Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó ötlet e a kettő keresztnév?

Jó ötlet e a kettő keresztnév?

Figyelt kérdés

Lassan megszületik a kislányunk, és a férjemmel mindketten ragaszkodunk 1-1 névhez. Úgy döntöttünk mindkettő nevet megkapja. De még mindig nem tudom melyiket fogja használni.

Én az egyiket akarom, a férjem a másikat...az meg ugy mennyire lenne gáz, ha én így, ő meg úgy hívja.. nem zavarnánk össze szegénykét?

Férjem szerint ha meg nagy lesz, kitalálja hogy melyik tetszik neki jobban, és azt fogja használni.

Szerintetek?

2020. ápr. 23. 07:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem adnék kettőt, feleslegesnek tartom.

Nővérem ék kettő van. A család a másodikon nevezi, mindenki más az elsőn. Felesleges butaság. Örülök, hogy nekem már csak 1 nevét adtak.

2020. ápr. 23. 11:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem hivatalosan csak egy keresztnevem van (a keresztlevelemben kettő), már 2 évesen anyám tudtára adtam, hogy rühellem azt a becenevet, amin addig szólított, és ez a fajta ízlésem a mai napig változatlan, - bár közismert, tényleg borzasztó, egyáltalán nem illik hozzám.

Két keresztnéven szólítani szerintem ostobaság. Pl. ha az illető Boglárka Zsófia, akkor nem túl ésszerű, ha az egyik szülő csak Bogizza, a másik meg Zsófizza.

Idővel kialakul, mi tetszik neki jobban, így ha teljesen elege lesz az első névből, és a tudtotokra adja, hogy nem tetszik neki, áttérhet a másikra.

2020. ápr. 23. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lehet megoldás, hogy egyik nevet sem adjátok neki, hanem közösen választotok egy újat?

Szerintem nagyon rossz lenne a gyereknek, ha te a te általad választott néven hívod, a férjed pedig az ő általa választott néven hívja. Ebben az esetben, akkor szerintem inkább találjatok ki közösen egy becenevet neki és azon szólítsátok közösen.

És még az is kérdés, hogy melyik név lesz az első és melyik lesz a második neve, mert sokkal valószínűbb, hogy mindenki az első nevén fogja szólítani.

Nálunk úgy működik a név keresés, hogyha valamelyikünknek akármennyire is tetszik egy név, de a másiknak nem, akkor az automatikusan nem kerül fel a listára, csak olyan nevek, amik mindkettőnknek tetszenek. Ezt ajánlom nektek is a jövőbeli konfliktusok elkerülése véget.

2020. ápr. 23. 11:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ugyanis pontosan ez történt velünk is. Párommal mindketten ragaszkodtunk a saját választásunkhoz, de már ott elakadt a dolog, hogy nem tudtunk megállapodni, hogy melyik legyen az első és melyik a második keresztnév. Így azt javasoltam, hogy akkor válasszunk egy harmadik nevet, ami mindkettőnknek tetszik. Kiválasztottam kb. 30 nevet, amit megmutattam neki és mondtam, bökjön rá azokra, amik neki is tetszenek és majd azok közül választunk. Egyetlen név tetszett neki azok közül, így gyorsan eldőlt :).
2020. ápr. 24. 05:52
 15/17 anonim ***** válasza:
49%
Én arra gondolok, hogy ne hívjátok két külön néven; ne nehezítsétek, hogy meghatározza az identitását. (a sajátját a gyermek). Pl lehetne olyat is, pl asszem a Kasza Tibiéknek a gyerekének ott mindig kimondják, hogy Lorabella; nem tudom, egybe írja-e, de még az elején, amikor beszélt róla, amikor talán még meg se született, akkor mind a kettő nevet kimondták, tehát a Lorát is,meg a Bellát is. Szerintem az pl jól hangzik úgy. Pl mondjuk most mondok két másik nevet; pl végig lehet azt is mondani, hogy Miléna Sára. És akkor mind a kettőt így egymás után, minden megszólításnál. Mintha így pl egybe lenne írva, hogy Annaróza. Meg ilyesmik. Szóval vagy egyezzetek meg, hogy melyiken fogjátok alapból hívni, vagy csináljatok ilyen kombós becenevet; hogy pl Emília és Mia, és akkor a Mia az akár, ha nagyon akarom , akkor lehet az Emília beceneve is; ha pl mondjuk valaki e kettő keresztnév között vacillál; hogy Miát szeretne , de közben mégis Emília is; és nem jutnak dűlőre, akkor legyen egy Emília, akit Miának becéznek; vagy mondju Emília és Miriam névből összekombinálva, ha mondjuk mind a kettő szülő Miának becézné, csak hivatalosan mindkettő másik nevet adna; egymástól eltérőt tehát. A másik még, amit szeretnék, hogy hallottam valami házaspárról, akik valami filmben nagyon megkedveltek egy Maléna nevű karaktert; vagy csak a neve tetszett meg nekik, azt nem tudom, és akkor kérvényezték is a Maléna nevet; hogy a gyereküknek ezt adnák; de akkor nekik azt még nem hagyták jóvá, és akkor kitalálták, hogy ilyen köztes; hogy tehát akkor elnevezték a gyereket Emma Lénának, és úgy , olyan módon, akképpen becézték Malénának. Tehát valami névkombinációs trükköt is bevethetnétek esetleg. Hátha össze lehet a két keresztnevet valahogy úgy kombinálni, hogy a közös becenév végülis mind a kettőből álljon. Próbálgassátok, variálgassátok , nézzétek meg. Szerintem jó a két keresztnév egyébként; csak legyen közöttetek konszenzus, hogy melyik lesz az alap neve; de mondjuk pl ha csak egy saját, beceneve lenne;akkor eldönthetné ő pl a munkahelyén; hogy melyik keresztnevet használja, vagy a becenevét akarná-e használni. Szóval próbáljatok szerintem valamit trükközni, de ne pl "Prüntyőke" legyen az a közösen megállapított/megállapodott becenév; mert ugye pl az osztálytársai milyen lenne már, ha prüntyőkének szólítanák. Tehát még becenévből is kell egy "hivatalos", egy, "mindenki által jóváhagyott", tehát amit vélhetően a közösségek is elfogadnak. Mert prüntyőkének pl csak a rokonok hívjanak már egy gyereket; lehet, aranyos; de az például csak otthonra való, az a becenév. :) :) Szóval szerintem abszolút mehet a két keresztnév!! :) Pláne ha amúgy se tudnátok eldönteni, mert mindkettőtöknek másik név a szíve csücske!. :)
2020. ápr. 27. 11:33
 16/17 anonim válasza:
Nem. Mert nem jó.
2020. máj. 12. 18:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem, hogy két utónevem van, egy gyakori és egy ritka. A gyakorit kezdte használni a környezetem, de egy idő után meguntam, hogy minden osztályban 3-4 embert így hívnak és átváltottam a másikra. Az is egy előny, hogy ebből a kombinációból egy van az országban. Amikor férjhez mentem, megőriztem, mert már így is elég hosszú a 3 név és így ismernek.
2021. febr. 15. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!