Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Angol-Magyar fiúnevek? Ötletek...

Angol-Magyar fiúnevek? Ötletekre szomjazom!

Figyelt kérdés
Sziasztok. Pár éve már külföldön élünk, és nem tervezünk hazamenni, csak látogatóba, viszont a vezetéknév magyarossága miatt, és a nagyszülők miatt is olyan nevet szeretnénk nézni amit ugyanúgy ejtenek, nem csak magyar megfelelője van, viszont itt se nézzék ki később. Eddig két név van a tarsolyunkban, Erik/Eric, Olivér/Oliver, nekem az Oliver tetszik, férjemnek az Eric, de gondoltam hátha tud még valaki hasonlót. Kérlek segítsetek! Köszönjük!
2019. dec. 24. 14:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Benedikt / Benedict
2019. dec. 24. 15:42
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Mi Angliában élünk, és két kisfiam van. Adrian és Adam :)
2019. dec. 24. 16:03
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

Adam

Christoph

Christopher

Benjamin

Victor

Abel

Oscar

Tommy

Noel

Patrick

Roland

Richard

Norbert

Armin

Brendon

Nicholas

2019. dec. 24. 16:03
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Ádám, Kristóf, Krisztián, Tamás
2019. dec. 24. 16:09
 15/20 A kérdező kommentje:
Tetszik az Adam, Ádám nagyon. Ma pont az ultrahang után fel is vetetettem, és nem volt szájhúzás a válasz (ez már félsiker, nagyon nehéz eset a férjem).
2019. dec. 24. 16:18
 16/20 Beviz Elek ***** válasza:
80%

Miért néznék ki? Engem sem néznek ki a nevem miatt, pedig angol megfelelője sincs.

Angliában a 3. éve listavezető a Muhhamad név az anyakönyvezett nevek között, ha ők kibírják, akkor a mi fiúnk is meg fog bírkózni a Zalán névvel.

Nekünk az volt a fontos hogy ne legyen benne kettős betű (pl. Szabolcs), de mégis legyen magyar név.

2019. dec. 24. 16:42
 17/20 anonim ***** válasza:
38%

Ott se nézzék ki?

Könyörgöm, a Lakatos Eric, vagy a Kovács John Rambo szerinted nem feltűnő, hogy nem angolos?

2019. dec. 24. 16:53
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Noel, Alexander
2019. dec. 24. 17:48
 19/20 anonim ***** válasza:
70%

„amit ugyanúgy ejtenek”

Hát akkor kapásból ejthetsz sok nevet innen.

Dániel/Daniel- Deniel/Déniel

Adám/Adam- E(e)dem

Márk/Mark- Má(r)ch(k) (párom neve, Angliában senki sem tudta tökéletesen kiejteni, hogy Márk, pedig fonetikusan is szimplán Márk lenne)

Levi- Lévi

Dávid/David- Dévid

Péter/Peter- Pítö(r)

Alex- Elex

Martin- Ma(ar=h)tin

Maximilian- M(e)áximiliön

Ábel/Abel- Éb(ő)l

Richárd/Richard- Ricsörd

Krisztián/Christian (Keresztény lol)- Kh(r)isztyön

De nézd meg a nevek fonetikus írását, és akkor tudsz következtetni, hogy melyek azok a nevek, amelyek kiejtésben is megyeznek.

Egyébként a londoni angolban nem fogják az „r”-t kiejteni rendesen (silent), főleg más mássalhangzók mellett. Max a posh angolban, de azt nem sokan beszélik. Meg náluk is van ugye tájszólás, és a sok bevándorló miatt a neveknek is lehet több kiejtési verziója, az én nevemet is ahány nemzetiségüvel találkoztam Londonban- annyiféle képpen ejtették ki. Angoloknak pl nagyon nem ment, pedig náluk is létező név.

Olyan nevet adjatok neki, ami tényleg tetszik nektek és nem fogják érte csúfolni majd.

2019. dec. 24. 18:56
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
Levi:)
2019. dec. 24. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!