Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha vissza akarok menni dolgozn...

Ha vissza akarok menni dolgozni, akkor kötelesek visszavenni ugye?

Figyelt kérdés

Attól tartok,hogy ha vissza is vesznek, mivel kiestem egy jó időre a munkából,és állandóan létszám stop van amint lehet ki is rúgnak.

Van valami védettségi idő,amíg nem rúghatnak ki miután visszavettek? Ugyanoda kell visszavenniük,vagy a munkáltató szabja meg,hogy mit kell csinálnom?

2010. júl. 20. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Van védettségi idő, talán pár hónap, nem tudom. Nálunk ezt úgy oldották meg, hogy kifizették a visszatérni szándékozó munkaerőnek ezeket a hónapokat, a végkielégítést, mindent, és köszönték szépen, nem akarták, hogy ledolgozza.
2010. júl. 20. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kötelesek visszavenni, bár kolleganőmmel bepróbálkoztak, és bejött nekik.

A védettség eddig 30 nap volt, de tervezték, hogy ezt megszüntetik. Magyarul: ha elfogadják a tervezetet, akkor ki lehet rúgni a km-kat is, még a 30 napot sem kell megvárni. Indoklás nélkül.

2010. júl. 20. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyerekek 10 éves koráig nem vagy kötelezhető több műszak vállalására.
2010. júl. 20. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy 30 nap a védettség amit a legtöbb anyuka "szabadságként" otthon le is tölti..

Ha vissza vesznek,és a te munkádat más valaki csinálja,akkor nemkötelesek ugyanoda vissza helyezni téged,de biztosítani kell nekik a cégen belül hasonló munkakört.Ha nincs,vagy neked nem megfelelő amit kínálnak akkor jön a közös megegyezéssel való felmondás...A mai világban amikor folyamatos létszámcsökkentés van,nem egy kismamához fognak ragaszkodni,aki már most tudni,hogy a kicsi miatt többször lesz táppénzen..

2010. júl. 20. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ,hogy mikor szeretnél visszamenni?

1,Gyed(2 év után) után Gyes alatt

2,Gyes(3 év után)

Nem mindegy,más vonatkozik az elsőre és más a másodikra.)

2010. júl. 20. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:
A gyermeked 3 éves koráig + 30 napig vagy védett. Tehát ha 1 éves a gyermeked akkor még 2 évig és 30 napig, ha 2 éves akkor 1 évig és még 30 napig, ha 3 éves akkor csak 30 napig vagy védett és igen köteles erre az időre visszavenni vagy állásidőre járó munkabért fizetni.
2010. júl. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!