Úgy gyereket-gyerekeket vállalni, ha bármi történne egyedül nem lennétek képesek felnevelni?
Hazassagba szultem, de akkor mar kulon eltunk, el is valtunk mire a kicsi 3hos lett (megcsalt terhesseg alatt). Teljesen kihuzta a talpam alol a talajt, mivel amugy is otthon voltam a nagyobb 2 evessel es a munkahelyem kozben megszunt. De az elet megoldotta, a paromat 2 ev mulva ismertem meg. Nagyon keves az a no, aki gyerekkel nem talal maganak uj part, harommal viszont mar necces.
Kerdesre a valasz, igen, most h dolgozok, mar el tudnam oket tartani, de nem szerettem volna h apa nelkul nojenek fel,ezert nem egyeduallosagra rendezkedtem be.
Szerintem ez mindaddig reális ma Magyarországon, amíg van egy saját ingatlanod és egy gyereked van. Kettőt egyedül eltartani már tényleg egy magasabb fizetési sav szükséges.
De! Soha semmi nem biztos. Nézd meg mi van most. Rengeteg amúgy jól kereső ember munka nélkül marad. Szóval bármikor jöhetnek rosszabb évek. Volt ez már ugye anno a Bokros csomagnál is. Nyilván minimálbérre, albérletre nem vállalnék 3 gyereket. Szoval alapvetően egyet értek az állítással, csak sajnos soha nem mehetsz biztosra.
Nem látok sajna a jövőbe hogy mi lesz 5-10ev múlva (ezt sem látta az ember h jön a korona vírus) de azért 1, 2 gyereket egyedül is eltudsz tartani ha akarod. Nekem van saját házam (anyuval felesben), jelenleg albérletben lakunk. Ha lenne bármi is oda tudnék menni(jelenleg albérletben élünk Pesten) szóval igen. Reális. A férjed hiába keres milliókat ha szetmentek, baleset, meghal akkor utánna mi történik? Ott a 3 4 5 gyerek és nézitek a falat mert nincs mit enni?..
Szóval 1 szó mint 100.igen. Reális.
15!
Ez nem fog segiteni egy esetleges válás során
Igen, úgy semmiképpen nem vállalnék gyereket, hogy egyedül már nem tudnám eltartani. A felelősségteljes gyerekvállalás ott kezdődik, hogy neked is van annyi bevételed, hogy egy esetleges válás/halál eset stb esetén, egyedül is el tudd tartani a gyereked.
#11 Te miről hadoválsz?! Miért kéne az embereknek ösztönösen gyereket akarni...?🤦♀️ Gyereket vállalni/akarni nem kötelező, továbbá nem állatok vagyunk, hogy kizárólag az ösztöneink hajtsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!