A ti megítélésetek szerint rosszul döntöttünk? (hosszú lesz)
Páromat a vírushelyzet miatt kivezényelte a munkahelye külföldre.Komoly beszélgetés után úgy döntöttünk, hogy bár vele mehetnénk (a gyerekek és én) ,de nem tesszük.Olyan városba kellett volna költözni, ahol több mint 1000 feletti most is a napi fertőzöttek száma és folyamatosan emelkedik.Egy 50 nm lakásba kellett volna lakni a belvárosba, aminek a környékén vannak ugyan parkok, de ezekbe eljutni is max tömegben lehet, ami miatt igazából nem is lett volna célszerű kimozdulni velük.A gyerekeink viszont megszokták, hogy rengeteg időt töltünk a szabadba.Itthon megvan minden, nagy kert, emellett elszigetelődhetünk amennyire csak lehet viszont megoldható a bevásárlás, elérhető 5 percen belül minden olyan intézmény amire baj esetén szükség lehet.Kint ezek a dolgok sem olyan egyszerűek.Meg 2 kicsi gyereknek nehéz is megmagyarázni, miért kell mondjuk 4 hónapig a 4 falat nézni, miért nem mehetünk sehova stb.Őszintén szólva úgy gondolom jól döntöttünk.Még úgy is, hogy nyilván valahol egészségtelen ez a helyzet, hisz a gyerekeink az apjuktól távol vannak és fogalmunk sincs, hogy mikor jöhet haza.
Ma a szomszédunk érdeklődött a hogylétünk felől, majd a férjemet is kérdezte és szokásától eltérően megjegyzéseket tett, hogy egy családnak együtt a helye, meg hogy milyen már hogy hónapokon keresztül ekkora távolságban vagyunk egymástól.A beszélgetésünk után kifejezetten szarul éreztem magam, hogy most mi milyen máshogy gondolkodunk arról hogy hogyan kell ezt a problémát kezelni, megoldani és hogy valószínűleg sokan most ezért a hátunk mögött megszólnak és egy újabb strigula, hogy miben vagyunk furák.Nem mintha nagyon érdekelne,mert eddig is egzotikumnak számítottunk a környéken.De azért kíváncsi volnék, hogy mások ,idegenek, ti hogy látjátok ezt a helyzetet?
Ez volt a legkevésbé rossz döntés, ha az itthonmaradása nem volt opció.
Ne érdekeljen a szomszéd,semmi köze hozzá. (Még akkor se, ha igaza lenne.)
Én biztos, hogy vele mentem vele, mert én még egy napot is nehezem bírok a férjem nélkül és biztos, hogy megoldódott volna a helyzet.
De szerintem ilyen helyzetben nincsen teljesen jó döntés. Szerintem, ha te ezt tartottad jobb döntésnek, akkor számodra ez volt a helyes döntés.
Most így utólag pedig semmit nem segít, ha ezen idegesíted magad.
Tudom, hogy néha nehéz túltennie az embernek magát ilyen megjegyzéseken, de szerintem ne érdekeljen, hogy mi a szomszéd vélemémye. :)
És gondolom a kedves szomszéd szerint a nőnek kuss a neve és a konyhában a helye...
Jobb, ha együtt van a család, de neked most a gyerekeidre kellet gondolnod. Meghoztál egy kemény, de helyes döntést, ha ezt a szomszéd nem látja be akkor egy barom.
Én is így döntöttem volna.
Viszont szerintem a szomszéd nem gonoszságból mondta, mégcsak nem is kritika volt. Csak rosszul fejezte ki az empátiáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!