Császár közben is oda lehet kakilni?
Én is hánytam, de engem jobban zavart az, hogy egyrészt ugye kikötözve hanyatt kva nehéz nem belefulladni, másrészt meg h a dokik közben is matattak bennem. Baba már kint volt, azt a 2 percet kivárhatták volna.
Amúgy onnantól, hogy szétnyitották a hasam és tényleg mindent láttak, nekem már olyan mindegy volt, h mit találnak még a lepedő alatt. 🤣
Nekem sima szülésnek indult, de nem adtak se beöntést, se semmit, pedig kértem, de azt mondták, hogy 'már nem szokás'.
Aztán császár lett. Hogy mi jött ki belőlem a babámon kívül még; fogalmam sincs, mert deréktól lefelé semmit sem éreztem.
Egyébként tervezett császárnál azért adnak beöntést/ kúpot, mert minden hasi műtétben benne van a bélsérülés esélye, ami hashártya gyulladást csinál, ha a tartalma a hasüregbe kerül. A hashajtássa, beöntéssel ennek az esélyét akarják minimalizálni.
Na jó, akkor én az ellenkezőjét gondolom: szerintem nem lehet, max extra szélsőséges esetben, Gondoljatok bele, akkor ez minden olyan műtétnél "természetes" lenne, ahol gerincérzéstelenítés vagy altatás van, tehát mondjuk egy térdműtétnél is odakakilhatna az ember? Vagy egy epeműtétnél?
Műtét során kvázi leáll a bélmozgás, tehét szinte kizárt, hogy ez megtörténjen. Nem véletlen, hogy az őrző (esetleg a kórház) elhagyásának egyik feltétele, hogy az ember székletet tudjon produkálni, hiszen az jelzi, hogy helyreállt a bélműködés.
Friss tapasztalattal rendelkezem, úgyhogy megosztom. Igen, lehetséges :)
Egész hajnalban ment a hasam az idegtől császár előtt.
Mikor készítettek elő a műtétre annyira ideges lettem, hogy éreztem, megint tudnék menni, de már tartanom kellett.
Műtét közben nem tudom mi volt, nem szóltak, de utána a 6 órás pihi közben mikor törölgettek, szólt a nővér, hogy jött egy kis kaki is 🤦♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!