Milyen nemzetiségű nevek tetszenek a leginkább?
Nekem a külföldi nevek sokkal jobban tetszenek mint a magyar nevek, legyen szó akár tipikus külföldi nevekről, vagy magyar nevek külföldi változatáról. Például a Dániel nem tetszik, de az angol Daniel nagyon.
Ti hogy vagytok ezzel? Milyen nemzetiségű neveket szerettek?
Én a szerb neveket imádom, gyönyörű neveik vannak. Csak egy pár a sok közül ami nagyon tetszik:
Milica, Milanka, Mirjana, Smiljana, Zoja, Zorica
Fiú nevekből nem sokat ismerek, de a
Radmilo, Radomir, Radovan nevek nagyon tetszenek.
Férfiben az olasz nevek. A végén az O betű férfiassá teszi.
Valebtin-Valentino
Albert -Alberto
Márk -Marco
Stb...
Női nevek közül nincs kimondottan nemzethez köthető. Ott sok név nemzetközi.
Linda
Livia
Kamilla
Noémi
Rebeka
Stb...
Ó igen, én is imádom a külföldi neveket, a szerb nevek nekem is (némelyik, nem mind) nagyon tetszenek.
És egyébként a spanyol nevek között is van ami tetszik. Nem, nem sorozatok miatt, ismertem pár lányt Erasmus programról, és olyan gyönyörű neveik voltak 🙂
A sorozatokrol viszont eszembe jut, hogy amúgy a Harry Potterben hangzatos nevek, mint a Remus vagy Andromeda meg hasonló csillagzatokról adott nevek is tetszenek, amik a könyvben szerepeltek. A Bellatrix is tök szép. Tudom, fura, tetszenek ez van 😅
Ennek ellenére nem külföldi nevet adtam a gyerekemnek, illetve egy külföldi név magyar változatát kapta (Sebastian - Sebestyén).
Szláv nevek: Jarmila,Milena,Zlata,Biszerka.
Idegen nemzetiségű nevek(nem tudom, hogy milyen eredetűek)
amik még tetszenek:Shelta,Nanny,Lola,Loli,Sabina,Selina,
Selena,Tillie,Kitty,Qveenie,Kezia,Aethelinda,Rosella,
Theodora,Theodosia,Leonora,Eleonora,Fedora,Radenka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!