Ha 3 gyerekkel a család össz bevétele 780E lenne, bevállalnátok a negyediket?
Anyuka egyedül is el tudná tartani a 4 gyereket, ha apuka kikerül a képből? Az összbevételben bent van az ingatlanok kiadásából származó összeg? Biztos, hogy az ingatlanokban mindig lesz bérlő?
Én mondjuk biztos nem vállalnék 4 gyereket.
Hogy, benne vannak-e a bérbeadások is, arra igenis meg nem is a válasz. Benne vannak, de a törlesztő kicsit meg is haladja azokat, ezért a fenti számokban nem látszanak. Belvárosi lakások, mindig lesz bérlő.
Az adókedvezmények szja mentességgel kb. 200 ezret tennének ki 4 gyerek esetén a 900-ból.
Az anya egyedül csak nehezen tudná eltartani a gyerekeket, mert még kicsik, sok a munka velük. De a nagy ingatlan az anya különvagyona, a többivel, meg a rájuk felvett hitellel az apa kezdhet amit akar. Özvegyülés esetén pedig el kéne adni a fölös ingatlanokat, és megszabadulni a hitelektől. Az anyának a jelenlegi 4 órás munkájával 4 gyerekkel és mondjuk 30 ezer/gyerek árvaellátással vagy gyerektartással 400 ezer forintja lenne ötükre, amiből jó, ha nem halnak éhen. de 8 órát dolgozva már 560 lenne.
És akkor még meg akarják adóztatni a childfreeket.
Meg vagyunk mi már adóztatva elég rendesen.
Nem szeretnék több ilyen kérdést olvasni, hogy megéri-e xedik gyereket szülni. Elszomorít.
Ne azért szüljön, hogy menjen a sakkozás az szja mentességgel (ami amúgy a 4órás fizetésének a 15%a. Mennyi lehet? 30 ezer forint? Aprópénz még 1 gyerek mellett is.)
Nem olyan egyszerű kérdés, hiszene gy ilyen bevétellel boztosan nem ugyanazt az életvitelt élik, mint,aki 300 bevétellel
Nevel 2 gyereket.
Viszont szerintem,ha szeretnének 4. Babát akkor ekkora bevételből kényelmesen kivitelezhető, ha nincs addóssághegy mögöttük..
A fő kérdésre a válasz:
Én nem, de nem az anyagiak miatt. A 3. Gyereken is vacilálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!