Miért ennyire elítélendő, hogy gyereket szeretnénk, de saját házat egyelőre nem?
Azt mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy a bérleti díj jóval alacsonyabb lenne mint a törlesztő. Vagy ilyen olcsón találtatok?
Az albérlettel az a baj, hogy nem lehet hosszú távra tervezni vele és nagyon drága, nehéz mellette rendszeresen félretenni nagyobb összeget. Es benne van a pakliban, hogy pár év után eladják a lakást ti meg kereshettek új helyet, ami kisgyerekkel nem egyszerű, a legtöbb albérletbe nem lehet gyereket vinni.
Viszont előnye is van. Ha pl a munkahelyhez közel találtok akkor rengeteg időt és pénzt lehet megspórolni az utazással. Gyorsabban tudtok mozogni, nem egy fix helyhez vagytok kötve.
Én akkor mennék albérletbe ebben az esetben, ha pl még szülőknél élnénk és akkora a bevételünk, hogy max 2-3 évvel tolná ki a saját lakás/ház vásárlását.
Bátyám példáját hozom fel !
Budapest pólus center melletti lakás.
Főbérlő elválik,bátyámnak 2 hónapja van költözni.
Minden napot albi kereséssel töltött de semmit nem talált.
Aztán hozzánk bútorozott amíg nem sikerült szereznie. Bő 1 évig lakott velünk.
Mi a baj az albérlettel? Svájcban kőgazdak emberek is bérelnek lakást. Nem szégyellik. Egyik rokonunk bérlakásban élt élete vegéig. Ott senki se ítélkezett emiatt.
Itt a lakótömbben ahol élünk, rajtunk kívül majdnem mindenki albérlő. A legtöbb friss kisbabás, rég óta itt élnek. Vannak köztük vállalkozók is.
Nem értem a felháborodast a saját lakás iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!