Lombikosok szerintetek igaz?
Hogy a fagyasztott embrió életképesebb, mint a friss embrió ?
Kinek melyik módszerrel lett babája ?
Én 2x lettem terhes friss beültetésből. Most legutóbb a FET-ünk is sikerült, de korai vetélés lett belőle.
Tény, hogy ha egy embrió túléli a fagyasztás-felengedés procedúrát; az már egy pozitív jel. Viszont az is tény, hogy a fagyasztás tönkreteheti az egészséges embriót is, aki enélkül megfoganhatott volna.
Ami miatt mégis sok helyen azt mondják, hogy FET-tel talán még jobbak is az esélyek a sikerre; az az, hogy addigra a női hormonszintek rendeződnek, míg egy friss beültetésnél az elszállt hormonok nem kedveznek a sikernek.
Igazából, ami az egyik procedúra előnye az egyik eljárásnál; az hátrány a másiknál...
Külföldön azért jobbak a statisztikák FET-tel, mert ott vitrifikációt alkalmaznak a fagyasztás során, nem a 'lassú' fagyasztásos technikát. Előbbinél szinte semennyire nem sérül az embrió; utóbbinál 20-25%-ban igen; kisebb-nagyobb mértékben.
Sajnos én nem hiszek a FET-ben. Egész egyszerűen azért, mert a saját tapasztalataim nem jók e tekintetben. Mondom ezt úgy, hogy még 6 fagyikánk van... Ha sikerülne így is; akkor nyilván másként látnám már ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!