Megvédeni a karácsonyfát?
Sziasztok! A 2 és fél éves kisfiam nem mozdul a fától. Elbarikádozni nem tudjuk se a fát, se a gyerkőcöt. Cibálja, tépi, szedi le a díszt, ütögeti a díszeket, hogy labda, az sem érdekli, hogy szúr.
Az új játékokat is viszi oda, a markolóval akarja leszedni a díszt.
Másnál is van ilyen? Oké megnézi, hozzá is nyúlhat de ez neki nem elég.
Tegnap estétől folyton a fa körül testőrködünk... Tavaly nem érdekelte ennyire. Jövőre jobb lesz vajon?
Köszi a válaszokat.
Mára kicsit csitult az érdeklődés.
Nagyon rosszul esett olvasni, hogy valaki azt írta meg kéne nézetni, hátha fejlesztésre van szüksége. De tegnap este a párom is megemlítette. Vendégségben voltunk és a gyerek szándékosan földhöz vágta a poharakat. Kettőt össze is tört. És nem tudunk rá hatni. Mintha elszabadulna. És nevet közben, nem mérges, szórakozik.
Eddig betudtam a dackorszaknak, életkori sajátosságnak, de úgy tűnik ez más.
A gyereknek semmi baja nincs és neki fejlesztésre sincs szüksége. Ellenben nektek, mint szülők bőven lenne mit tanulni.
Ha a #2-es válasz alapján jársz el, akkor semmi gond nem lesz. Persze az elején nehéz lesz, mert a gyerek kikerül az uralkoódi pozícióból és ezt nem fogja könnyen elengedi, de nektek kell az erősebbnek lennetek.
Amit az előbb írtál az is csak azt mutatja, hogy ő uralkodik hiszen megtehet mindent, amit akar mindenféle retorzió nélkül. Egyébként a gyerek akkor boldog és kiegyensúlyozott, ha meg vannak adva pontosan a határok. Nála ti semmit nem tartotok be.
A nagy 8 hósan akarta szétszedni. A második karácsonyán már nem is érdekelte.
A kicsi 11 hós, engedtem, h megfogdossa, és utána nem is érdekelte.
Szerintem neveld meg, vagy vizsgáltasd ki, mert valamelyik fronton gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!