Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nemzetiségű nevek...

Milyen nemzetiségű nevek tetszenek a leginkább?

Figyelt kérdés

Nekem a külföldi nevek sokkal jobban tetszenek mint a magyar nevek, legyen szó akár tipikus külföldi nevekről, vagy magyar nevek külföldi változatáról. Például a Dániel nem tetszik, de az angol Daniel nagyon.

Ti hogy vagytok ezzel? Milyen nemzetiségű neveket szerettek?

2020. jan. 24. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Én a szerb neveket imádom, gyönyörű neveik vannak. Csak egy pár a sok közül ami nagyon tetszik:

Milica, Milanka, Mirjana, Smiljana, Zoja, Zorica

Fiú nevekből nem sokat ismerek, de a

Radmilo, Radomir, Radovan nevek nagyon tetszenek.

2020. jan. 24. 16:06
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Férfiben az olasz nevek. A végén az O betű férfiassá teszi.

Valebtin-Valentino

Albert -Alberto

Márk -Marco

Stb...

Női nevek közül nincs kimondottan nemzethez köthető. Ott sok név nemzetközi.

Linda

Livia

Kamilla

Noémi

Rebeka

Stb...

2020. jan. 24. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Nekem a szláv nevek tetszenek nagyon, pl Niya, Evangelina, Markéta, Olessya, Ekaterina, Teja stb. Amiket az első írt azok is nagyon szépek.
2020. jan. 24. 16:45
 4/7 anonim ***** válasza:
18%
Teja, főzzek neked tejját? 🤣🤣
2020. jan. 24. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Ó igen, én is imádom a külföldi neveket, a szerb nevek nekem is (némelyik, nem mind) nagyon tetszenek.

És egyébként a spanyol nevek között is van ami tetszik. Nem, nem sorozatok miatt, ismertem pár lányt Erasmus programról, és olyan gyönyörű neveik voltak 🙂

A sorozatokrol viszont eszembe jut, hogy amúgy a Harry Potterben hangzatos nevek, mint a Remus vagy Andromeda meg hasonló csillagzatokról adott nevek is tetszenek, amik a könyvben szerepeltek. A Bellatrix is tök szép. Tudom, fura, tetszenek ez van 😅

Ennek ellenére nem külföldi nevet adtam a gyerekemnek, illetve egy külföldi név magyar változatát kapta (Sebastian - Sebestyén).

2020. jan. 24. 17:27
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Nemzetközi, rövidebb nevek tetszenek. Férjem nem magyar, így ilyen nevet is adtunk a lányunknak
2020. jan. 24. 17:34
 7/7 anonim ***** válasza:
82%

Szláv nevek: Jarmila,Milena,Zlata,Biszerka.

Idegen nemzetiségű nevek(nem tudom, hogy milyen eredetűek)

amik még tetszenek:Shelta,Nanny,Lola,Loli,Sabina,Selina,

Selena,Tillie,Kitty,Qveenie,Kezia,Aethelinda,Rosella,

Theodora,Theodosia,Leonora,Eleonora,Fedora,Radenka.

2020. jan. 24. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!