Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen dalokat szoktatok...

Milyen dalokat szoktatok énekelni?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom, hogy mondókáztok, énekeltek a babátoknak. Milyen dalokat szoktatok? Miket?
2020. jan. 16. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Énekelni népdalokat (erdőerdő, kelj fel juhász, cifra palota, cfitári hegyek, megrakjàk a tüzet) vagy világjáró dalokat szoktam (my bonnie is over the ocean, jut még eszedbe, ha én rózsa volnék, rejtelmek ha zengenek, 67-es út stb) vagy karácsonyi dalokat vagy sima gyerekdalokat (faragószék, hullahómesebeliálom) vagy altatókat.

Mondókàk pl Kerekítő könyvek de van a neten egy csomó.

Típusuk kb:

Tapsolós

Ilyen ölbe játék, forgatás, térden lecsúsztatás

Csikizős, puszilgatós

Lovagoltatós

Sétálós.

Szoktam még Ady v Radnóti verseket mondani vagy Weöres Sándor, Zelk Zoltàn. Ilyenek.

2020. jan. 16. 13:26
 2/9 A kérdező kommentje:

Zelk Zoltánt én is szoktam olvasni.

Van pár gyerekdal, amit ismerek, de azt a néhányat már sokszor én unom 🙂

2020. jan. 16. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Ami éppen eszembe jut még a gyerekkoromból. De a legtöbbet az A part alatt című dalt szoktam, mert az elég hosszú. Mondókából meg a leggyakrabban a Töröm-töröm a mákot kezdetűt és azt el is mutogatom.

Egyébként én utálok énekelni is és mondókázni is. Nem is viszem túlzásba, olyan erőltetett.

Olvasni viszont imádok, de sajnos a mesék még nem kötik le.

2020. jan. 16. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Zene szakos voltam, rengeteg dalt ismerek, mindig mást. Gyerekdalokat népdalokat, de a modern dalokat amiket rádióban hallgatok, azokat is. Nagyon szeretem a rockzenét, az énekelhető lightos dalokat is szoktam énekelni neki. Ezekre tornáztatom, fürdetem, pelenkázom és masszírozom.
2020. jan. 16. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Kb ez volt a repertoár az első 3 évben (látszik is, hogy utána már csak 3 új bejegyzés van)

2020. jan. 16. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én általában magamtól költök valamit egy-egy ismert dallamra, a szöveg pedig az aktuális szituációhoz passzol😅 kicsit vicces, de a gyereknek tetszik
2020. jan. 16. 15:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Búj búj zöldàg, boci boci tarka, cifra palota, egyszer egy királyfi, kiskarácsony nagykarácsony, télapó itt van, cirmos cica hajj, által mennék én a Tiszán ladikon, Kossuth Lajos azt üzente, megy a gőzös Kanizsára, elmegyek elmegyek, erdő szélén házikó, elment a Lidi néni a vásárba, Debrecenbe kéne menni, erdő erdő, stb..
2020. jan. 16. 15:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. jan. 16. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Én elmentem a vásárba

Hej Dunáról fúj a szél

Béres legény

Virágéknál ég a világ

A part alatt

Pál, Kata, Péter jó reggelt

Brum brum Brúnó

Lánc, lánc eszterlanc

Érik a szőlő

2020. jan. 16. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!