatsz ki ide ilyen kérdést? Nézz utána az új polgári törvénykönyvben, benne van! Nem ártana, ha a nem kívánt terhesség elleni védekezésnek is utánanéztetek volna időben! (Mert ne mondd már, hogy tudatosan terveztétek a babát!) És ezek után azt hiszed, hogy képesek vagytok gondoskodni egy kisgyerekről és felelősségteljesen felnevelni?
2020. máj. 21. 10:17
Ha nagykorúsítják akkor felnőtt lesz, felnőtt jogokkal. Ha összeházasodtok pont ugyanaz lesz, mintha 30 évesek lennétek. Azonban nem feltétlen elvetendő hogy a nagyi legyen a gyám. Nem tudom te mit dolgozol. Nalunk meló helyen volt ilyen. 16 éves volt az anyuka és a nagyi igényelte a gyerek után a GYED extrat. Sokkal jobban jöttek ki anyagilag. Persze nem tudom nálatok mennyire törődtek bele a lány szülei a helyzetbe, mennyire támogatóak.
2020. máj. 21. 10:54
9/11 A kérdező kommentje:
Igen támogatóak nem gond az sem ha ezt a 2 évet a szülei gyámsága alatt lesz csak ha az ők gyámsága alatt lesz hiába nagy korusított akor nem tudnánk el költözni mert nem tudnánk vinni a babát, barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt mikor össze jöttünk én is még csak 17 voltam ő pedig 12 szóval nem rontottam meg. Mért kell enyire rossz indulatúnak lennie? El tudom tartani minda hármonkat a barátnőm nagyon érett és inteligens és igen meg tartjuk a babát nem vetetjük el fel tudjuk nagyon jó körülmények közt nevelni aki meg azt mondja el rontjuk az életünk azt csak sajnálni tudom. Aki pedig segített nagyon szépen köszönöm.
10/11 A kérdező kommentje:
És tavaj szeptember óta együtt lakunk a szüleinél csak azért lenne fontos hogy barátnőmtől ne vegyék el a jogot és anyukájának adják mert sokan lakunk itt és házat szeretnék venni és el költözni a babával együtt.
Kapcsolódó kérdések: