Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváró hitelről mi a vélemén...

Babaváró hitelről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A párommal már van egy gyermekünk,házasok vagyunk és van munkahelyünk is.

Tervezünk 3-4 éven belül még egy babát és elgondolkodtunk a babavárón.

A netes oldalak szerint minden feltételnek megfelelünk ami ahhoz kell hogy felvegyük,több bankot is megnéztem de személyesen még nem tudtunk eljutni odáig de nemsokára esedékes. Addig is itt érdeklődnék azoktól akik felvették. Házvásárlásra szeretnénk mert szeretnénk már egy saját házat mert jobb lenne mint albérletben,abból a pénzből a sajátunkat is fizethetnénk.

Szerintetek melyik bank erre a legideálisabb? Melyiknél jobb a törlesztő stb? Akik felvették azok melyiket választották és mi alapján? És miért vettétek fel? Mennyi idő a hitelbírálás? Mindent tudni szeretnék róla személyes tapasztalatok alapján,aztán majd a banknál is megérdeklődjük.

Kérem csak azok válaszoljanak akik felvették,köszönöm előre is a válaszokat.

2019. dec. 19. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp készüljetek fel előre az adott banknál a hitel igényléshez szükséges dokumentumokkal, érdemes bemenni vagy betelefonálni, hogy mik kellenek! (munkáltatói jövedelemigazolas, utolsó 3 hónap hitelesitett banki kivonata, hazassagi anyakönyvi kivonat, varandossag esetén terhes kiskonyv stb.)
2019. dec. 19. 16:46
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Szia mi Felvettük a cib nél, már szüneteltetve van, mert tavasszal születik a második lányom. Nem költöttük el, állampapír vettem belőle, aminek a kamata magasabb, mint a törlesztőrészlet, így gyakorlatilag nem kerül pénzbe a törlesztés. Igazából lett volna jobb befektetés is, magasabb hozammal, de kockázatosabb, ennél meg nem igazán van kockázat úgy érzem. Úgy vagyunk vele, hogy ez az összeg jó lesz majd a gyerekeknek. (Még utolsó pillanatban a meglevő futó fundamenta mellé kötöttünk egy újat is, az is az övék lesz.)

A felvételről és az esetleges bonyodalmakról ennél a kérdésemnél olvashatsz, szerintem hasznos... :

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..

Kellemes ünnepeket :-)

2019. dec. 19. 16:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Bankmonitoron keresztül intéztem, mert volt egy-két extra feltételünk (csak három hónapja dolgoztam a cégnél, a férjem feiss vállalkozó, jól keres, de a jövedelme nem számított stb.). A bankmonitoros bróker megkereste nekem a legjobb bankot, nekem ez ingyen volt, a törlesztő mindenütt ugyanannyi.
2019. dec. 19. 18:52
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
🤢🤢🤢
2019. dec. 19. 19:13
 15/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi azoknak akik értelmes választ adtak.

1. Nem gyerek miatt vennénk fel a pénzt és nem a pénz miatt szülök! Alapból tervbe van még egy baba,és ha adott a lehetőség akkor már megigényelnénk ha lehetséges. Szóval akik ezt írták javaslom ne irigykedjenek. Mert nem ebből tartanánk el magunkat mint mások!

2. Van már 7,5 millió forint megtakarításunk mert évek óta minden forintot elteszünk,ez kiegészítés lenne és igy a legegyszerűbb,tehát nem ebből lenne a ház megvásárolva.

Ha már van egy ilyen lehetőség és szeretnénk még egy gyereket akkor miért ne vehetnénk fel? A törlesztőt bőven tudnánk fizetni mert a páromnak vállalkozása van és nekem is fix jó állásom,de sok szempontból kedvezőbb mint egy lakáshitel.

2019. dec. 19. 20:57
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy jó lehetőség azoknak, akik nem erre alapoznak mindent.

Tehát nem emiatt szülnek/ vállalnak gyereket.

Nálatok max azon gondolkodnék el, hogy később vegyem-e fel, hiszen mi van, ha nem jön azonnal össze a baba, akkor kicsísztok az 5 évből.

Ha előzetes kalkulációk szerint megfeleltek, és nincs semmi váratlan, amire nem gondoltatok / tepsihitel, hűtőhitel...hitelkártya, hitelkeret folyószámlán pl) és mégsem adná meg a bank a 10milliot, akkor át kell menni máshova..

Ismerős a CIB-nél nem kapta meg,

OTP- nél igen..

Másik meg a k&H -nál nem, CIB -nél igen.

Nekünk a folyószámlánk az OTP-nél van.. miután minden szükséges papírral bementünk, onnan 9. Nap reggel 8-kor a számlámon volt a 10 millió.

Átlagos fizetés..előtte nem volt hitelünk. Engem nem is vettek bele, mert az első gyerekkel GYED-en vagyok..átment így is ..nem bonyolítottuk.

2019. dec. 19. 21:23
 17/18 anonim ***** válasza:
30%
Ha meg nem vagy 12 hetes terhes, akkor azert van benne nemi riziko es morbiditas faktor. Ha 5 even belul nem lesz gyereked, akkor piaci kamatozasu lesz, ennek erdemes utananezni, mit is jelent epp pontosan. De a kedvencem az volt, ha a hazastars elhalalozik, akkor ha az elo ujra meghazasodik es lesz gyerek is a meghatarozott idon belul, akkor amen, kamatmentes marad- de pl ez nalunk csak ram igaz, mert a ferjem nem felel meg minden , igy ugye en vagyok a jogosult fel nalunk, igy ha en halok meg nem tudom mi van... keresnie kell egy masik not aki meg nem volt hazas es csinálnia kell neki gyors egy gyereket? Nem tudom igy mukodhet-e, lehet o megszivja. . Ezen kivul muszaj a torlesztes vegeeig magyar lakcimmel rendelkeznie minimum egyikotoknek es nekunk azt mondta az ugyintezo, ha el akarnank valni, ne tegyuk. Keressuk meg oket, egy pszichologust vagy egy papot de semmikepp se valjunk el 😀
2019. dec. 19. 21:23
 18/18 anonim ***** válasza:
OTP-t ajánlanám,ők a legprofibbak és a leggyorsabbak,a törlesztő meg ugyanaz mindenhol.A lányomék felvették hozzá a CSOK-ot is 2 gyerekre,használt lakás vásárlásra,így maradt pénz a felújításra is.Közben már szüneteltetve is lett a hitel,mert betöltötte a 12.hetet.
2019. dec. 25. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!