Gyermeket vállalni ebbe a világba, minek?
Figyelt kérdés
Nagyon kicsi része boldogság és a nagy része szenvedés...sokszor azon gondolkodom,nem szeretném ha egy kisgyermek így érezne, mint én .. tanulj sokat aztán dolgozz sokat, alig van erő itthon bármire .. nyaralás luxus, párt találni aztán boldognak lenni mellette marha nehéz.. az egész egy szenvedés2020. jan. 28. 16:18
11/16 anonim válasza:
Sokkal nagyobb rész a boldogság. Nem a negatívumokra koncentrálok, legyen szó anyagi, politikai vagy bármi egyéb helyzetről, hiszen nem ezektől vagyok boldog. Attól vagyok boldog, hogy van egy csodálatos férjem, 4 gyönyörű gyerekem, 2 macskánk, 10 tyúkunk és egy kutyánk. Minden más lényegtelen.
12/16 anonim válasza:
Igen, igazad van, valóban sokkal jobb volt akkor, amikor rettegni kellett a fekete haláltól; amikor szültél vagy 7x, hogy aztán a 7 szülésedből legyen 2, aki valóban meg is éri a felnőttkort, amiből te végül nem sokat látsz, mert a 7. szülésedbe a babáddal együtt te magad is belehaltál; jönnek a háborúk és viszik a 10 éves gyermekedet a csatamezőre, de most is vannak olyan országok, ahol kiállítják a gyereket golyófogónak; ha véletlenül élve hazajön a gyerek, akkor szintén 10 évesen mehet dolgozni napi 12-14 órát, nem számít, hogy vasárnap vagy Karácsony, hogy aztán hozzá vágjanak egy szelet kenyeret meg poshadt vizet. Te mindeközben örvendesz, hogy mégis csak túlélted a 7. szülésed is, de mivel ez a szomszédnak nem tetszik, ezért bepanaszol az inkvizîtornak, hogy égessenek meg téged máglyán, mert biztosan az ördöggel cimborál az, aki ennyi szülésbe nem hal bele. Folytassam?
13/16 anonim válasza:
Ha ennyire negatív vagy, jobb is, ha nem vállalsz gyereket. Valószínűleg az sem véletlen, hogy nem találsz normális párt.
Én boldog vagyok, örülök, hogy addig tanulhattam, ameddig szeretnék, nyaralni is járunk, munka is jó, boldog párkapcsolatban élünk 8 éve, és úton van a lányunk. Semmi rosszat nem találok az életemben... 🤷♀️
14/16 anonim válasza:
Kérdező, az semmi, amit leírtál, ha arra gondolsz, hogy mindenki, aki megszületik, az születésétől fogva halálra van ítélve. Teljesen mindegy a kor. A megszületés maga a halál.
15/16 anonim válasza:
Ebben a vilagban is van aki jol el es boldog.
16/16 anonim válasza:
Fuuu ember te aztán igazán negatív személyiség vagy. Nem csodálkoznék ha barátaid sem lennének. Ki akar ilyen pesszimista emberrel barátkozni.
A boldogság amúgy sem állandó. Ha azt várod, hogy mindig boldognak érezd magad hát azt várhatod egy darabig....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!