Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy korúsítva lehet miénk a...

Nagy korúsítva lehet miénk a baba?

Figyelt kérdés
A barátnőm még csak 15 éves és terhes lett tőlem. Mire meg születne 16 lessz és gyorsan össze házasodunk hogy nagy korusítva legyen. Milyen jogai lesznek mint nagykorusított? A fő kérdés hogy lehete a baba az ő (gondozásában) mert ha nem, az anyukája lessz a gyámja 2 évig...mert ha én kapom hogy az én (gondozásomba legyen) nem tudnék dolgozni.(nem kérek ki oktatást nem erőszakoltam meg, nem sértettem jogokat 19 éves vagyok olvasd vegig a törvényeket mielőtt kötekednél, már általánosnak számit 12-3tól a szex 16tól pedig a terhesség mert ezek nagyon gyakoriak mostanság nem kérek ki oktatást.)
2020. máj. 20. 22:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
2020. máj. 20. 23:10
 2/11 anonim ***** válasza:
13%
Ha a szulei nem jelentenek fel.kiskoru megrontasaert akkor mar talaltok megoldast. De mivel te elmultal +18 o meg 16 sincs igy lehetnek jogi kovetkezmenyei.
2020. máj. 20. 23:13
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

#2 nem, amit mondasz, nem igaz.

Szexualis visszaeles csak akkor lenne, ha a köztük fennálló hatalmi-befolyási viszont felhasznalva vegeztel volna szexualis cselekmenyt.

Kerdezo, miert ne tudnal dolgozni azert, mert te vagy a gyámja (igazabol szülői felügyeletet gyakorló szülője) a gyereknek? Ez nem azt jelenti, hogy neked kell a gyerekkel otthon lenni, hanem, hogy te vagy a felelős érte. A gyámhatóság nem biztos, hogy hozzájárul a házasságkötéshez, illetve amúgysem megy az olyan gyorsan.

2020. máj. 20. 23:20
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Vetessétek el.
2020. máj. 21. 00:26
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
19 évesen teljes jogù szülő vagy, nem kell gyàm. 2-es vàlaszolò pont jòl leìrta. Nem kell neked otthon maradnod a gyerekkel ès nem kell összehàzasodnotok hozzà. Apasàgi nyilatkozatra viszont szüksègetek lesz, ennek a menetèt nem tudom befolyàsolja-e, ahogy az anya faitalkorú.
2020. máj. 21. 00:38
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

5, befolyásolja. Apasági nyilatkozatot nem tehet, csak a lány szüleinek hozzájárulásával.

A gyámhatóság csak azért mert teherbe esett, nem engedélyezi a házasságot. Ahhoz az kell, hogy pszichológiai vélemény alapján egyrészt a lányt alkalmasnak találják az önálló életre, másrészt úgy találják, hogy szülei mellett nincs jó helyen a babával

2020. máj. 21. 07:26
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem kérsz kioktatást. Ha ekkora jogi szakember vagy, akkor miért írogatsz ki ide ilyen kérdést? Nézz utána az új polgári törvénykönyvben, benne van! Nem ártana, ha a nem kívánt terhesség elleni védekezésnek is utánanéztetek volna időben! (Mert ne mondd már, hogy tudatosan terveztétek a babát!) És ezek után azt hiszed, hogy képesek vagytok gondoskodni egy kisgyerekről és felelősségteljesen felnevelni?
2020. máj. 21. 10:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagykorúsítják akkor felnőtt lesz, felnőtt jogokkal. Ha összeházasodtok pont ugyanaz lesz, mintha 30 évesek lennétek. Azonban nem feltétlen elvetendő hogy a nagyi legyen a gyám. Nem tudom te mit dolgozol. Nalunk meló helyen volt ilyen. 16 éves volt az anyuka és a nagyi igényelte a gyerek után a GYED extrat. Sokkal jobban jöttek ki anyagilag. Persze nem tudom nálatok mennyire törődtek bele a lány szülei a helyzetbe, mennyire támogatóak.
2020. máj. 21. 10:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen támogatóak nem gond az sem ha ezt a 2 évet a szülei gyámsága alatt lesz csak ha az ők gyámsága alatt lesz hiába nagy korusított akor nem tudnánk el költözni mert nem tudnánk vinni a babát, barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt mikor össze jöttünk én is még csak 17 voltam ő pedig 12 szóval nem rontottam meg. Mért kell enyire rossz indulatúnak lennie? El tudom tartani minda hármonkat a barátnőm nagyon érett és inteligens és igen meg tartjuk a babát nem vetetjük el fel tudjuk nagyon jó körülmények közt nevelni aki meg azt mondja el rontjuk az életünk azt csak sajnálni tudom. Aki pedig segített nagyon szépen köszönöm.
2020. máj. 21. 20:21
 10/11 A kérdező kommentje:
És tavaj szeptember óta együtt lakunk a szüleinél csak azért lenne fontos hogy barátnőmtől ne vegyék el a jogot és anyukájának adják mert sokan lakunk itt és házat szeretnék venni és el költözni a babával együtt.
2020. máj. 21. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!