Harmadikos gyereknek telefon?
9 eves lanyom is most kap karacsonyra. Idaig huztuk ameddig tudtuk de tenyleg minden baratjanak van.
Kituno tanulo, nagyon lelkiismertes.
Mi egy dragabb telefont vettunk egy samsung s9 es telefont, vodafone elofizetessel de letiltattunk minden vasarlasi lehetoseget.
Habár én Németországban lakok, itt a gyerekek 4 évig járnak egy iskolába aztán mennek a gimnáziumba 8-9 évre.
Ez nálunk pl más városba lesz és busszal fog járni a lányom. Ekkor fog telefont kapni. AZ egyik barátnöjének van de nem okos, csak sima, és csak is anya felhívására használhatja, mert ö egy ici pici faluba lakik és busszal kell mennie.
Most 9 évesek(3-ik osztály).
ìgy jövöre a 4-ik befejezésekor, vagy az ötödik elkezdésekor fog kapni.
Èn tuti nem vennék.
Nem vennék neki. Minek egy 9 éves kisgyereknek telefon? Csak mert xy-nak van? Ugyan már.. kiközösíteni bármiért tudnak a kölykök. Legközelebb majd tablet ps xbox lesz a kiközösítés tárgya?
Nem értem a mai szűlőket komolyan.
Mi arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy ne akarjanak "beállni a sorba" ne akarjanak megfelelni tárgyakkal és ne akarjanak olyanokkal barátkozni akik nem fogadják őket el olyannak amilyenek.
Nem barát az aki csak akkor barátkozik ha minden drága cuccot megvesz a másik szűlő.
A fiamnak, aki szintén annyi idős, mint a tiéd, egy egyszerű, nyomógombos, öröklött telefonja van. Falun élünk, ide is jár iskolába, vagyis semmi szükség arra, hogy magával vigye az iskolába, ha valahová mennek az osztállyal kirándulni, vagy pl. most voltak színházba, oda tettem el neki, hogy tudjon szólni, hogy mikor érkeznek, hogy készüljünk. Egyébként ha megy valahová, ide megy helybe, más helyiségben nyilván nem megy egyedül, tehát minek neki telefon egyébként, pláne egy drága? Egy 9 éves nem tudja kihasználni egy drága telefon drágává tevő tulajdonságait. Hozzáteszem, még egy felnőtt sem. :D
Egyébként pedig a mama szokta kísérni a suliba, de a mama nem igazán tudja kezelni a telefont, nem is lát jól, ezért a kisfiamnak ezért van, hogy bármi van, tudjon hívni, vagy amíg én dolgozni vagyok, vagy az apja, akkor tudjon hívni, tudjuk mi őt hívni. Én pl. csak estefelé érek haza. Egyébként pedig nincs szüksége egy 9 évesnek másért telefonra.
Számítógépünk van itthon, tablet is, vagyis játszani, internetezni is tud. Sőt, jobb is, ha itthon internetezik szem előtt, mint a telefonján önállóan...
Természetesen idővel fog kapni, de azért, hogy felvágjon vele, azért nem fog telefont kapni. Meg aztán inkább veszek neki hasznosabb dolgokat, amire tényleg szüksége van.
Mindket nagyfiam 3.as koraban kapott telefont eloszor kartyaval,tehat rendes hasznalatra.
Elotte csak regebbi telefonokon jatszottak neha.
Igaz,hogy a legnagyobb eleg komoly termeszet,a kozepso pedig a 10.et toltotte 3.ev tavaszan.
Hasznalhato,se nem draga,se nem olcso telefont kaptak.
Attol is fugg,hogy Ti mennyire engedhetitek meg magatoknak a telefon vasarlast.a mai vilagban 10-20 ezerert semmi ertelme telefont venni.annyi mintha kidobnad az ablakon.aki ert egy kicsit is a telefonokhoz,az erti mirol beszelek.
A gyerekek pedig igenis tudnak kegyetlenul csunyan viselkedni egy-egy tarsukkal ha azt latjak,hogy o valamiert kilog a sorbol.
Nalunk van ps,okos tv,tablet is(kulon a gyerekeknek is).de ettol fuggetlenul a kedvenc idotoltesuk a roller es a bicikli,a horgaszat,meg bandazas a kornyeken a haverokkal.
A kutyuket akkor hasznaljak ha osztalytarsakkal beszelgetnek,hazit kernek el,kulon kulon filmet/meset akarnak nezni.
Nem nyomkodjak egesz nap oket.
13 a nagy,11 lesz a kozepso.
Egy ilyen mai okostelefont biztos nem. Max másodkézből valami régi érintőképernyőst, ami azért még megy, nem látszik rajta hogy régi, de nem is olyan drága.
Nekem 3.-osan még csak gombos telefonom volt. 4.-5. közti nyáron könyörögtem ki az érintőképernyőst, mert kezdtem szégyelni, hogy nekem csak gombos van. Újonnan vettük, de 30 000-nél nem sokkal volt több. 8.-9. közti nyárig elvoltam vele. A mostani is ilyen 84 000 ft volt. (12.-es vagyok)
A telefon vevés nem feltétlenül jelenti azt, hogy drága telefont is kell venni. :)
Nekem ennyi idősen volt.
Kedves olyan emberek akik azt írták,hogy: "ugyan,minek egy 9 évesnek?"
Annak elmondom,hogy pár tízezer forinton spórolnátok inkább,csak, mert vallásosok vagytok ? :)
Egy 9 éves gyerek is simán kitudja jobban használni mint ti.
9 éves korától kb az osztálytársamnak iPhone 6s e van(mai napig)
Ha anyagilag megtehetitek akkor miért ne?
Nyilván ne egy iPhone xS maxot de egy olcsóbb xiaomi teló is jó.
Csak mert nektek nem volt,akkor már a gyereknek se lehet? Sose értettem ezt a logikát!
Hiába ha erre tart a világ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!