Sosem fordult meg ilyen a fejemben. De ismerek olyat aki csok miatt szült. Hát megvan erről a véleményem.
2020. ápr. 6. 16:58
2/11 anonim válasza:
Nem. Ez a legalja, pénzért szülni.
2020. ápr. 6. 16:59
3/11 anonim válasza:
Nem, szerencsére enélkül is nagyon jó körülmények között élünk, máskülönben nem is vállaltuk volna be.
2020. ápr. 6. 17:02
4/11 anonim válasza:
Nem. Én azért szültem, mert gyereket szerettünk volna...
2020. ápr. 6. 17:12
5/11 anonim válasza:
Ismerek egy ilyet. A pénzért választotta a férjét, pedig mást szeretett. Aztán szült két gyereket is, pedig ő amúgy egyet se akart annyira, de tudta, hogy ennél a pasinal elvaras lesz. Még lehet, hogy harmadik is lesz, mert mind a kettő lány, és a férje szeretne hármat, meg hátha fiú. Van kacsalabon forgó palota, felsőkategorias autó, sok pénz. Nem mondanám boldognak a nőt, elég sokat panaszkodik a férjére, gyerekre, hogy minden az ő nyakában van stb.
2020. ápr. 6. 18:54
6/11 anonim válasza:
Azóta ennek a jelenségnek már van egy újabb vállfaja is:
CSOK-ért, Babaváró hitelért szülni gyereke(ke)t. Ez is sol esetben csak a pénzről szól. Ismerek olyan családot, ahol két gyerekkel is alig (sem) bírnak, idegileg teljesen kikészülnek minden nap végére a már meglévő gyerekeiktől; de már felvették (sőt, el is költötték) a 3. gyerekre a pénzt, úgyhogy nincs mese: ha kell, ha nem; dolgoznak a 3. gyereken; aztán velük majd lesz, ami lesz a későbbiekben... Na ez sem jobb semmivel sem!
2020. ápr. 6. 19:34
7/11 anonim válasza:
Nem a pénzért, hanem mert akartuk azt a 3. Gyereket is. A CSOK, csak 1 plusz jó dolog volt az egészben, de ha nem lett volna, akkor is megszülöm a 3 gyereket. Sőt, már akkor próbálkoztunk a 3.al, amikor még nem volt a CSOK-ról szó. Sokan elítélik aki igénybe veszi a kedvezményeket. CSak azt nem értem, hogy miért? Valaki válaszolna erre? Dolgozunk becsületesen, rengeteg adót befizettünk már a férjemmel. Miért ne kaphatnánk vissza abból a pénzből ily formán valamennyit? Rengeteg feltetelnek kell megfelelni, hogy a CSokot igénybe tudja venni, nem osztogatják csak úgy. Én is megkaptam egy barátnőmtől, hogy csak azért szülök. Na azóta már nem a barátnőm.
2020. ápr. 6. 19:53
8/11 anonim válasza:
Utolsó, senki se ítéli el szerintem azt, aki amúgy is akart gyerekeket, a csokot meg úgy mellesleg felveszi, ha már jár. Nem a ti esetetek gáz. Az a gáz, aki azért szül. Nekünk kettő van, mi is felvettük a 2 meglevő gyerekre a támogatást használt lakás vásárlásához. Hülyék lettünk volna nem felvenni, ingyen pénz volt a mi esetünkben. Harmadik gyereket nem ígértünk be, mert tudjuk, hogy nem akarunk. Pénzért sem.
2020. ápr. 6. 20:12
9/11 anonim válasza:
Sarka Kata
2020. ápr. 6. 20:16
10/11 pyetro válasza:
Pénzért nem, de rengetegen a csokos milliók miatt belefognak, pedig egy gyereket se két fillér felnevelni, 3-nál pedig el is apad az a 10 misi. Mikor bevezették még ért valamit ez a 10 millió, de most lassan egy középkategóriás új autót nem kapsz érte, egy nyamvadt garzonra nem elég, nem, hogy családi házra.
Egy gyerek folyamatos törődést és anyagi ráfordítást igényel ha ki akarsz hozni belőle valamit, nem csak kipottyantod és megy a világba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!