Benneteket nem idegesítenek a tejcsi, büfcsi, gyümi, szopi és más becézgetések?
Nem vagyok becézgetős,de valljuk be,elég kabaréba illő,ha azt mondod:Várj,mindjárt megböfögtetem a csecsemőt!:DDDD
(Mert ugye nem becézgetünk,h baba meg hasonlók.:)))
A cicát fogom mondani és azt is, hogy macska, azt is, hogy kutya és talán azt is, hogy kutyus. Nem vigyázok a szavaimra amikor beszélek, csak beszélek! De nem mondtam, hogy tejcsi és, hogy szopi és azt sem szoktam mondani a gyereknek, hogy most megfüfiztetlek csak csinálom!
Azért különbség van a között, hogy én azt mondom, hogy cica vagy azt mondom , hogy szerizlek babóm!
Nem kell kiforgatni a szavaimat, mert nyügi leszek és akkor nem tudok rendesen ircsikézni nektek és megszakad a kapcsink! :-)))))
Így jó leszek és szeriztek?:-)))
Nem tudom de e között és a között, hogyha látok egy macskát azt mondom ott egy cica azért van különbség, bár lehet, hogy nincs!
Kedves Utolsó!
Itt nem a becézésről van szó, hanem az übergáz "ci", "csi" végződésű szavakról.
A büfiztetés szerintem oké, de a büfcsiztetés gááááz.
A baba sem gáz, de a babcsi igen, legalábbis nekem.
Szóval vannak határok.
Igen ez a lényeg, hogy hol a határ!
Igazad van!
Én is beszélek hozzá, vagy azt gondolod aki nem becézget, illetve nem mindent becézget az nem jó anya, mert mintha ezt olvasnám a sorok közt! Amikor evés után a vállamon van ő mindent nézeget és mi arról beszélgetünk és lehet, hogy bűn de nem "baba nyelven" . Nekem is mosolyog a kislányom és hidd el ha nem mondom, hogy most megbüfiztetlek azért még van mondanivalóm és ugyanolyan érdeklődve figyel mint a többi kisgyerek! Nincs szopi, nincs tejcsi és nincs gyümi de a kakira például én sem azt mondom, hogy fekália de a kérdezőnek nem is ezzel van baja, hanem a túlzással!
Persze nehéz mindenkinek megfelelni és én nem is akarok de azért vagyok olyan jó anya mint aki mindent becéz!
De könyörgöm, ki mondta, hogy fura az ha beszélünk a gyerekhez? Az utolsónak igaza van, azzal van gondom ha minden és mindig becézve van! A macska nekem néha cica és néha macska. A gyümölcs mindig gyümölcs de a kaki az kaki, a telefon sem volt soha telcsi. És én is tudok hozzá beszélni akármennyire is hihetetlen, még akkor is ha nem becézek minden tárgyat csak a kislányomat!
Nem szopcsizott és nem evett tejcit és a kapcsolatunk (ami nem kapcsi)is köszönjük de tökéletes!
Akármilyen fura vagyok!
Válaszoltam már, méghozzá olyat, miszerint engem nem idegesítenek a büfi, szopi szavak. Ehhez tartom is magam!
DE!!!
Az elmúlt napokban olyan dolgokat olvastam itt, hogy ezek már nálam is kicsapták a biztosítékot:
reci (=recept)
ajiba (=ajándékba)
nyakincába (=nyakába)
És volt még egy cifra valami, de az most nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!