Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretem de kikészülök?

Szeretem de kikészülök?

Figyelt kérdés
1 éves lányom van. 9 hónapos kora óta jár. Nagyon nagyon nagyon aktív. Nappal nem hajlandó aludni, mostanában pedig este sem, eddig aludt, de most nem sír hanem játszik a kiságyban. Ha velem alszik akkor engem "bánt". Aki azzal jön mégis mekkora fájdalmat tud okozni egy 1 éves, közlöm hogy nagyot. Üt, vág, karmol, harap, csíp, hajam tépi, tele vagyok lila foltokkal. Nem akar velem játszani, de egyedül sincs el. Mostanában annyi neki a játék hogy mindent dobál, földhöz vagdos, darabokra szed, széttépi. Mesét nem tudok olvasni neki mert a könyvet is kitépné a kezemből, meg tojik rá vagy végigsikítja. Ha valamit nem engedek rögtön visít, kizökkenteni sem lehet. Mindennap megyünk sétálni, egy részen hagyom hogy jöjjön de nem akar és toporzékol vagy nyünyögve kéri hogy vegyem fel, ahol nem biztonságos ott babakocsi, de akkor is úgy üvölt mintha verném, ha kiérünk a játszótérre akkor csak áll. Már menekülök előle ha tudok. Heti 2szer el tudok menni edzeni, már elhúzom a beautózást hogy több szabad percem legyen. Vasárnaponként nagyszülőzik de nekem már szinte ez is kevés, olyan hamar elrepül az a pár óra,mintha csak 20 perc lenne. Apja is van tudom, foglalkozik is vele de olyan változó beosztása van és sokat dolgozik nem várhatom el, hogy ne aludjon. Már arra is gondoltunk hogy adhd-s, de orvos és védőnő szerint teljesen normális, okos kisgyerek,csak ő ilyen mozgékony, aktív. Mindent extra korán kezdett el csinálni és már van jelentése annak amit mond. Teljes szívemből szeretem őt, de nem tudom mi van velem. Ha barátnőimmel találkozok az sem segít, csak a gyerekről kérdeznek, semmi újat nem tudok mondani. Egy éjszakát volt eddig nagyszülőknél, de persze semmit sem pihentem, csak azon kattogtam mi van a lányommal.. Természetesen semmi, aludt mint a kisangyal, megtépve a nagyit.. Mi a baj velem?
2020. jan. 31. 10:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
23%
én se* bírom
2020. jan. 31. 11:51
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
#5 vagyok. Úgy értettem mint #10.
2020. jan. 31. 11:52
 13/31 anonim ***** válasza:
24%

Ezek a válaszok! Szörnyű.

Szerintem, lehet, hogy adhd-s, vagy más, egy kört megérne futni ezzel, legalábbis én megnézetném. Engem is fárasztana, megértelek. Ki kell mozgatni, minél több futás, játszó, a nagyik meg nyugodtan vigyék el többet.

Rá kell szólni mindig, ne hagyd, hogy megüssön, engem ha megütött beraktam a kiságyába 1-2 percre, ez volt a bünti, kb. háromszor volt erre szükség és értette, hogy ez most büntetés, abbahagyta.

Az adhd-s is normális, nekem a férjem az, nem mondom, hogy nem fárasztó, de jó apa, jó ember és jó szakember. Gyerekként persze biztos nehéz volt felnevelni.

2020. jan. 31. 12:03
 14/31 anonim ***** válasza:
32%
Ja és el ne hidd ezt a sok sületlenséget, hogy te mit sugárzol felé, meg tudom is én. Egy ekkora gyerek kicsit se foglalkozik ilyenekkel, tudom, mert én nagyon rosszul voltam a szülés után sokáig és volt, hogy ideges voltam, minden okom megvolt rá, a lányom meg teljesen nyugis, sose rúgott, harapott. Nem te vagy a hibás, maximum akkor ha te és apa ütitek egymást, de gondolom ez nem áll fenn.
2020. jan. 31. 12:08
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Én is idegroncs vagyok, az 1 évesem mellett, de semmi baja, teljesen kiegyensúlyozott, jó evő, jó alvó, egész nap nevetgélő stb baba, semmi baja, szóval.. Egyáltalán nem biztos, hogy kihat rá.
2020. jan. 31. 12:20
 16/31 anonim ***** válasza:
59%
Nyugodtan hitegetheti mindenki magát azzal,hogy ekkora kisgyerek nem érzi meg ha az anyukája ideges,vagy elutasító irányában,de nyugodtan elolvashatja az ide vonatkozó szakirodalmat,már ennél fiatalabb csecsemők is megéreznek minden ilyen tipusú változást és energiát a környezetükben..Az akinek csak mozgékonyabb a gyereke,és úgy érzi nem bír az energiáival egész nap,az egy dolog,de az ha egy kisgyerek 1 évesen üti az anyját,az sokkal súlyosabb problémát jelez,ott nagyon félrecsúszott valami.Jobbik eset ha csak azért mert az anya nem tudja következetesen nevelni,és nem súlyosabb dolgok miatt. Egyáltalán nem szabad hagyni hogy megüssön,azonnal a tudtára kell hoznod,hogy ezt nem szabad,és meg is kell mindig büntetni érte amíg abba nem hagyja..Ha csak azért csinálja mert megteheti,akkor abba fogja hagyni,de ha más oka van,akkor nem fogja abbahagyni.Egy éves gyereket,és egyáltalán semmilyen gyereket ne adjunk már oda éjszakára se nagyszülőnek se senkinek.Aki gyereket szül az vállalja azt is hogy neki kell felnevelnie,nem a nagyszülők dolga.Egy-egy óra maximum,ha nagyobbak lesznek és ők is akarják,de 3 év alatt biztos hogy nem bíznám senkire se a gyerekem.
2020. jan. 31. 12:39
 17/31 anonim ***** válasza:
43%

Ha egy gyereket nem szeretnek igazán, az felhívja magára a figyelmet, akárhogy. Pl agresszióval. Óvónőként annyi ilyennel találkoztam, minden “rossz gyerek” családjában volt valami ilyesmi, és csodálkoztak, h miért ilyen a gyerek. Az adhd teljesen más, ekkora korban még ráadásul éppen a nyugodtság a jellemző az érintett gyerekekre.

4 pici gyerekem van, nagyon kicsi korkülönbséggel, de sosem éreztem azt, hogy nincs kedvem bemenni hozzájuk reggelente vagy hogy elmennék ide-oda nélkülük. Sosem. És nem azért mert jobb anya vagyok nálad, hanem mert én tényleg nagyon szeretem őket.

2020. jan. 31. 13:04
 18/31 anonim ***** válasza:
31%
17 bicskanyitogató a stílusod. Azért, mert valaki máshogyan érez, mint te, akkor már nem is szereti a gyerekét?!
2020. jan. 31. 13:12
 19/31 anonim ***** válasza:
64%

Tehát aki akar felnőtt életet is magának akkor az nem szereti annyira?

Érdekes..

Én igenis imádom elmenni egy barátnőmmel néha ide oda, vagy a férjemmel, vagy bármi. Akár 1-2 napra is.

Attól még nagyon szeretem a kislányom. De szeretem a férjem is, a barátnőimet is, sőt a munkámat is szeret(t)em. Meg a hobbijaim. Most ez miért zárja ki egymást? Csak az szereti tényleg a gyerekét aki el se tud tőle szakadni 5 percre se?

2020. jan. 31. 13:13
 20/31 anonim ***** válasza:
62%

Na én meg az ilyet nem bírom, a mártír anyákat.

Aki el se tud képzelni semmi életet a gyerekek nélkül már

Szerintem ez nem jó példa a gyereknek, hogy az anyjuknak semmi igénye semmire, egyedül töltött időre, hobbira meg semmire, még az apjukkal közösen eltöltött minőségi időre sem.

Én nem szeretnék ilyen szülő mellett felnőni.

Na látod, a te szokásodat is lehet sértegetni.

A szeretet nem abban mérik, hogy 5 percre se szakadsz el tőlük..

De ismerem ezt a fajtát, ezeknek a gyerekei olyanok, hogy még 30 évesen is csak pislognak anyuci nélkül.

2020. jan. 31. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!