10/1 Apgar. Írna olyan akinek hasonlóan túl alacsony apgar értékkel született a pici?
11! Írta a kérdező, hogy azóta is intenzíven van a baba, tehát figyelik. Gondolom egyébként emiatt, hogy ez anyuka zárója. Abban meg simán lehet elírás, vagy egy másik zárójelentésből bent maradt vmi stb. Orvosi műhibák meg sajnos léteznek, sokkal több mint gondolnánk. Velünkis megtörtént. Intenzív osztályon nővérke fél órán keresztül nem.vette észre, hogy fuldoklik a gyerek...
De 34 hétre sürgősségi császárral születő, nem felsíró babának 10-es apgart adni, ahogy a 10-es válaszoló írta. Az is érdekes lenne.
Kérdező, én újra csak azt tudom javasolni, hogy beszélj az orvossal, kérdezz rá kerek-perec. Mi itt csak találgatni tudunk.
Az 1-es Apgar azt jelenti, hogy a babát újra kellett éleszteni. Erről azért tájékoztatni kellene az anyukát.
Egy 8/9 Apgar az 1 perces és a 3 perces értéket jelenti, a 10/1 nem jelentheti ezt, hisz a baba nem sírt fel rögtön.
Az enyém légúti leszívás után sírt rendesen, pár másodpercen belül éa így is 8-as lett az első értéke.
Előző vagyok. Azért biztos az újraélesztés, mert vagy keringése vagy legzése vagy egyik sem volt, különben nem jöhetne ki ez a szám.
Az a kérdés, mennyi ideig volt a kiemelés előtt már rosszul vagy inkább haldoklott szegény, memnyi ideig tartott az újraélesztés és közben milyen értèkei voltak (pl ha hamar lett keringése és lélegeztetés mellett jó szaturációja volt az egész más mintha 10 percig nyomták a mellkasát).
Sajnos csak az Apgar érték alapjàn nem fogsz infókat kapni.
10/1- én úgy tudom, hogy az első szám az egy perces a második szám az 5 perces értéket jelenti.
Az hogy lehet, hogy az egy perces érték 10, és 5 perc mulva meg 1?
Az 1-2-es értékeknél kell az újraélesztés, ott valami egészen traumatikus dolgok vannak már- én úgy olvastam.
De igazából itt mi kb mind laikusok vagyunk- tényleg a dokit kéne kérdezni.
Nekem fiaim mind a három 10/10-zel született, ennek ellenére a legkisebb így is oxigénhiányos lett egy kicsit, és már ugyan iskolás, de sok fejlesztésre járunk vele.
Szia!
Hogy vagytok? Sikerült kiderítened, hogy mi történt? Vérzékenységgel hogy álltok? Javul az állapota?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!