Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ért valamilyen valós sérelem...

Ért valamilyen valós sérelem a terhesgondozásod vagy a szülés során?

Figyelt kérdés
Pl. megalázó bánásmód, szeméremérzet direkt megsértése, felesleges fizikai fájdalom okozása, problémáid komolyan nem vétele, akármi...
2010. júl. 24. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nem, pedig ügyeletesnél szültem (Miskolc).
2010. júl. 24. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem, az orvosom és az ügyeletesek is kedvesek segitőkészek voltak. (Bp. Péterfy utcai kórház)
2010. júl. 24. 11:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Baján szültem, de a végtelenségig kedves volt velem mindenki!!(ügyeletes dokinál szültem, és még kiabáltam is szülés közbe)Nagyon szégyeltem magam, hogy kiabálok, és mikor elmúlt a fájásom mindig szabadkoztam a dokinak, erre azt mondta ne kérjek elnézést!A szülés igenis fájdalmas dolog, és ha nekem úgy jó hogy hangosan jajgatok, akkor tegyem azt!
2010. júl. 24. 11:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
egyéltalán nem
2010. júl. 24. 11:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem,pedig ügyeletesnél szültem.Ikerszülés volt,és a 2. babánál kiabált velem,de utána bocsánatot kért,megmagyarázta,h nagyon kellett sietni,ezért kiabált rám.Őszintén szólva teljesen el voltam hűlve a bocsánatkéréstől.:))Így nem maradt rossz ízű emlékem.
2010. júl. 24. 12:29
 6/10 anonim ***** válasza:

A szülesnel minden rendben volt:) Nem is vagynek jobbra, de a terhesgondozas....:S a remalmaimban sem. Hogy engem az a szemet vedönö allandoan piszkalt valamivel. Sokat hiztam az elsö 2 honapban kb 5 kilot es tisztara ki volt akadva, de utana meg nem hiztam egy dekat sem, mivel folyamatosan hanytam. Akkor az volt a baj, ha csak 3 litert ittam az volt a baj, ha 5öt akkor meg az... Vegig ahelyett hogy segitett volna csak b@szakodott. Ja es a szoptatas elmagyarazasa kb ennyi volt: ja amugy meg jo lenne ha szoptatna azt a gyereket majd, mert baromira draga a tapszer es azt meg ugyse akarja majd megvenni.... hat ennyit a vedömröl. Egy hasznalhato tanacsot nem adott, de barmit csinaltam azt nem ugy kell.

Szerencsere tultettem magam rajta es leszartam miket beszel, de a terhessegem boldog idöszaka az volt amikor nem kellett tanacsadasra mennem, amelyik nap mennem kellett egesz reggel görcsben volt a gyomrom.

2010. júl. 24. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:
A körzeti orvosom egyáltalán nem foglalkozott a problémámmal.Mondtam neki, hogy nagyon vizesedek, ekkor voltam olyan 30 hetes,de azt mondta, hogy majd elmúlik.Két hét múlva mennem kellett táppénzes papírért, és szerencsére szabadságon volt.A helyettesítőnek is mondtam,ő meg azt mondta, hogy mérjem a vérnyomásom naponta hatszor.Így kiderült, hogy 160/90-100 a vérnyomásom.Beutalt belgyógyászhoz azonnak,kaptam gyógyszert előbb egy fajtát, majd még egyet, mert az nem hatott.A vérnyomásom csak nem akart lemenni, én meg féltem, hogy toxémiás vagyok,és mivel mindenki le..rt,ezért elmentem a háziorvosomhoz,hogy küldjön el laborba vizeletvizsgálatra.Kiderült, hogy fehérje van benne,így azonnal kiküldött a klinikára, ahova másnap be is kellett feküdnöm.Egy hónapot voltam bent,napi 2-3 nst-t csináltak, meg hetente áramlási ultrahangot.Érdekes módon a vizeletet csak hetente nézték.A fiam születése előtt két órával behívatott a Tanár úr,aki közölte, hogy rosszabbodtak az eredményeim, így másnap reggel megindítják a szülést.Mondtam, hogy 24 órája öt perces fájásaim vannak, de nem nagyon hitte el.Kértem a nővért,hogy rakja ráma fájásmérőt,de az csak gyenge fájásokat mutatott,azt hitték szimulálok, amikor jött a fájás.Aztán elkezdett folyni a víz,ekkor már kapkodás volt.Gyorsan felkísértek a szülőszobára, és egy óra múlva megszületett a fiam 2,5 kilósan lefogyva,lógott rajta a bőr.Belekakált a magzatvízbe,fertőzést kapott,egy hétig naponta kétszer kapta vénásan az antibiotikumot.Röviden ennyi a történetem.Úgy néz ki egészséges a fiam,bár mozgásban egy kicsit lassabban fejlődik.Nem tudom mi lett volna, ha nem megyek el a háziorvosomhoz,és azt sem értem, hogy miért született ilyen körülmények között,mikor bent voltunk a kórházban.A körzeti orvosomat gyűlölöm azóta is,látni se bírom.
2010. júl. 24. 14:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát a 14.24-es történet elég szomorú..., hogy ilyesmi megtörténhet, amikor az ember lánya napi 24 órában a kórházi dolgozók szeme előtt van... Megírnád, melyik kórházban történt ez veletek?
2010. júl. 24. 14:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Amit soha nem felejtek el.Az első babám elhalt,missed abortuszra vártam,kétségbeestten feküdtem a kórházi ágyamban.Ebédet osztottak a nővérek,mikor egy alkoholista kinézetű,cigitől bűzlő ápolónő pofa vágással ezt mondta."annak ne adjatok enni,abortusza lesz".Az utolsó csepp,csak befelé fordultam és sírtam tovább.Egy szó nem jött ki a torkomon.
2010. júl. 24. 16:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen!

Veszélyeztetett terhesként a 20 hetes vizsgálatról az asszisztens úgy elzavart, hogy bőgtem! Kint a folyosón, a többi kismama, beteg szeme füle láttára, hallatára. A doki még a közelben sem volt...

2010. júl. 26. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!