Milyen orvoshoz kell fordulni?
6hetes a babám, Anyatejet +tápszert kap (Milumil komfort 1) de több tápszert kap,mint anyatejet, sajnos...
Szélgörcsök gyötrik, nyugtalanul alszik, kézben van csak el, függőlegesen. Aludni alig akar, de ha el is bóbiskol a kezemben, le rakom, 10perc múlva ordítva kel fel. Kakálni nem nagyon akar, zöldet, krémeset kakal.
130ml meg eszik, 3-4orankent. Éjszaka csak 1x kel fel enni.
Sokat bukik, szinte minden etetés után. Azt mondta a védőnő túl etetem, de ha nem kapja meg az adagját, ordít, nem alszik. Tápszert váltsak? Hiába kérdezem a gyermek orvost, többször elvittem, de nem ad rendes válaszokat, tápszert sem akar másikat adni. Gyomor panaszokkal milyen orvoshoz kel fordulni?
Igen!
Fel is van puffadva.
Sajnos ez a gyerekorvos kompetenciája
Másik gyerekorvos?
Vagy túl eszi magát vagy nem jó a tápszer. De szerintem mindkettő Az mellett gondolom kólikás is.
Esetleg gyermek gasztroenterológus.
Egy ekkora gyermeknek a napi szükséglete kb. 140-150 ml testtömegkilogrammonként. Nos ha 5 kg-os nagyon nagy másfél hónapos csecsemővel számolom, akkor a napi max adag így is csak 750 ml. Te, ha 4 óránként eteted akkor 780 ml-t adsz neki, meg még anyatejet is. A gyermek nagy eséllyel extrémen túl van etetve és mivel reflexből eszik nem tudja azt mondani, hogy anya, nem kérek többet enni, ha odaérintesz valamit a szájához enni fog.
Etetheted 4 óránként ha erre van igénye, de ne 130 ml-t adj neki hanem kevesebbet, mondjuk 100-110 ml-t. Ami még segítség lehet, hogy a tápszert lehet sűríteni Nutriton nevű szentjánoskenyérmagból készült cuccal, ami csökkenti a bukás esélyét. De a megoldás az, hogy kevesebb kaja a babának, mert valóban a túletetés tűnik problémának. Védőnénire tessék hallgatni, mert érti a dolgát!
Üdvözlettel egy orvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!