Székrekedéssel küszködő babának hogyan adagolnátok az Espumisant?
Sziasztok!
Kislányom 6 hetes (tápszeres), 2 hetes kora óta kapja az Espumisant, mert nehezen tud kakilni. Az Espumisan mellé Mecsek babateát és babavizet is szokott inni. Sajnos két hete egyre nehezebben megy neki, pedig előtte nagyon szépen beállt. Végül már csak lázmérővel sikerült neki, mert nagyon sírt.. Nem szeretnénk, ha megszokná. Csütörtökön voltunk tanácsadáson, ahol a védőnő azt javasolta, hogy váltsunk tápszert (nemcsak a széklet, hanem egyéb okok miatt is). A Beba HA Duo-t írták fel, de sajnos egyik gyógyszertárban sem tudtuk beszerezni, ezért előzetes egyeztetés alapján Beba HA Sensitive-re váltottunk. A pici Milumil HA Startot eszik, most fokozatosan próbálom átállítani rá. Mivel tényleg nagyon nehezen van széklete, szintén megbeszélés alapján vettem neki Biogaia cseppet, amit csütörtöktől kap minden nap. Az Espumisannal kapcsolatban viszont elvesztettem a fonalat. Az egyik patikus azt mondta, hogy minden étkezés alkalmával 10 cseppet adjunk neki. Így is kezdtük. Itthon, a falusi gyógyszertárban és a szomszéd faluban lévőben azt tanácsolták, hogy nyugodtan mehet a 25 csepp étkezésenként, de külön adjam a Biogaiatól. Az egyik barátnőm, aki két hónappal előttem szült, ő szintén másképp vélekedik. Nekik a 6 hetes kontrollon javasolta egy kórházi dolgozó, hogy 3*10 cseppet adjon a babájának, mert túladagolhatja.. Teljesen összezavarodtam. A védőnő azt mondta rám bízza, annyit adjak neki, amennyit jónak látok.. Szerintetek? Most már tényleg nem tudom, hogy mi lenne a jó. Sajnos a vírus miatt a mi 6 hetes kontrollvizsgálatunk is elmarad, így esélyem sincs konzultálni a gyerekorvossal.
Illetve lenne még egy kérdésem: úgy döntöttem, hogy amennyiben a tápszerváltás és a cseppek sem könnyítik meg a kicsikém dolgot, megpróbálnánk a kamillateát. Vettünk gyógyszertári kamillát. Azt szeretném kérdezni, hogy mindenképp javasolt cukrot beletenni? Mennyi ideig szabad adni neki? Előre is köszönöm a válaszokat!
Az Espumisan nem székrekedésre való, úgyhogy azt sehogy ne adagold neki székrekedésre. Az arra való, ha fel van puffadva és nem jönnek ki a gázok. Az arra való.
Székrekedésre sajnos mivel még hozzátáplálni nem tudsz, marad a Glicerines kúp nagy gáz esetére, de amúgy ha 3-4 napig nincs széklete, akkor azért az még nem nagy baj. De utána ha adsz neki egy fél Glicerines kúpot, ne lázmérőzd, az nem jó, akkor azzal segíthetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!