Döníz vagy Désiré?
Ha minden igaz nyáron érkezik a kislányunk, de még nem tudjuk milyen nevet adjunk neki, csak annyit, hogy szeretnénk valami nem hétköznapi, különleges nevet.
Most fenti két név között vacillálunk. Szerintetek melyik a szebb?
Dönízről nekem egy kövér, szeplős 10 éves kisfiú jut eszembe. Hogyan fogják becézni, Dönci? :/
Désiré szép, de nem magyar névnek. Ezt ugye nem úgy ejtik itthon, mint ahogy le van írva?
A Désiré annyit jelent, hogy kívánt, óhajtott, várt (melléknévként). De ez hímnemű alak, vagyis férfinév.
A női alakja Désirée.
De Magyarországon semmiképpen nem adnám.
Ennek a névnek a divatja már Franciaországban is 100 éve lecsengett.
A Döniz pedig a Denise csúf magyarrá erőszakolása, mint a "Dzsenifer" és társaik.
Nem vagyok a különleges nevek ádáz ellensége, de rengeteg adható név van ezeken kívül is, amelyek nem ilyen hibásak és nevetségesek.
Akár sznobnak is nevezhetném őket.
Nem lehetne mondjuk Denissza, Anissza, Daniella/"Deni"/Ella, Demetria(mint Demi Lovato), Dalma, Debóra/Debi,Bori, Adrienn, Adrianna/Adriána, Dorotina, Dominika, Diána, Klaudiána, Klaudetta, Edina ? Még pl nekem akár tetszene egy olyan verzió is, hogy Dana, vagy Déna; vagy akár Donna, vagy Donatella.
A Döníz az szerintem nem csak hogy öreges, de még brutál ronda név is; a Désiré meg annyira idegen, hogy itt Mo-n biztos ,hogy nem adnám, mégha külföldi is az édesapa. Túl furcsán is hangzik, belecsavarodik az egyik embernek a nyelve, a másiknak meg a füle.
*vagy pl Gordána esetleg? Tök faja különleges név.
Vagy Ildikó? Vagy csak simán Ida? Szerintem az pl kifejezetten gyönyörű. Az Ida. Vagy pl Hilda is jó még; Hedvig/Hédi/Adelheid ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!