Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretem de kikészülök?

Szeretem de kikészülök?

Figyelt kérdés
1 éves lányom van. 9 hónapos kora óta jár. Nagyon nagyon nagyon aktív. Nappal nem hajlandó aludni, mostanában pedig este sem, eddig aludt, de most nem sír hanem játszik a kiságyban. Ha velem alszik akkor engem "bánt". Aki azzal jön mégis mekkora fájdalmat tud okozni egy 1 éves, közlöm hogy nagyot. Üt, vág, karmol, harap, csíp, hajam tépi, tele vagyok lila foltokkal. Nem akar velem játszani, de egyedül sincs el. Mostanában annyi neki a játék hogy mindent dobál, földhöz vagdos, darabokra szed, széttépi. Mesét nem tudok olvasni neki mert a könyvet is kitépné a kezemből, meg tojik rá vagy végigsikítja. Ha valamit nem engedek rögtön visít, kizökkenteni sem lehet. Mindennap megyünk sétálni, egy részen hagyom hogy jöjjön de nem akar és toporzékol vagy nyünyögve kéri hogy vegyem fel, ahol nem biztonságos ott babakocsi, de akkor is úgy üvölt mintha verném, ha kiérünk a játszótérre akkor csak áll. Már menekülök előle ha tudok. Heti 2szer el tudok menni edzeni, már elhúzom a beautózást hogy több szabad percem legyen. Vasárnaponként nagyszülőzik de nekem már szinte ez is kevés, olyan hamar elrepül az a pár óra,mintha csak 20 perc lenne. Apja is van tudom, foglalkozik is vele de olyan változó beosztása van és sokat dolgozik nem várhatom el, hogy ne aludjon. Már arra is gondoltunk hogy adhd-s, de orvos és védőnő szerint teljesen normális, okos kisgyerek,csak ő ilyen mozgékony, aktív. Mindent extra korán kezdett el csinálni és már van jelentése annak amit mond. Teljes szívemből szeretem őt, de nem tudom mi van velem. Ha barátnőimmel találkozok az sem segít, csak a gyerekről kérdeznek, semmi újat nem tudok mondani. Egy éjszakát volt eddig nagyszülőknél, de persze semmit sem pihentem, csak azon kattogtam mi van a lányommal.. Természetesen semmi, aludt mint a kisangyal, megtépve a nagyit.. Mi a baj velem?
2020. jan. 31. 10:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%
Nem az a baj, hogy elmegy néha. Az sem, hogy fáradt, és igényli a szünetet. Emberből van. A baj szerintem is az, amit ő maga is leír, hogy menekül a gyerek elől, nem szeret vele lenni, akkor örül, akkor érzi jól magát, ha nincs vele a gyerek, és úgy érzi egy egész nap után is, hogy kevés volt. Na EZT viszont sajnos tényleg megérzik a picik, mert tényleg kb elutasítja az anyja, még ha szereti is :(
2020. jan. 31. 13:24
 22/31 anonim ***** válasza:
91%
Prof. Dr. Bagdy Emőkének vannak videói youtubeon a gyermekneveléssel, kötődéssel, szülő-gyermek kapcsolati krízisekkel kapcsolatban is. Konkrét videócímet nem tudok adni mert nem emlékszem pontosan melyikben van, de az egyikben pont a te problémádról van szó. Ha gondolod nézz meg egy párat, hátha segít.
2020. jan. 31. 15:11
 23/31 A kérdező kommentje:
Ezt nagyon durva volt végigolvasni. Nem, nem volt mindig ilyen, ez akkor kezdődött amikor elkezdte teljesen elutasítani a nappali alvást. Nem egy alvást a kettőből hanem mindet. Akkor üt amikor altatni akarom. Nem egész nap. Ő a mindenem, rengeteget szeretgetem és foglalkozom vele és nem utasítom vagy taszítom el őt. Az egész napunk egy élmény volt. De most nem akar játszani velem, hisztis gondolom a kialvatlanságtól. De örülök hogy ennyi tökéletes anya van itt, kíváncsi lennék egy hetetekre hogy milyenek az igazi szuperanyák. És nem, nem látott tőlünk semmilyen agressziót, és vele sem vagyunk agresszívek. Akárkivel találkozunk mind mondja, hogy ilyen barátságos, okos kicsi lányt ritkán látni, látszik, hogy nagyon szeretjük és törődünk vele. És igen elvágyódom, mert hiányzik a nyüzsi, a barátaim, életem is. Az önjelölt óvónéni pedig munkaidőben a csoportjával foglalkozzon.
2020. jan. 31. 15:26
 24/31 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagy sz.ranya. Biztos vagyok benne. De, ha komolyan így érzed, akkor kellene segítséget kérni szakembertől. Az én fiam se sétált, hanem már szaladt 13 hónaposan :)

Napközben babakocsiban sem alszik el úgy, hogy előtte megeteted? Hány órakor ébred reggel? Este mikor alszik el? Van napirendetek? Kimentek délelőtt a levegőre sétálni? A játszótéren mutatsz neki érdekes dolgokat?

Emlékszem még milyen, a legnehezebb időszakom akkor volt vele. A földre vetette magát és hisztizett, ha valami nem a kedve szerint történt. Cipeltem miközben visított az utcán, stb. Persze, hogy csak áll a játszótéren, neki télen a hintán kívül nem sok lehetősége van. Esetleg csúszdáztatod úgy, hogy közben fogod. Igen, egy 1 éves fárasztó, egész nap mentem utána egyik helyről a másikra. Mindent kipakolt, így szekrényzárakat tettem vagy átrendeztem a lakást. Nem üthetett és "bántalmazhatott" semmiféle módon. Megfogtam a kezét és azt mondtam:"NEM". Nem egyszer! Százszor. Most kezdődik a határok megismerése, következetesség és szabályok. Nem kell sok és nem kell sok "NEM". Azt mondd neki mit lehet, hogyan kell használni, mutass meg mindent, ami érdekli. Igen, nagyon fárasztó, de megéri. Ne olvass mesét, hanem keménylapos képeskönyvet adj nézegetni. Az való neki. Énekelj sokat, mondókázz vele. Építs neki tornyot, amit lerombolhat! Adj neki szórólapot, azt tépkedheti. Imádta a dobozokat, ládákat. Egyikből pakolt a másikba. Imádott dugdosni dolgokat. Volt egy konyhaszekrény fiók, na abban tartottam a műanyagokat. Azt pakolhatta :D

Legyen sok bőr-bőr kontakt és mikor látod, hogy álmosodik próbáld meg simizni...szerintem minden babánál van olyan érintés, amitől lenyugszik. Ha meg nem jött be semmi, de nem esett, vittem sétálni a babakocsiban. Legalább ő aludt és utána nyugisabb volt. Próbáltam előtte kimozgatni minél inkább :) Nem volt segítségem. A nagyit havi 1-szer látta és akkor is ránk volt gyógyulva, neki így ő idegen volt. 1 percig maradt meg vele. A barátnőknek meg annyit kell mondani, hogy örülsz, hogy végre elszabadultál a gyerek mellől és inkább meséljenek ők. Vagy meséld el, hogy nem erre számítottál, nagyon fárasztó egy 1 évessel és emiatt rosszul érzed magad. Szerintem amúgy könnyebb lesz pár hónap , kb 1 év múlva. Akkor majd jön egy kis dackorszak és sok sírás. Mármint Te is sírni fogsz, de az nem baj. Csak addig, amíg rá nem jössz, hogy minden frusztráció forrása igazából saját magad vagy. Nem kapcsolódtál ki! Az edzés kikapcsol? Mert, ha nem élvezed, akkor inkább menj el nézelődni. Már ha az kikapcsol. Komolyan! Inkább legyél 2-3 kilóval több, mint egy idegroncs anya. De, ha nagyon nem megy, akkor szakember tud segíteni. Ha ő se, akkor jobb lenne neked a munka világa, a gyereknek meg a bölcsi. Egyébként minél inkább próbálsz tőle szabadulni, ő annál jobban "tapad" és ez tényleg arra utal, hogy nem vele, hanem veled nincs rendben valami. Aki meg azt mondja, hogy semmi kapcsolat nincs az anya és a gyerek lelkivilága közt, az még soha nem tapasztalta, hogy, ha ő feszült, akkor a gyerek sikít mellette? Mert nálunk már volt ilyen. Én befeszültem, de próbáltam palástolni, erre a gyerekem kisikította magából az ÉN feszültségemet és mentünk tovább nyugiban.

Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy ismerős vagy rokon anyuka körökben is kb 1 évvel szülés után döbbenünk rá, hogy "bakker, anya vagyok, már semmi se lesz olyan, mint régen és ezt el kellene fogadnom csak nehéz." Minden változás nehéz. Új és folyamatosan változó rendszer és végtelen rugalmasság, alázat és alkalmazkodás. Folyamatos önismeret és tanulás.

2020. jan. 31. 15:55
 25/31 anonim ***** válasza:
66%

Bármi lehet, de én inkább az alvásra tippelnék. Egy felnőtt ember szervezetét is megviseli az alvási idő megváltozása. Egy egy éves gyerek nem tudja elmondani hogy mi a baja, ezért tettekkel fejezi ki magát. Neurológushoz, vagy alvásszakértőhöz elvinném, megnézetném, mert nem normális, ha ennyire felborul az alvási ciklusa.

Az meg hogy nem szereted a gyereked, felháborító ilyet olvasni más anyáktól.

Ha néha vágysz egy kis külön töltött időre, teljesen normális.

És még vmi, próbálj vele türelmes lenni, nagyon nehéz, de ha mindig feladod azt megérzi. Kitartást!

2020. jan. 31. 16:07
 26/31 anonim ***** válasza:
39%
Feladta
2020. febr. 1. 08:43
 27/31 A kérdező kommentje:
Utolsó te csak irigykedsz, se pasid se családod. Retardáld. Te vagy az akinek a gyűlölete sugárzik minden egyes válaszában. Ahogy láttam a külföldi anyák kérdéseihez is ugyanilyen kedves válaszokat írogatsz. Hülye.
2020. febr. 1. 08:57
 28/31 anonim ***** válasza:
21%
Oo szépen szépen! Nem gyűlölet csak nem tudom minek szult gyereket egy ilyen "nő" aki amikor teheti lepasszolja a gyereket es nem orul neki, annak hogy vele lehet. Az en dontesem miatt nincs parom! Nem o hagyott el engem. Ameddig sz*rt se tudsz a dolgokrol inkabb ne irkalj ilyeneket. Kicsit inkább neked kene magadba nezni hogy ahelyett hogy itt sirankozol, megbekited a kislanyod vagy elkezdesz vegre anya módjára torodni. Nem ugy mint akinek csak kotelessege neha torodni vele.
2020. febr. 2. 04:25
 29/31 A kérdező kommentje:
Aha azért süt a gyűlölet minden válaszodban. Saját döntés? Persze. Te csak szimplán nem kellesz senkinek. Te hogy mersz ítélkezni? A leszázalékolásodból is látszik kiscsillag, hogy mennyit érsz.
2020. febr. 2. 06:40
 30/31 anonim ***** válasza:
61%
No,a kedves kérdező csak kimutatta a foga fehérjét...Finoman próbálta eleinte leplezni azt hogy milyen is valójában,de nem nagyon sikerült..nem csodálom hogy a saját gyereked se tud elviselni,és igen ,szar anya vagy...
2020. febr. 6. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!