Melyik név jobb Magyarországon is?
Franciaországban élünk 4 éve, a férjem francia, én magyar vagyok, és franciául beszélünk egymással is. Most terhes vagyok, 35 hetes, de nagyon hadilábon állunk a nevekkel. Kb. 3 havonta egy hétvégére meglátogatjuk a családomat MO-on.(bár valószínüleg babával ritkábban megyünk majd)
Olyan név kéne, amit ki tudnak ejteni ők is, de amúgy francia, és itt sem hangzik nagyon külföldinek.
Mivel ikrek lesznek(egy fiú, és egy lány), ezért fiú, és lánynév is kell.
Amik eddig vannak:
Lány: Florine
Mona
Lily-Rose
Fiú: Nolan
Amin
Matheo
Egyszerűen nem tudunk dönteni, hogy melyik jobb Magyarországon, és itt is. Szóval a kérdés az, hogy melyik név az, ami Franciaországban átlagos név, de Magyarországon is ki lehet ejteni?
Adéle, Odette, Anette, Ivette, Babette, Jeanette (Zsanett). A Mona is jó. A Florine szép leírva, de kiejtve nekem valahogy az jut eszembe, hogy férfinév - va Florin nevű román ismerósöm. A Lily-Rose szerintem nagyon szép név, a kiejtésben nem vagyok biztos, de szerintem a "Liliróz" magyarul is könnyen kiejthető.
Nolan és Amin szertintem magyarul könnyen kiejthetőek, a Matheo-val sincs baj, maximum sokan majd kicsit olaszosan, Matteónak ejtik. Szerintem szép még az Anton.
Arra sjanos nem tudok válaszolni, mi Franciaországban átlagos név.
Sose értettem miért gondolják az emberek, hogy ha külföldi nevet adnak a gyereküknek, akkor azt a magyar rokonok nem tudják kimondani.
Elsőre lehet, hogy nem fogják tudni a kiejtést, de azért meg fogják tudni tanulni.
A 80 éves mamák megtanulják a dél -amerikai és török sorozatokban szereplők neveit is, akkor a rokon gyerekével sem lesz gond.
De tessék, 2018-as statisztika szerint a leggyakoribb francia neve?
Sok név ismert és kimondható a többi országban is.
Kedves kerdezo.
Mona es Matheo
Szerintem csucs ha ugyan avval a betuvel kezdodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!