Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 3 gyerekkel a család össz...

Ha 3 gyerekkel a család össz bevétele 780E lenne, bevállalnátok a negyediket?

Figyelt kérdés
További adalék: 4 gyerek mellett anyának szja mentesség, plusz csp, apának plusz családi adókedvezmény miatt 780-ról 900-ra nőne a család bevétele, ha az anya továbbra is dolgozna a 4 órás állásában (home office, bababarát munka). Továbbá a családnak van 3 budapesti ingatlanja, két kicsi, amit kiadnak és egy nagy, amiben laknak. Vágynak a negyedik gyerekre, de aggódnak az anyagiak miatt, így sem élnek nagy lábon. Mit tennétek a helyükben?
2020. jan. 4. 02:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
83%
Nem jó nektek semmi, azért oltjàtok le az embereket, hogy nem tudatosak és nem tervezik meg az anyagiakat a gyerek előtt, aztán meg ha egy ilyen kérdés jön, akkor meg micsoda pénzéhes szemér a kérdező.
2020. jan. 4. 10:39
 22/33 A kérdező kommentje:
13-as, nem, nem úgy van, hogy 99 ezer a maximum. 3 gyerektől fölfelé gyerekenként 220 ezerrel csökkenthető az adóalap, vagyis 33 ezerrel az adó, vagyis 4 gyerek után 4x33 ezer az adókedvezmény mértéke, ha van elég bruttója az embernek hozzá. Tudtommal.
2020. jan. 4. 11:06
 23/33 anonim ***** válasza:
32%
13-as vagyok, és bár már fullra le vagyok pontozva, de azért leírom. Megnéztem most több cikket, és mind azt írta, hogy 3-nál több gyerek esetén a háromgyerekesekre vonatkozó összeg jár, szóval 3x33, nem 4x33. Gondolom, nem ezen az összegen fog múlni, de azért nézz ennek utána, ha már számolsz.
2020. jan. 4. 11:14
 24/33 anonim ***** válasza:
93%
Nem csak anyagiak vannak. Képzelj el 4 gyereket, mondjuk kettő alsós, egy ovis meg egy bölcsis. Zene, sport különórák mindenkinek. Hozni-vinni őket, ez két embernek is komoly logisztika. Bírnád egyedül is?
2020. jan. 4. 11:14
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
23, ne beszélj már hülyeséget. Mutasd, hol olvastad... mert nettó marhaság. Várom a cikkeket.
2020. jan. 4. 11:33
 26/33 anonim ***** válasza:
53%

Ezt a cikket néztem:

[link]

"Három, vagy több gyerek esetén az adóalap-kedvezmény 220 000 Ft"

De lehet, én értem félre, ezért is kérdeztem.

2020. jan. 4. 11:48
 27/33 anonim ***** válasza:
86%
Elolvastam még egyszer, és tényleg én értettem félre, elnézést.
2020. jan. 4. 11:49
 28/33 anonim ***** válasza:
58%

Biztos, hogy nem vállalnék 4.gyereket. Ebből a pénzből kenyelmesen eléldegélnénk a 3 gyerekünkkel és felnevelném őlet tisztességesen. A vágy az olyan, hogy jön megy. Gondolni kell arra is, hogy akár 10 ev mulva a férj megbolondul, kapuzárási pánik és lelép egý fiatalabbal. Vagy ha nem, akkor lerokkan, vagy kirúgják, vagy meghal.

De ez igaz az anyára is. Mi van, ha 10 év múlva fogja magat aztan lelép, vagy meghal...

Nekem 2 gyerekem van, és nem szülnék még egyet csak azért mert vágyom rá, vagy mert tele vagyok lóvéval. Az a jelenlegi állapot, de ez mind elillanhat egy pillanat alatt. Őket fel tudnám nevelni egyedül is, ha úgy van, vagy a párom is.

Amúgy meg nem tud mást egy 4.gyerek sem, mint az a meglévő 3.

2020. jan. 4. 12:11
 29/33 A kérdező kommentje:
Hát tényleg nagy meló ennyi gyerek, a férjem nélkül valóban nagyot csökkenne az életszínvonalunk, de szerintem nincs olyan sokgyerekes család, amire ez ne lenne igaz. Ennyi gyereknek csakis egy jól együttműködő, stabil szülőpár tud megadni mindent, ha nem csak az anyagiakat vesszük. Ilyen alapon viszont akkor soha senkinek ne legyen ennyi gyereke, mert a krach bárhová beüthet. Én talán vállalnám azért majd a kockázatot.
2020. jan. 4. 12:31
 30/33 A kérdező kommentje:

Ez vicces, hogy egy 4. gyerek sem tud többet, mint a meglévő 3 :)

Hát valóban nem lesz újdonság, de nem is azért szeretnénk :)

2020. jan. 4. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!