Jó ötlet e a kettő keresztnév?
Lassan megszületik a kislányunk, és a férjemmel mindketten ragaszkodunk 1-1 névhez. Úgy döntöttünk mindkettő nevet megkapja. De még mindig nem tudom melyiket fogja használni.
Én az egyiket akarom, a férjem a másikat...az meg ugy mennyire lenne gáz, ha én így, ő meg úgy hívja.. nem zavarnánk össze szegénykét?
Férjem szerint ha meg nagy lesz, kitalálja hogy melyik tetszik neki jobban, és azt fogja használni.
Szerintetek?
Nem adnék kettőt, feleslegesnek tartom.
Nővérem ék kettő van. A család a másodikon nevezi, mindenki más az elsőn. Felesleges butaság. Örülök, hogy nekem már csak 1 nevét adtak.
Bár nekem hivatalosan csak egy keresztnevem van (a keresztlevelemben kettő), már 2 évesen anyám tudtára adtam, hogy rühellem azt a becenevet, amin addig szólított, és ez a fajta ízlésem a mai napig változatlan, - bár közismert, tényleg borzasztó, egyáltalán nem illik hozzám.
Két keresztnéven szólítani szerintem ostobaság. Pl. ha az illető Boglárka Zsófia, akkor nem túl ésszerű, ha az egyik szülő csak Bogizza, a másik meg Zsófizza.
Idővel kialakul, mi tetszik neki jobban, így ha teljesen elege lesz az első névből, és a tudtotokra adja, hogy nem tetszik neki, áttérhet a másikra.
Az nem lehet megoldás, hogy egyik nevet sem adjátok neki, hanem közösen választotok egy újat?
Szerintem nagyon rossz lenne a gyereknek, ha te a te általad választott néven hívod, a férjed pedig az ő általa választott néven hívja. Ebben az esetben, akkor szerintem inkább találjatok ki közösen egy becenevet neki és azon szólítsátok közösen.
És még az is kérdés, hogy melyik név lesz az első és melyik lesz a második neve, mert sokkal valószínűbb, hogy mindenki az első nevén fogja szólítani.
Nálunk úgy működik a név keresés, hogyha valamelyikünknek akármennyire is tetszik egy név, de a másiknak nem, akkor az automatikusan nem kerül fel a listára, csak olyan nevek, amik mindkettőnknek tetszenek. Ezt ajánlom nektek is a jövőbeli konfliktusok elkerülése véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!