Miért csinál sok anyuka versenyt a mozgásfejlődésből?
Egy anyukás fb csoportban voltam szülés után, de abból is kiléptem, mert nevetséges ami ott megy. Valaki kiteszi, hogy az ő gyereke már ezt csinálja, alatta meg mennek a kommentek, hogy az enyém már rég. Meg hogy az enyém már ezt.
Sajnos így se tudom kikerülni ezt a dolgot, mert van egy csaj akit terhesen ismertem meg. Szoltunk beszélni és sokszor ő is rákezd, hogy az ő gyereke ezt meg azt csinálja már pedig még nem ia kéne. Meg h xy gyereke bezzeg még nem. Ilyenkor bólogatok hogy oké jajj de ügyes, de közben kicsit idegesít.
Miért kell ebből versenyt csinálni? Meg stresszelni a másikat?
Miért kell versenynek gondolni?
Én ezt nem
Értrttem sosem
A
GYerekem valamiben gyorsabb, valamiben sokkal lassabb másoknál
Ezt onnan tudom, hogy mindig megbeszéljük.
Vannak durván gyors babák..
Én ámulok, és örülök neki, hogy látom, mit is kellene játszani, hogy mikre esélyes, hogy hamar kész lesz.. magamtól nem is mindig gondolok rá.
Másrészt nyugodtabb vagyok, hogy átlagos a gyerekem.. nem szeretnék zsenit..
De jó látni, hogy nagyon elmaradva sincs..
Szerintem a szülő és nem a védőnő felelőssége figyelni a gyerekre
Tehát ezeket a témákat nem érzem sosem versenynek
4-re:
Egyáltalán minek kell ilyet megosztani? Ez esemény a szülőknek, nagyszülőknek, esetleg 1-2 közeli rokonnak és kész. Nem a 125 ismerősömnek.
Én a helyedben kizárnám az életemből az FB ezen részét (vagy akár az egész FB-t). Helyette foglalkozz a gyerekeddel, vagy végezz házimunkát, vagy valami hobbiba kezdj bele, vagy akár egyszerűen csak pihenj. Ja, és játszótéren se állj bele az anyukák ugyanilyen "versengésébe", mert ez is ugyanolyan káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!